Rusia pregateste armele pentru PAK FA

Standard

In timp ce PAK FA-ul isi zbarleste penele pe la mitinguri aviatice si da, din ce in ce mai viguros, din aripi, Mamica lui, Maica Rusie, ii pregateste deja baiatului scutul si palosul, toate pe potriva lui si se anunta a fi ceva ce nimeni n-a mai vazut pana acum!

PAK FA, foto: (all-about-military )

Ca orice mama grijulie, Rusia va pune la dipozitia viitorului star, al aeronauticii rusesti, un repertoriu de arme noi si cat mai letale. Asadar de indata ce PAK FA-ul va lua prima gura de jaratic, sabia, arcul si coiful ii vor fi livrate in stare perfect functionala.

Mai pe limba noastra, sistemul tactic avansat de rachete aer-aer, si aer-sol, va fi gata in maximum doi ani, odata cu presupusul majorat al dihaniei. Iar cand spun dihanie o fac cu gandul la pilotii ce vor fi nevoiti candva sa-l infrunte pe cel mai stealth si mortal ivan. Si in mod sigur va fi ambele variante la superlativ!

The development of Kh-35UE (AS-20 Kayak), Kh-38ME, Kh-58UShKE (AS-11 Kilter), and RVV-MD (AA-11 Archer) class missiles will be completed in 2012-2013,” a spus dl. Obnosov directorul KTRV, adica seful baietiilor de-i fac PAK FA-ului pocnitori ucigatoare. Tot Obnosov a mai declarat ca rachetele sunt in probe, unele fiind testate deja pe Su-34.

Su-27 cu AS-11 Kilter, (foto: warfare.ru)

Astfel Kh-35UE racheta antinava, tactica, bate la 250km, iar supersonica Kh-31PD cu specializare pe anti-radar, zboara si ea cam tot 250km. Kh-58UShKE, racheta gandita sa distruga radare Doppler, tot pe la 250km raza, iar nou racheta aer-aer RW-MD va avea raza de 40km.

Tot presa rusa sustine ca PAK FA va deveni pe deplin functional la orizontul anului 2015, dar asta ramane de vazut, mai ales data de intrarea in dotarea Fortelor Aeriene Ruse.

 

Sursa: india-defence.com

 

3 răspunsuri »

  1. Cu exceptia lui F22, si poate F35, celelalte avioane occidentale sunt inferioare lui T50.Sa vedem cu ce motoare si avionica iese acum in fata Rafale.

Lasă un comentariu