Mai actual ca oricând. Să nu uităm Diktatul de la Viena – 30 august 1940

Standard

De ce avem noi romanii nevoie de Armata?! La ce ne trebuie o forta militara credibila si puternica?! De ce vrem avioane si tancuri, fregate si submarine?! De ce  Armata este INTOTDEAUNA o prioritate, in total dezacord cu opinia actualei clase politice?!

Istoria ne arata ca oricate aliante am avea, oricat de linistitoare ar fi vremurile pe care le traim, relatile dintre oameni se reduc pana la urma la forta. Adica supravietuieste doar cel mai puternic.

Si exact aceeasi axioma se aplica si in cazul tarilor! Daca suntem suficient de idioti sa uitam lectiile istoriei, daca suntem suficient de natarai sa uitam patimile bunicilor nostri, din vara blestematului an 1940 si daca chinurile monstruoase prin care Romania sfasiata si de la nord si de la sud, ne sunt straine, el bine atunci, s-ar putea sa mai retraim, candva, acelasi calvar.

Fara o forta militara respectabila si bine dotata, fara o Armata redutabila, gata sa moara cu orice dusman de gat…sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de mila vecinilor si garantiile aliantelor din care facem parte.

 

Daca cineva a uitat data de 30 august 1940, citi mai jos un articol preluat din Ziuaveche

 

Istoria uitată riscă să se repete. În urma Diktatului de la Viena, din 30 august 1940, Ungaria horthystă a primit cadou de la Germania nazistă şi Italia fascistă nord-vestul Transilvaniei, unde populaţia majoritară era românească.

 

30 august 1940 – Diktatul de la Viena nu trebuie uitat

 

De asemenea, în urma discuţiilor româno-bulgare de la Craiova, s-a semnat un tratat, în 7 septembrie 1940, prin care sudul Dobrogei (Cadrilaterul) revenea Bulgariei. Aceste decizii au venit în completarea aplicării capitolului 3 al protocolului secret din 23 august 1939, dintre Germania şi URSS (Pactul Ribbentrop-Molotov), prin care România a fost forţată (ultimatumul din 26 si 28 iunie 1940), să cedeze nu numai Basarabia, dar şi nordul Bucovinei şi teritoriul Herţei (ultimele două nu au aparţinut niciodată Rusiei).

 

Astfel, vineri, 30 august 1940, la ora 15.00, în Sala de Aur a Palatului Belvedere din Viena s-a semnat „Diktatul de la Viena” .Delegaţia României, formată din ministrul de Externe, Mihail Manoilescu, şi Valter Pop, a fost obligată să accepte şi să semneze „arbitrajul”, prin care ceda Ungariei horthyste partea de nord-vest a Transilvaniei de 43.492 kmp, cu o populaţie de 2.667.007 locuitori, din care: 50,2% români, 37,1% unguri, 2,8% germani, 5,7% evrei, 4,3% alţii. Consiliul de Coroană, desfăşurat la Bucureşti, în 30-31 august 1940, lua la cunoştinţă de „Diktatul de la Viena”. Nicolae Iorga arăta: „Noi n-am luat nimănui nimic; suntem singurul popor din lume, poate, căruia nu i se poate spune că a luat ceva dincolo de dreptul său”.

 

Bilanţul atrocităţilor săvârşite de autorităţile horthyste asupra populaţiei româneşti din Transilvania de Nord, după 30 august 1940, potrivit maritiriromani.com:

 

-sute de crime bestiale, schingiuiri, bătăi, arestări, profanări, devastări în masă, devastări răsleţe, internari în lagăre, tâlhării, jafuri, devastări de sate româneşti, pângăriri, profanări, incendieri, dărâmări de biserici, expulzari ale populaţiei româneşti.

-Statistici din URMAŞII LUI ATILLA de RADU THEODORU, Editura MIRACOL, Bucuresti 1999:

 

“In judeţul Sălaj: 436 de crime bestiale; 235 de schingiuiri; 602 de bătăi cumplite organizate; 978 de arestări; 9 profanări; 22 de devastări organizate; 91 de devastări savârşite individual.

 

-In judeţul Someş. 38 crime bestiale; 34 schingiuiri; 329 bătăi cumplite; 1223 arestări; 5 profanări 2 devastări organizate; 17 devastări savârşite individual.

 

-In judeţul Bihor, judet tinta al hungarismului din epoca 1867- 1919: 151 crime bestiale; 203 schingiuiri; 951 bătăi salbatice; 2593 arestări; 7 profanări ; 5 devastări organizate; 21 devastări .

 

-In judeţul Satu-Mare, 28 asasinate; 164 schingiuiri; 451 bătăi salbatice; 1157 arestări; 14 profanări ; 11 devastări organizate; 8 devastări

 

-In judeţul Cluj, 174 crime bestiale; 216 schingiuiri; 701 bătăi salbatice; 6369 arestări; 12 profanări ; 7 devastări colective; 93 devastări.

 

-Acelaşi statut pentru judeţele Trei Scaune, Ciuc, Năsăud, Odorhei, Maramureş.

 

– Se adaugă: schingiuirile in masa, la Belini, 22; la Poiana Sărată 14 (jud.Trei Scaune); 20 la Miercurea Nirajului – Mureş; 13 la Carei, 37 la Cosniciul de Jos, 22 la Horea, 25 la Ianculeşti, 29 la Morca, 33 la Scărişoara Nouă, 11 la Zalău astea toate numai in judeţul Sălaj; apoi bătăi le in masă: 56 numai la Diosig, 165 la Oradea, 334 la Mihai Bravul, judeţul Bihor, ca să nu incarc constiinţele ungurimii din Mureş, Trei Scaune, Sălaj, Somes, Ciuc, unde la Gheorghieni s-au inscris spre necinstea lor vesnica 223 de bătăi in masa; Nasaud Cluj şi Satu Mare. Dărâmări de biserici româneşti: in Mureş la Panet, in Trei Scaune la Borosneul Mare, Capeni, Camandia, Zagon; in Ciuc la Borsec si Ditrau: la Odorhei in Aldea, Biborteni, Craciunel, Varghis, Meresti, Ocland, Racosul de Sus; in MaraMureş la Bistra…

 

– In judeţul Trei Scaune: Covasna unde au fost devastate 80 de case româneşti; Lunca Ozunului, Valea Mare, Ozun, Zabala, Zagon;In Sălaj: Horea, Istrau, Ianculeati, Ip, Lucaceni, Marba Noua, Scarisoara Noua,Trăznea; in Ciuc: Tulghes, Frumoasa, Bicazul Ardelean; in Cluj: Manastur, Baciu, Chiuteni, Cojocna, Floresti; in Bihor: Diosig, Iosia- Colonie, Mihai Bravul, Salard, Salonta-Colonie, Sohodol-Lazuri; in Satu- Mare: Gelu, Istrau, Lazuri, Lucaceni, Principele Mihai, Colonel Paulian.

 

– La toate crimele, samavolniciile şi holocaustul impotriva populaţiei romaneşti din teritoriul cedat au participat, conform unui plan comun de exterminare, Armata Regală Ungară, prin unitaţi şi sub-unităţi dislocate in teritoriu, coordonate de Biroul 2 al Marelui Stat Major; Magyar Kiralyi Rendorseg-Poliţia regală maghiară, instalată în toate capitalele de judeţ şi in oraşele de subordonare judeţeană; secţia specială din Capitanatul general al politiei, Kozbiztonsagi Osztaly sau secţia siguranţei publice; corpul detectivilor şi serviciul de apărare al statului – ALLAMRENDESZETI OSZTALY. Tot acest eşafodaj al terorii sprijinit activ de organizaţiile paramilitare şi teroriste încadrate cu unguri.localnici şi de informatorii alcătuiţi din preoţi catolici, unitarieri, protestanţi, din invăţătorimea ungurească, funcţionărime şi elementele declasate ale societăţii.

 

– Până la 23 august 1944 totalul expulzaţilor şi al refugiaţilor din teritoriul cedat, Transilvania de Nord, s-a ridicat la peste 500.000 de români.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 răspunsuri »

 1. Se pare ca generatia actuala de politicieni au ales sa ignore lectiile trecutului, stergand cu buretele din memoria lor, si incercand sa faca la fel si cu memoria romanilor, tot ce s-a intamplat atunci.

 2. Excelent articol. Cred ca ar trebui sa fie in stituita o zi de doliu national care sa rememoreze aceasta perioada si altele. Istoria care o uiti se repeta.
  Cred ca armata ar trebui sa fie a3a prioritate dupa sanatate si invatamant.
  Nu cred ca ar trebui sa achizitionam nici un fel de second-hand, nici macar avioane, ci alegerea lor sa aiba ca doua din criterii asamblarea lor si manufacturarea unor componente in tara.
  Referitor la blindate, artilerie, sisteme de rachete, etc….cred ca trebuiesc produse in tara, avand ca baza cercetarea si experienta existenta, asimilarea de tehnologii, achizitionarea de patente. Cred ca toata industria de tehnica militara ar trebuii sa aiba un regim fiscal special. Cred ca ar trebuii sprijiniti in egala masura companii de stat si private,TOATE sa primeasca comenzi de stat care sa le asigure supravietuirea. Cred ca acest program trebuie coordonat de un comitet format din militari de cariera si tehnicieni recunoscuti si respectabili din domeniu si sa nu depinda de interese mici politice. Cred ca trebuie facut un efort in sensul asta, ca orice „neni” care ajung sa conduca aceasta tara sa priceapa ca dezvoltarea industriei de armament are un impact extraordinar de bun in dezvoltarea pe orizontala a unor intregi industrii, ca nimic pe lumea asta nu aduce mai multi bani ca productia de armament si ca o armata puternica care sa impuna respect si teama sunt SINGURA garantie a existentei noastre ca stat, iar NATO…..UE….sunt niste chestiuni ce par sa fie conjucturale, nu vesnice.

 3. Memoria populara nu uita. Pe la sate, bunicii povestesc nepotilor ce s-a intamplat in timpurile alea, la fel cum povestesc si despre rusi… stiu pentru ca si eu sunt nepotul bunicilor mei :).
  Ungurii sunt ticalosi cand au puterea, niste plangaciosi cand nu sunt in avantaj. Ei sunt un fel de maidanezi, latra si musca cand stiu ca au putere dar in rest doar latra si fac urat. Afirmatia este valabila in general pentru politicieni si nostalgicii Ungariei mari. Oamenii obisnuiti sunt destul de cumsecade, marea problema este educatia la ei : li se spune la scoala inca din clasele mici ca romanii sunt niste ticalosi, hoti, criminali, tigani – orice epitete vreti voi. Unii dintre ei sunt destul de surprinsi sa constate ca romanii sunt oameni normali. Ceea ce mie mi se pare foarte nasol este ca invatamanul in limba maghiara din Romania promoveaza aceleasi idei – romanii au furat Transilvania de la unguri – invatamant de stat platit din banii mei de contribuabil.
  Ungaria nu v-a ridica pretentii fara sa aibe un aliat puternic care sa le tina spatele. Ei singuri nu reprezinta nimic, sunt mici si slabi din punct de vedere militar si economic.
  Poate nu ar strica sa invatam de la ei putin de coeziune nationala. 😀

 4. Poate nu ar strica sa invatam de la ei putin de coeziune nationala.
  sunt bine reprezentati informativ,economic,si politic in romania inca cu mult timp inainte sa plece nea nicu! cam pe-aici prin n-v ei au dus dracului fabricile si uzinele fiind pusi in functii strategige inca inainte de 1989!

 5. Și legat de cât de neprioritară e apărarea, chiar și pentru (sau în special pentru) armată… aș pune însă rămășag că va deveni prioritară în ritm halucinant atunci când va începe zăngănitul săbiilor nervoase. Asta ar cam trebui să aibă loc după 2013-2015, deci ar mai fi ceva vreme de pregătiri, sau de fugă – care, cum.
  Multe ambiții se întărâtă și multe se vor frânge, e de văzut care și cum.

  Spor și sfârșit fain de săptămână să avem!

  • „cât de neprioritară e apărarea, chiar Si pentru (sau în special pentru) armată…as pune însă rămăsag că va deveni prioritară în ritm halucinant atunci când va începe zăngănitul săbiilor nervoase.”

   Bre’ nu mai speria popolatzia cu cuvinte d’astea de te lovesc in creieri si lasa urme adanci pe suprafatza neteda a bietului citetor de bloage: „prioritară,halucinant,zăngănitul,sabii,nervoase”.

   Numa’ cuvinte alese, bre’, sper ca n-am citit ACEEASI carte 🙂

   Ha hah haaaaaaaaaaaaaaaa…prioritara my arse 🙂 🙂 🙂
   Daca acum prioritara e lichidarea resturilor industriei de aparare, peste doi ani o sa mai fie prioritara ce?!? Apararea?!?

   Se va da o OUG in care se va declara apararea prioritara.
   Si se va trece apararea in subordinea monitorului oficial.
   Gata!

   Ritm halucinat 🙂
   Pai ritm mai halucinant decat acum nu se mai poate 🙂 Nici cu halucinogene…

   Si ce or sa faca, or sa vina idiotii sa adune copiii de 17-18 de ani de prin case si or sa le puna furcile in mana, ca sa apere ‘patria’?

   Da’ vitele alea care trebuiau sa asigure apararea tarii ce-au facut in ultimii 22 ani?
   Si-au incasat soldele?

   „Asta ar cam trebui să aibă loc după 2013-2015”

   Tot se agita lumea sa prevesteasca razbelurile care va sa vie, dupa 2015. Altii le imping mai incolo, dupa 2020. E asa o teorie generala a conshpiratziei, sau toti se uita la indienii aia de pe deal cum de trei ani strang lemne?

   Daca stai sa te gandesti un piculetz, ceva e preconizat sa se intample, d’aia se tot agita patriarhia sa monopolizeze moartea, cimitirele, sa afuriseasca pe bietii muritori care se duc la crematoriu, da’ cum sa iei bisericii painea de la gura, e blasfemie…Lumanarile tre sa fie numa d’alea genuine, adeca tot de la ei, icoanele la fel etc

   Dom’ secorist shef Daniel-Conspiratu’ stie el ceva.

   Are informatii nu numai de la colegii lui din servitziile locale, ci posibil si de la colegul lui dom secorist shef din capula biserica rusa, ala de i-au editat poza ca sa-i ascunda Breguet-ul de la incheietura: „bah colonele, ai grija bah ca vine ai noshtrii peste voi, bah, pregateste monopolu’ bah, ti-a pus Dumnezeu mana-n cap, ti-ai pus afacerea pe un vad bun r’atzi ai dreacului; la noi cu islamistii aia lesinati din Kaukaz de abia ne scoatem do votka sh-un Breguet”.

   Deci se preconizeaza ca vine grosul de enoriasi plecati intr-ale lu domnu, vine banu’ gros domle 🙂

   Corelat si cu ce ne mai spune Flogger…

   Si stai ashe sa mai vie si mormonu la bordeiu’ alb…sa vezi viermuiala…
   Si ala tre’ sa provide 12 million jobs/blowjobs eventually, ca asa se produse in campanie.
   Tre sa scada pretul benzinei. Bine, din gura e usor, dar la americani e mai complicat ca aia mai au si arme acasa. Insa cum pare ca n-are multa minte, e posibil sa-si mai ia americanii telegutza pe portavioane si sa plece la cules porumbu’ din gradina altora. Iranul ar fi pe lista la viol. Dar mai intai trebuie sa lamureasca Syria. De la noi ce sa mai ia, pielea de pe ppp…chelia lu’ traian…

   „deci ar mai fi ceva vreme de pregătiri, sau de fugă – care, cum.”

   Care a fost de fugit s-a carat deja.
   Aia ramasi, majoritatea asteapta salariile, soldele, ajutoarele si pensiile. Si contractele cu Statul.

   Pregatiri:
   Deci tzivilii: stocuri de mici, bere, popcorn, platit cablu’ si internetu’ in avans pe sase luni.
   Ascuns copiii sub 14 ani in dulapuri, ca precis or sa aiba aia nevoie de oameni sa apere patria.
   Ca profesionistii se vor retrage tactic in munti.

   Profesionistii, cum am mai spus, se vor retrage tactic in munti.
   Si se vor ascunde in paduri. Care paduri s-au taiat si exportat.
   A fost o miscare tactica strategica, pt a nu asigura dusmanului materialele necesare fortzarii Nilului…

   Asa ca se vor ascunde printre oi si capre.
   Deci Armata isi va updata statusul pe feisintrebuci: ”Tactically retired among sheeps and goats. We’ll be back…samdei…’

   Si in rest, ne punem credinta pa turci sa vie sa ne scape.
   Sa vie mam-mare turcu sa ne elibereze.

   Ce-o fi zicand Stefan la o apa minerala de pruna cu var’su Tepes:
   „Sa-mi bag cucuruzu in opinca lu eba daca io mai inteleg ceva…io m-am luptat fo 40 de ani sa-i scap de turci si astia acu se roaga sa vie turcu sa-i apere”

   Da’ eu nu cred ca se va trage vreun foc de arma.

   Asa cum in 40 am cedat teritoriile fara lupta, asa o sa le cedam si in continuare de-o fi nevoie.
   La nevoie suntem barbati, cedam tot. Armata o sa dea din colt in colt ca n-are cu ce si se retrage tactic. Mili-tzienii is vor arunca shepcile. Puliticienii(aia care n-au emigrat yet) si Mini-mi-sterele or sa-si inchida telefoanele. Miile de generali vor suna in zadar la miile de agentzii guvernamentale pt ordine. La cortococeni va fi liniste in continuare.

   O sa fie o liniste de o sa-l auzi pe Daniel vanturand cadelnitza peste dealuri in capula patriarhie, binecuvantand babele gingase si sfioase.

   De data asta nu stiu daca se mai gaseste unu’ ca Valeriu Carp sa o ia pe barba lui. Ca generatia aia s-a dus. Si aia oricum a fost o generatie anormala, fara internet, fara cablu, fara vacante in Grecia, fara beemveuri second din Bulgaria, fara silicoane si viagra, fara reduceri…

   Cine dreacu ar mai avea acu’ chef de lupta. Ca acu’ au toti copii, rate la apartament si masina, laptop si smartphone, trebuieshte sa munceshte ca sa le plateshte, nu stiu daca mai are cineva chef de prostii, ratele la banca trebuie platite, suntem oameni seriosi…

   Mai bine mai dau o tura pe feisintrebuci sa vada daca si-a apdatat domsoara europarlamentara statusul la ‘maritata bine in toate orificiile de catre toti mesenii’ si a promis ca ataseaza si poze…

   Pe romani trebuie sa stii cum sa-i iei, daca ocopantzii promit ca platesc pensiile, salariile, soldele si ajutoarele cred ca ar fi OK.

   Nu trebuie sa le si plateasca. Doar sa le promita si e OK.

   Romanii vor rabda pana la urmatoarele ocopatzii, cand vor vota in bloc cu ocopantul care le promite mai mult in campania de ocopatzie.

   „Spor si sfârsit fain de săptămână să avem!”

   Hai ca sper ca v-am ‘distrat’ destul…sau macar oricum mi-am dat silintza…

   Ui-KEnd PLA-Kut!

 6. afacerea Skoda va sune ceva_….cine a citit cartile<> si ar mai fii o gramada va intelege fffff.multe lucrui si cu mare claritate de ce am fost si suntem intr-o dezordine continuua.Trebuie sa trecem printr-o mare stramtorate ca sa ne revenim numa asa se va schimba ordinea valorilor in Romania . Nu uitati ca DUMNEZEU pe cei pe care ii iubeste ii si pedepseste.

 7. in loc de

  Radu Rosetti Actiuni politice rusesti in tarile romane.Povestite de organenele oficiale franceze (mare este perfidia celor de la rasarit…)

  Maresalul I.Antonescu ROMANII origine,trecut,sacrificiile si drepturile lor (din nou despre rusi si perfidia lor dar si despre slabiciunile acestora chiar asa balsoi ce sunt)

  Mihail Sturza Amintiri dein tara pierduta sau sfirsitul Europei (tradare la virf in perioada interbelica N.Titulescu marece diplomat al Romaniei laudat si de comunisti stieau ei de ce…impreuna cu casa regala a Romaniei)

  Matatias Carp Cartea neagra .Fapte si documente suferintele evreilor din Romania 1940-1944
  (de ce minciuna repetata mereu se transforma in adevar iar legionari sunt fascisti si criminali si cum se pot pune crimele planificate la rasarit si infaptuite de cozi de topor implantate in miscarea legionara

  Florian Matraescu Holocaustul rosu (despre grozavia lumii in care traim …)

  sunt doar citeva dintr-o lista care poate continua ca sa ajungem la ce spune Victor Suvoro in cartile sale, ce mai grozava dupa mine fiind Acvariul care iti da senzatii de cald, rece, cald, rece….

  iar ultima afectindune in prezent ,cea scrisa de americanul Larry Watts Ferestema doamne ,de prieteni

 8. asa ca pina ce Rusia nu isi va linge ranile cel putin vreo 50 de ani raminem asa batuti din toate partile fapt care se manifesta in forma continuua de cel putin 250 de ani…de la Dimitrie Cantemir si pina in prezent.Dar nui asa ca noi stim sa trecem prin istorie ca piatra peste bolovani pe care ii macinam …

  eu nu confund Rusia (ca stat ) cu poporul rus cel la fel de greu incercat de cnut…

 9. In ww2 Ungaria a declarat razboi Americii ,diplomati unguri merg la Washington cu declaratia de razboi .Americanii intreaba
  -Cine santeti voi?
  -Noi santem ungurii si impreuna cu conducatoru nostru amiralu Horty declaram razboi Americii.
  -Deci santeti o tara condusa de un amiral ,inseamna ca aveti si o flota.
  -Noi nu avem flota ca nu avem iesire la mare.
  -Ce revendicari aveti?
  -Vrem Transilvania.
  -Si unde este Transilvania?
  -Transilvania este la Romania.
  -Atunci mergeti si declarati razboi Romaniei .
  -Suntem aliati.
  Aia care au condus Romanica in razboi au fost niste looseri ,pentru ca Stalin era gata sa ofere compensatii din Ungaria in schimbu Basarabiei ,da ei nu au stiut sa negocieze. Nustiu ce va mai bateti capu cu astia ca sant niste maimute .daca ,cauti in istorie poti sa vezi ca pericolu nu vine niciodata de la ei,pericolu vine de la est .Chestiile astea cu ungurii sunt vadimisme. .

 10. Interesant articol. Despre o perioada a istoriei romanesti despre care nu se scrie prea mult. Evenimentul a fost cu totul trecut sub tacere de catre toate TV-urile de toate natiile. Doar ungurii au facut mai mult git zilele astea cu o retrocedare si niste arestari cu condamnari…
  Felicitari echipei.

 11. @gsg9 esti cam defetist…si defetismul asta al tau si al foarte multora de pe netul romanesc, intensificat in ultimii ani, ma duce cu gandul la un excelent articol publicat de Cristian Negrea pe blogul sau: http://cristiannegrea.blogspot.ro/2011/09/dreptul-istoric-starea-de-fapt-si.html

  Citez de acolo: Aș vrea să aduc în discuție un fenomen larg răspândit în ultima perioadă marcată de evoluția spectaculoasă a mijloacelor de comunicare și informare, în special a internetului. Este vorba de o adevărată bătălie din umbră, prea puțin cunoscută, dar nu mai puțin importantă, care se desfășoară zi de zi, ceas de ceas, 24 de ore pe zi și șapte zile pe săptâmână, chiar și în acest moment este în plină desfășurare. Principalul câmp de luptă, dar nu singurul, este internetul, iar ținta luptei este mintea și creierul cetățenilor din lumea întreagă.
  Vă amintiți momentul 22 martie 1990? Luptele de stradă dintre români și maghiari din Târgu Mureș? Inițiativa media a fost atunci de partea maghiarilor, principalele ziare și televiziuni de pe mapamond prezentând imaginile cu Mihăilă Cofariu bătut cu cruzime de către unguri ca și cum ar fi fost vorba de un maghiar bătut de români. Așa s-a difuzat știrea, chiar dacă ulterior într-un colț de pagină a apărut vreo erată, era prea târziu, pentru majoritatea cititorilor sau spectatorilor din lumea întreagă a rămas ideea conform căreia românii îi bat pe unguri cu bestialitate.
  Războiul pshihologic a fost dintotdeauna parte a războiului clasic, deși doar de curând a primit această denumire. Scopul este același dintotdeauna, iar parte a acestuia este și cel propagandistic. Câmpul de luptă principal a devenit spațiul virtual, internetul, deoarece în 1990 acesta nu exista și nici sumedenia de rețele de socializare, forumuri de discuții, site-uri specializate, filmulețe pe youtube, o avalanșă de informații de toate tipurile și categoriile. Iar informațiile circulă liber, oricine poate spune ce vrea, chiar și neadevăruri sau propagandă negativă la adresa României și românilor. Sunt atâția care ne vor răul, mă refer numai la vecinii noștri cu extraordinarul lor potențial propagandistic.
  La ora actuală, un astfel de război se duce pentru influențarea opiniei publice, pentru căștigarea ei, pentru mintea fiecărui om de pe planetă cu acces la internet. Toate evenimentele ultimilor ani de pe mapamond au fost influențate de opinia publică, fie că vorbim de războiul din Vietnam sau de retragerea din Somalia din 1993. Aici apare rolul pe care opinia publică îl are în ziua de astăzi. Liderii politici iau decizii în funcție de opinia publică, își cântăresc cu grijă fiecare cuvânt pentru a nu o întoarce această opinie publică împotriva lor, o opinie publică ostilă înseamnă automat pierderea alegerilor și a puterii. Prin extensie, în țările arabe din nordul Africii, tot opinia publică sub forma manifestanților au răsturnat regimurile dictatoriale.
  De aceea, de fiecare dată, înaintea declanșării unui război sau eveniment, mai întâi este pregătită opinia publică prin ceea ce se numesc operațiuni psihologice (amintiți-vă de campania intensă înaintea declanșării invaziei Irakului din 2003). Iar aceste operațiuni psihologice sunt cu atât mai ușor de declanșat cu cât sunt deja pregătite printr-o propagandă continuă, doar-doar va veni odată cazul. Dacă nu va veni, nu face nimic, cu cât mai mulți din opinia publică mondială vor fi împotriva românilor, cu cât îi vor denigra mai mulți, cu atât mai bine. Și această propagandă are efect chiar și în rândul românilor, mulți fiind convinși de multe neadevăruri din rațiuni complexe, care nu țin numai cu efectele îndoctrinării comuniste. Dar care poate fi scopul acestui război psihologic?
  Nu doresc să intru sau să induc vreo temă ce ar ține mai mult de vreo teorie a conspirației, dar aș vrea să amintesc că nu numai noi, românii, suntem ținte, sunt și alții, și cei ce duc astfel de atacuri, majoritatea, o fac pur și simplu din ură, fără a avea un scop ascuns. Dar servesc foarte bine acestui trend antiromânesc manifestat cu furie, căruia am să încerc să-i explic motivațiile profunde.

  😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s