Caucazul rusesc fierbe la foc islamic

Standard

Confruntări armate la graniţa dintre Georgia şi Rusia

Confruntări armate la graniţa dintre Georgia şi Rusia. Trei poliţişti georgieni şi 11 membri ai unui grup înarmat venit din Daghestan (Rusia) au fost ucişi miercuri în cadrul acestor confruntări armate.

“Nu ştim încă cine sunt aceşti oameni şi de ce au venit pe teritoriul georgian”, a declarat Nodar Harşiladze, un adjunct al ministrului georgian de Interne, transmite Mediafax. Grupul înarmat a venit din Daghestan, o republică instabilă din Caucazul rus care se confruntă cu o rebeliune armată islamistă.

De exemplu, un militar rus de frontieră a deschis marţi focul într-o cazarmă din regiunea Daghestan, din Caucazul de Nord, ucigându-şi şapte colegi, a anunţat o sursă din ministerul local de Interne. “Un militar de frontieră aflat sub contract a deschis focul cu un kalaşnikov asupra altor soldaţi care păzeau cazarma”, omorând două persoane, a precizat sursa citată. Atacatorul a pătruns apoi în incintă, unde a ucis alte cinci persoane, înainte de a fi el însuşi omorât. Autorităţile ruse au desfăşurat o puternică prezenţă militară în regiune din cauza infracţionalităţii importante şi a insurecţiei islamiste foarte active.

 

Incidentul de marţi ar putea avea legătură cu atentatul sinucigaş produs în aceeaşi zi în Daghestan, în care un lider spiritual islamic şi alte cinci persoane au fost ucise de o femeie kamikaze. Şase persoane, inclusiv un seic moderat, au fost ucise marti intr-un atentat comis de catre o atacatoare sinucigasa in Daghestan, a anuntat ministerul de Interne al acestei republici instabile din Caucazul rus. “In afara de (femeia) kamikaze, sase persoane au murit in explozie, inclusiv seicul Said-Afandi”, a precizat ministerul intr-un comunicat.

Atentatul a fost comis in casa lui Saïd-Afandi, in varsta de 75 de ani, in regiunea Buinaksk, a adaugat aceasta sursa. seicul era un lider religios sufit care promova un islam moderat si indemna la cooperare cu autoritatile ruse, in contextul unei intensificari a islamului radical.

 

 Ziuaveche

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s