Dobritoiu, F-16 portugheze si Defenenews

Standard

Din pacate Dobritoiu nu se lasa si continua sa declame in public ca varianta F-16 sh, acum din Portugalia, este cea mai buna pentru noi astazi.

Astfel Defensenws, citandu-l pe ministrul roman al apararii, ne anunta ca noua experti romani, impreuna cu americanii, verifica avioanele portugheze, F-16 A/B, avioane pe care Dobitoiu ne asigura ca sunt intr-o stare foarte buna.

Tot Defensenews mai zice ca Romania opereaza in prezent 48 de MIG-21 Lancer!!!, iar aceste avioane ar mai putea fi zburate inca noua (9) ani!!!, conform cu ce zice ministrul nostru militarizat.

Si pentru ca stirea nu prea este stire, si oricum nu-mi place, aveti AICI articolul original din Defensenws.

Bineinteles ca valoarea afacerii este…secreta, dar daca as paria, as merge spre un miliard de euro, cu All Inclusive!

GeorgeGMT

19 răspunsuri »

  1. @Semanticus. Eu habarnuam de o eventuala re-modernizare a MIG-21 Lancer. Stiu ca MApN a avut un astfel de gand, dar mai apoi au lasat-o moarta. S-a reluat discutia pentru resaparea unor MIG-uri 21 LanceR?! Cate?!

  2. Poate sunt eu mai putin versat in ale politicii si inzestrarii cu armament dar ma tot gandesc oare ce criterii au oamenii aia in vedere cand se apuca de achizitii? Cat de mult se gandesc ei asa cu bataie lunga – 20-40 ani in viitor?
    Daca (si cu parca) as fi factor de decizie as proceda in felul urmator : intocmirea unei comisii de specialisti in tehnica militara – oameni din armata, profesionisti neafiliati politic – careia i-as cere sa evalueze putin piata si faca o propunele de achizitie bazata strict pe criterii tehnice si economice, fara bullshit politic (chiar si fara directive NATO). Tare cred ca pe primele locuri ar iesi niste MIG 29 sau alte specialitati rusesti – tehnica si armamentul nu are miros de nationalism sau culoare politica. Banul contribuabilului trebuie cheltuit cu mare responsabilitate fara sentimentalisme.
    Eu sunt convins ca in Romania s-ar putea produce un avion romanesc multirol, nu neaparat 100% proiectat de noi, ar merge si oleaca de sublareala ca asa e in tenis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s