http://rgnpress.ro/rgn_12/categorii/eveniment/5519-consiliul-unirii-cheama-romanii-pe-13-mai-la-chisinau-pentru-a-cere-reunirea-celor-doua-state-romanesti.html#Scene_1

Oferiţi două zile din viaţa Dumneavoastră ŢĂRII, din al cărui neam vă trageţi – ROMÂNIA, în hotarele sale străbune – aşa cum spunea, în poemul “DOINA”, marele nostru poet naţional MIHAI EMINESCU, se arata intr-un apel al Consiliului Unirii si preluat de Romanian Global News.
“E timpul să sprijinim fiecare, personal, reunificarea teritoriilor străbune, prin revenirea la trupul Ţării-Mamă – România.
A venit clipa să fim alături de fraţii români din Basarabia, care, pe 13 mai, începând cu ora 13.00, se vor aduna în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, unde îşi vor arăta dorinţa de reunificare cu România.
Pentru cei care încă nu ştiu – vă spunem: la CHIŞINĂU s-a format CONSILIUL UNIRII.
Conducerea Consiliului Unirii transmite tuturor românilor din Patria-Mamă mesajul că ne aşteaptă să le fim alături, la Chişinău. Astfel români din toată România, se pot alătura unioniştilor la Chişinău, ca să demonstrăm lumii întregi că românii din Basarabia, Bucovina de Nord şi România vor să fim împreună, şi nu la cheremul intereselor imperialiste.
Faceţi un efort financiar şi logistic ca să fiţi prezenţi la Chişinău în zilele de 13 mai, începând cu ora 13.00, şi pe data de 16 mai, când se împlinesc 200 de ani de când Imperiul Ţarist a rupt Basarabia de la Trupul Moldovei.
DACĂ NE IUBIM ŢARA, NU PUTEM FI NEPĂSĂTORI LA SUFERINŢA ROMÂNILOR DE PESTE PRUT!
BASARABIA ŞI ROMÂNII BASARABENI NE VOR ALĂTURI DE EI LA CHIŞINĂU PE 13 ŞI PE 16 MAI.
Actiunea organizata de componentele Platformei unioniste “Consiliul Unirii”, inclusiv de Forul Democrat al Romanilor din Republica Moldova, este sprijinita de componentele Platformei Civice “Actiunea-2012″, se arata in apelul Consiliului Unirii.

128 de răspunsuri »

 1. http://rgnpress.ro/rgn_12/categorii/analize-interviuri/5548-alexandrin-moiseev-semne-bune-anul-areunirea-e-aproape.html#Scene_1

  „Acuma este momentul favorabil pentru Unire, acest lucru l-a declarat chiar și Mircea Druc, această ocazie nu trebuie ratată, o șansă ca aceasta se ivește o dată la 20 – 30 de ani.
  Dacă din partea Rusiei ocupante primim cadou doar dizbinare, ură, furt de teritoriu, război etc. din partea fraților de același sânge primim cadou cărți, biserici, burse pentru studenți, nu cred că mai trebuie să vorbim cine ne vrea binele și cine nu!
  România va oferi cadou Moldovei de Est o biserică maramureșană din lemn și un million de cărți. Sper că biserica va ajunge la Mitropolia Basarabiei și nu la Mitropolia ocupantă a lui Vladimir, în caz contrar îmi voi schimba bună părere despre Nicolae Timofti. Un lucru este sigur, Unirea este mai aproape ca oricând, nu în zadar forțele ocupante din Moldova iși strâng toate puterile, financiare, mediatice, pentru a combate Unirea, dar nu mor caii când vor câinii. Sper ca la anul să sărbătorim Unirea în capitala României mari, București.”

 2. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/eveniment/5584-16-mai-comemorat-de-platforma-civica-aciunea-2012-la-chiinu-i-alba-iulia.html

  Peste 500 de voluntari ai Platformei civice Acțiunea 2012 se strâng duminică, 13 mai, la ora 13.00 la statuia lui Ștefan cel Mare din Chișinău pentru a comemora împlinirea a 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei, transmite Romanian Global News.

  Tinerii vor purta tricouri negre și vor afișa o pânză neagră de 40 de metri în semn de doliu față de despărțirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului.
  Acțiunea 2012 se va alătura organizatorilor din cadrul Consiliului Unirii și va porni în marș către ambasadele Rusiei și Turciei, continuatoarele celor două imperii care au hotărât pe 16 mai 1812 ruperea în două a Principatului Moldovei. Numărul total de participanți estimați pentru marș este de 4 000 de persoane.

  Manifestației din 13 mai se vor alătura și români de peste Prut, în acest sens fiind organizat transport din mai multe orașe din România. În aceeași zi, de la ora 17.00, la Alba Iulia, Asociația Realitate și Adevăr organizează împreună cu Platforma civică Acțiunea 2012 un marș prin care cere unirea cât mai grabnică a celor două state românești

  Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este formată ONG-uri și persoane care susțin reunirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de reunire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

 3. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/eveniment/5639-mii-de-romani-in-strada-la-chisinau-pentru-a-comemora-200-de-ani-de-ocupaie-ruseasc-si-a-cere-reunirea-celor-doua-state-romanesti.html#Scene_1

  Mii de romani de pe ambele maluri ale Prutului sunt aşteptati duminică la Chişinău la un marş care va marca împlinirea a 200 de ani de la prima pierdere a Basarabiei, prin semnarea Tratatului de la Bucureşti pe 16 mai 1812. Evenimentul este organizat de Consiliul Unirii şi de Platforma Civica “Acţiunea 2012”, două organizatii care înglobează zeci de asociaţii şi partide de pe ambele maluri ale Prutului, transmite Romanian Global News.

  Organizatorii vor solicita reunirea Republicii Moldova cu România, ca solutie morala si reparatorie a Pactului criminal Ribentropp-Molotov si pantru asigurarea unei integrari imediate a populatiei basarabene in spatiul de prosperitate si securitate al UE si NATO, alaturi de majoritatea poporului roman.

  Marşul va porni la ora 13.00 de la statuia Voievodului Ștefan cel Mare către ambasadele Rusiei şi Turciei, continuatoarele celor două imperii care au negociat ruperea în două a Principatului Moldovei. Manifestanţilor din 13 mai li se vor alătura şi persoane din România, în acest sens fiind organizat transport din mai multe oraşe.

  La eveniment vor participa şi suporteri de fotbal, atât din Republica Moldova cât şi din România. Astfel, ultraşii celor două echipe importante din Chişinău, Zimbru şi Dacia, au anunţat participarea organizată. Li se vor alătura tineri din mai multe oraşe din Basarabia, cum ar fi Nisporeni, Bălţi sau Ștefan Vodă. Pe lista grupurilor ultras prezente este şi Honor et Patria, grupul de suporteri care susţine exclusiv naţionala de fotbal a României. De asemenea, sunt aşteptaţi la manifestaţia unionistă şi susţinătorii stelişti şi dinamovişti din Basarabia.

  Ziua de 16 mai a fost declarată marţi zi de doliu de către Primăria Chişinăului, steagurile urmând a fi coborâte în bernă. Decizia nu a fost pe placul partidelor comuniştilor şi socialiştilor din Republica Moldova, care consideră ziua de 16 mai 1812 ca fiind eliberarea Basarabiei de sub jugul otoman şi aderarea regiunii la Imperiul Țarist.

  Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este formată din ONG-uri şi persoane care susţin reunirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de reunire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

  Ultimul marş a avut loc la 25 martie consacrat Unirii Basarabiei cu România. Manifestaţia a reunit peste 4.000 de persoane in pofida unor provocari ale extremistilor prorusi.

 4. http://www.jurnal.md/ro/news/mar-ul-unirii-din-pman-pana-la-ambasada-rusiei-i-a-turciei-foto-219805/

  Mii de oameni au mărșăluit astăzi în semn de comemorare a 200 de ani de la ocuparea teritoriului dintre Prut şi Nistru de către Imperiul Rus. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Unirii, membri și simpatizanți ai PNL și Platforma Civică Acţiunea 2012.

  Marşul Unirii a început la ora 13:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, după care manifestanții au mers la Ambasada rusă, unde au aruncat în aer baloane negre. De acolo, mulțimea a mărșăluit spre Ambasada Turciei.

  O anti-manifestaţie au organizat şi membrii formaţiunii Patrioţii Moldovei, care au aruncat în PMAN avioane de hârtie pe care era scris „Rusia”, „Rogozin” etc.

  La un moment dat, între cele două tabere s-au iscat niște altercații, care au fost însă repede oprite de oamenii legii. În câteva clipe, ploaia de polițiști a făcut un gard viu între unioniști și tabăra opusă.

  Vedeți mai jos o galerie de poze, realizate de fotograful Jurnal.md, Mircea Zatușevschi

 5. uitati-va fratilor la poze,SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN, ZIUA UNIRII SE APROPIE!!!!!!!!!!!!
  ASTEPT CU MARE INTERES SA SE ORGANIZEZE SI IN ROMANIA ASTFEL DE MANIFESTATII PRO-UNIRE SA PARTICIP SI EU!!!!!!

 6. am gasit niste filmulete de astazi pe tutube,nu pot decat sa ma bucur de amploarea actiunii,e un pas inainte insa asa ca o concluzie personala 60-70% din cei prezenti erau suporteri al unor echipe de fotbal din Romania si Moldova (vezi banere,”japoneze”,scandari,chiar si garderoba 😀 ) , asta, poate sterge putin din noroiul aruncat de catre presa in „Ultrasi” , nu zic ca prin randurile curentului nu exista si derbedei dornici sa se afirme printr-un mod mai ne la locul lui samd. dar , deobicei sunt pusi la zid fara vreo acoperire,prea se generalizeaza cand vine vorba de ei . Nu sunt ultras , dar ca o observatie mai mereu cand merg pe vreun stadion si ma uit catre peluze vad cel putin un tricolor acolo … cred ca nu merita etichetati toti drept fiind niste „drogati,fosti puscariasi,alcolisti si oameni fara tara si Dumnezeu” cum ii place presei sa-i numeasca.

  • Asa ii place romanului sa zica ca unu e puscarias daca are un tatuaj sau e ras in cap, si daca umblii cu persoane de genu esti la fel, mentalitati de comunisti.

 7. acum 3-4 ani pe vremea stalinistului de voronin astfel de manifestari s-ar fi lasat cu arestari in masa, cu batai, cu scandal mare, jurnalistii care aveau ‘tupeu’ sa vorbeasca deschis despre unire erau cenzurati, daca se adunau 2-3 oameni pe strada si strigau in gura mare ca vor unirea cu Romania erau imediat dusi la sectia de militie…cel mai important aspect mi se pare ca in sfarsit se aude in Republica Moldova si glasul unionistilor, incet incet au prins un cheag si cu putina organizare au rezultate fantastice intr-o perioada foarte scurta, acest fapt ii supara pe rusi extrem de tare incat ameninta Republica Moldova deschis ca vor pierde teritorii daca se vor unii cu Romania.
  Urmatorul pas ar fi ca si in Romania sa aiba loc astfel de manifestari, sa ne adunam vreo 2.000-3.000 de oameni sa strigam in gura mare ca suntem alaturi de fratii nostrii basarabeni si ca vrem unire, asta i-ar motiva si mai mult iar la anul poate se vor aduna vreo 10-15.000 de moldoveni.
  ZIUA UNIRII SE APROPIE FRATILOR!

 8. http://www.timpul.md/articol/scopul-nostru-este-reintregirea-neamului-romanesc-33777.html

  La evenimentul de ieri a dominat o atmosferă patriotică, susţinută cu cântece, lozinci unioniste şi panglici în trei culori.

  Prin cele ce scandau, toţi îşi revendicau dreptul lor istoric de readucere la matca strămoşească a pământurilor Basarabiei.
  M-am alăturat şi eu celor care purtau lozinci ca ,,Unirea face Puterea!”. Erau reprezentanţi ai Mişcării civice „Acţiunea 2012”.

  ,,Suntem moldoveni, deci – români!” este motoul „Acţiunii 2012”, valabil pentru toate manifestaţiile unioniste pe care le organizează această mişcare civică. Solicitat de TIMPUL, Ion Gheoghiţan, unul dintre membrii Mişcării „Acţiunea 2012”, a spus că scopul organizaţiei din care face parte este reîntregirea neamului românesc. ,,Nu va fi linişte şi pace în România, până când Ţara nu se va întregi şi reveni în graniţele ei fireşti. Noi, cei veniţi la Chişinău, suntem o mică parte din românii care îşi doresc acest lucru şi vom lupta pentru a ne atinge scopul”, a declarat el.
  Nicu Sârbu, un alt membru al organizaţiei, susţine că Basarabia este casa românilor, iar ruşii care se vor aici stăpâni ar trebui să-şi domesticească ambiţiile lor imperiale şi să ne lase să trăim în limba şi credinţa noastră.

 9. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/analize-interviuri/5654-tvr-ticalosie-sau-neprofesionalism-sau-poate-amandoua-reunirea-celor-doua-state-romanesti-cenzurata-la-tvr.html#Scene_1

  Televiziunea publica demonstreaza pe zi ce trece ca este departe de a servi interesul public. Condusa de o gasca cu interese diverse care a monopolizat redactia de stiri dar si alte departamente, televiziunea publica a devenit din una “nationala” una “antinationala”.

  Cum altfel sa-ti explici faptul ca un eveniment de felul celui de la Chisinau in care 7000 de romani (estimari neoficiale ale SIS-ului) cer unirea Basarabiei cu Romania in strada, sa nu faca subiectul a nici 30 de secunde in jurnalul TVR?
  In schimb evenimentele de la Moscova sau protestul a 2000 de persoane la Kiev pentru fostul premier romanofob al Ucrainei Iulia Timosenko, sunt tratate pe larg pe banii contribuabilului roman?
  Este ticalosie sau neprofesionalism? Sau ambele?
  Cateva zeci de organizatii civice vor cere public demiterea conducerii TVR si demantelarea conducerii redactiei de la Stiri, conducere care in opinia organizatiilor respective nu serveste interesul public demonstrand pe langa rea credinta si neprofesionalism.
  Tratamentul pe care il aplica TVR evenimentelor din R. Moldova, in care se cere reunirea celor doua state romanesti, este tratat de redactia de stiri de parca la conducerea TVR ar fi o intreaga agentura ruseasca care incearca sa oculteze opiniei publice din Romania acest tip de demers al romanilor basarabeni, dar si al unei importante parti a societatii civile din Romania.
  De ce si ale cui interese servesc presedintele TVR Alexandru Lazescu si Anca Lazarescu? Dar familia Dan Lutan si Raluca Stroe Brumaru, alti producatori carora li se face rau la orice material din sau despre Basarabia?
  Poate Consiliul de Administratie al TVR ar trebui sa raspunda la aceste intrebari ca si Comisia de cultura a Parlamentului Romaniei.

  SUNT FOARTE DEZAMAGIT DE TVR, chiar am urmarit ieri sa vad ceva reportaje de la Chisinau si nimic :((((((((((((

  • Da , parca sunt de pe alta lume astia ai nostri si in general presa romanesca e preocupata mai mult de politruci. N-au ochi sa vada ca in Basarabia incepe sa se scrie istorie.

   RUSINE TVR!!

   • au dat aseara in jurnal o stire de vo 20 sec despre manifestarea din Chisinau, pe la sfarsitul jurnalului, mai mult in scarba, asa in zeflemea…RUSINE TVR.
    Ar trebuii sa cerceteze putin serviciile secrete romane pe membrii consiliului de administratie al TVR-ului sau directorul general daca nu cumva sunt pe statele de plata ale altor servicii cum ar fi cel maghiar care se opun unirii Romaniei cu R. Moldova!

 10. Un articol impresionant, George daca ai putea sa-l preiei macar pe post de link – ” Doamne, poporul meu nu se spală de mine „:
  http://www.jurnalul.ro/special/doamne-poporul-meu-nu-se-spala-de-mine-612697.htm

  Trezeşte-te, tu, patrie drogată/ Că dacă-n focul calculelor reci/ Mai pierdem Basarabia o dată/ Şi noi suntem pierduţi în veci de veci”. Pe versurile lui Adrian Păunescu, cântate de regretata Tatiana Stepa, românii s-au mobilizat în cuget şi-n simţire. „Ce zi tristă! România e Basarabia! De ce să fie graniţă între noi?! Suntem fraţi!”, mi-a spus un frate din rândul soldaţilor care „mărşăluiau”, vorba lui Nichita. „Dumnezeu, prima oară când a plâns printre astre,/ El a plâns peste ţară cu lacrima limbii noastre”, am auzit o voce, în spatele meu. M-am întors şi am am văzut doi ochi lăcrimaţi. „Da, aşa spunea Grigore Vieru, câtă dreptate avea dânsul”, mă asigura o soră din neamul meu.

  „Recursul istoric <>”, semnat de Generalul Mircea Chelaru, vicepreşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni. Mi-am permis să extrag câteva pasaje: „Conştiinţa de sine a popoarelor, şi cu atât mai mult a naţiunilor statornice, se plămădeşte în timpul istoric. Dar istoria nu este o sumă de întâmplări înregistrate de scrisuri arhivate, ci viaţă producătoare de civilizaţie autentică. Istoria, alături de limbă, credinţă, cântec, onomastică şi toponimie, este temeiul conştiinţei identităţii de sine a unei naţiuni. Spaţiul în care aceste repere de identitate se manifestă este asemenea pântecului fertil unde se adăposteşte tainica naştere a popoarelor. Naşterea poporului român nu a fost rodul unei combinaţii «in vitro» , după alchimii romane, şi nici nu s-a făcut după vreo reţetă de cocteiluri migratoare, după cum încearcă să ne înveţe unii venetici. Pământul ereditar al românilor a fost dintotdeauna cel pe care l-au avut antecesorii noştri certificaţi de memoria istoriei scrise sau vorbite, iar dreptul asupra acestui pământ nu este unul tranzitoriu şi nu poate fi urzupat nici măcar după ce a fost răpit prin tăişul sabiei, bubuit de tun sau tratate semnate cu pistolul la tâmplă…

  Nicio lucrare a vreunui trăitor al acestui pământ nu va dăinui dacă ea nu va fi prin români şi pentru români. Iată de ce, de aici, din vintrele Daciei Străbune, facem chemarea către bărbaţii de stat, către conştiinţele lucide ale intelectualităţii, către poporul cel mare şi tăcut, dar maiestos şi suveran, să aprindem flacăra unităţii tuturor românilor prin vrednică, dreaptă şi tenace lucrare. Şi această lucrare izbândită să o punem chezaş vieţii noastre, ca moştenire eternă a generaţiilor viitoare”.

  Pe scena Teatrului Verde s-au întâlnit artiştii români despărţiţi de Prut. Actorul Nicolae Jelescu, grupul folcloric Ştefan Vodă, condus de Tudor Ungureanu, Maria Sarabaş, Irina Loghin, Eusebiu Ştefănescu, Maria Gheorghiu şi Gheorghe Turda. Toţi artiştii, alături de organizatori, au purtat în piept tricolorul în bernă.

  Actorul Eusebiu Ştefănescu s-a unit cu toţi fraţii români întru rugăciune: „Doamne, apară poporul român/ Ai grijă de el şi apără-l/ El este al tău/ Cu blândeţea lui de miel/ Şi cu răbdarea lui de taur/ Cu omenia lui de floare de zăpadă/ Ce se vede pe geam, Doamne/ Pe speranţă şi pe libertate/ Doamne, poporul meu nu se spală de mine/ Eu nu mă spăl de poporul meu/ Dacă îmi vine alt miros decât mirosul lui/ Mâ spăl pe mâini de propriile mele mâini/ Şi mă las legat de boara de zăpadă/ A poporului meu/ Mărul se poate spăla numai de măr/ De poporul mărului, nu!/ De pom, nu!/ Doamne, apără poporul român şi nu te spăla de el!/ Pe maica mea care m-a născut pe mine/ Am dăruit-o poporului român/ Dăruieşte-ţi, Doamne, pe maica ta care te-a născut pe tine/ Poporului român. Haleluiah!”. Toţi cei prezenţi în sală s-au ridicat în picioare şi au rostit cu voce tare ruga lui Nichita Stănescu „Stând şi fiind”. Simţeam cum le bat inimile tuturor românilor aflaţi în teatrul de vară. Impresionant! Cu fruntea sus, bărbaţii îşi ştergeau lacrimile care ţâşneau după voia lor.

  Maria Gheorghiu a cântat poezia lui Adrian Păunescu „Bocetul lui Ioan, cel fără de mormânt”. După mai bine de două decenii, a fost liberă să-i dea glas acestui bocet, la Chişinău. În acelaşi loc, acum mulţi ani, însuşi Adrian Păunescu a sfătuit-o, cu titlu de poruncă, să nu-l cânte, deşi pentru această piesă o chemase la Chişinău. „Nu mi-i fapta cât mi-i zisa/ Dar istoria proscrisa/ Iarăşi adevăr promis-a/ De la Nistru până la Tisa”.
  În timp ce Maria glăsuia, românii au aprins lumânari. Lumină din lumină pentru neamul cel sfânt.

 11. http://www.timpul.md/articol/conferinta-dedicata-anului-1812-cel-mai-important-eveniment-stiintific-al-anului–33813.html

  Ieri, la Academia de Ştiinţe a RM şi-a deschis lucrările Conferinţa ştiinţifică internaţională „Basarabia – 1812.

  Problemă naţională, implicaţii internaţionale”. În debutul Conferinţei au rostit mesaje de salut domnii Gheorghe Duca, preşedintele AŞ a RM, Dan Berindei, vicepreşedinte al Academiei Române, Irina Potkina, secretar ştiinţific al Institutului de Istorie al AŞ din Federaţia Rusă, Gheorghe Cliveti, director al Institutului de Istorie „A. D. Xenopol”, filiala Iaşi a Academiei Române, Constantin Tănase, copreşedinte al Asociaţiei cultural-spirituale pentru cunoaştere şi comunicare, director al Cotidianului TIMPUL, Petru Guran, director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău.

  După mesajele de salut, participanţii la conferinţă au început să lucreze în plen. Prima şedinţă în plen este moderată de academicianul Dan Berindei, Academia Română.

  Solicitat de TIMPUL să comenteze evenimentul, doctorul în istorie Anatol Ţăranu ne-a spus că aceasta este o conferinţă reprezentativă. „Ea a adunat principalii specialişti ai epocii moderne, care cunosc foarte bine arhivele internaţionale referitor la evenimentul din 1812”, a declarat istoricul. Potrivit lui, un deosebit interes îl reprezintă polemica în cadrul manifestării. E vorba de cercetătorii ruşi şi cei români, care interpretează evenimentele din 1812 de pe poziţii conceptual diferite. În opinia istoricului, conferinţa atestă un înalt nivel ştiinţific, ea fiind principalul eveniment consacrat comemorării celor 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus. La rândul său, istoricul dr. Valentin Constantinov a constatat că manifestarea este o repunere în discuţie a conjuncturii internaţionale, precum şi a consecinţelor ei pe plan social, politic, economic şi cultural după anexarea Basarabiei la Imperiul Rus în 1812.

  Alăturat, publicăm secvenţe din luările de cuvânt ale academicianului Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, şi Constantin Tănase, copreşedinte al Asociaţiei cultural-spirituale pentru cunoaştere şi comunicare, director al Cotidianului TIMPUL.

 12. sunt foarte curios care vor fi concluziile acestei conferinte mai ales ca participa si istorici rusi, oare vor fi obiectivi si vor recunoaste raptul Basarabiei si subjugarea ei sau vor fi obedienti si vor venii cu concluziile in plic semnate de insusi Putin?

 13. Mi-am amintit de un proiect mai vechi, din 2009 parca, unii dintre voi au auzit probabil de el:

  UNIŢI SUB TRICOLOR este (era) un proiect muzical care adună melodii cu mesaj civic şi patriotic, din ce în ce mai prezente în peisajul hip-hop. Pe album se regăsesc artişti din dreapta şi din stânga Prutului, semn al unităţii spaţiului cultural românesc : http://www.unitisubtricolor.ro/despre

  Încasările obţinute în urma vânzarii albumului au fost donate liceului românesc din Tiraspol, ai cărui elevi si profesori se luptă pentru a învăţa în limba română.

  Nimeni Altu’ – Fii ai bravilor soldati:

  SDST – Scrisoare de pe Front:

  SDST – Ingeri deasupra Romaniei

  • In onoarea bunicilor nostri care au fost la Odessa, in Crimeea, la Cotul Donului si apoi inapoi, pana la Budapesta si Muntii Tatra!

   Sa nu uitam prin ce au trecut!

  • eu zic ca-i un pas inainte daca problema unirii dintre Romania si R Moldova a ajuns in presa occidentala, acest lucru probabil ii supara extrem de mult pe rusi si maghiari 🙂

 14. URSS a avut o politică agresivă, de impunere a forței în raport cu statele vecine, în special față de România și Polonia, țări pe care a vrut la un moment dat să le desființeze, a declarat marți, la Chișinău, dr. Leonid Ghibianskiy, de la Institutul de Slavistică al Academiei de Științe a Rusiei.

  http://www.realitatea.net/istoric-rus-urss-a-vrut-sa-desfiinteze-romania_942946.html#ixzz1v14mVWBS

  Afirmațiile sale au fost făcute în cadrul conferinței „Basarabia 1812, problema națională și implicațiile internaționale”.

  Evenimentul a avut loc în contexul împlinirii a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus.

  Istoricul moscovit a recunoscut că cercetătorii sovietici au aflat abia la sfârșitul anilor 80 despre prevederile secrete ale Tratatului Ribbentropp-Molotov, privind împărțirea Poloniei și ocuparea țărilor baltice și Basarabiei, lucru care a dat peste cap întreaga istoriografie a URSS, construită pe ideea eroismului antifascist.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/istoric-rus-urss-a-vrut-sa-desfiinteze-romania_942946.html#ixzz1v156M55R

 15. http://www.timpul.md/articol/vitalia-pavlicenco-consiliul-unirii-crede-in-dezideratul-unionist-33842.html

  – Dnă Vitalia Pavlicenco, pe 13 mai, Consiliul Unirii a organizat un Marş al Demnităţii Naţionale, după Marşul Unirii din 25 martie. Spuneţi-ne câteva cuvinte despre această platformă unionistă.

  – Ideea reanimării spiritului unionist pe o platformă largă a celor ce pledează pentru Unirea cu România aparţine domnilor Anatolie Revenco, vicepreşedinte al PNL, şi Ştefan Maimescu, fost deputat în Parlamentul care a votat Independenţa, membru al Consiliului Naţional al Unirii (CNU), creat în decembrie 1991 de către parlamentari de la Chişinău şi Bucureşti, printre care este şi dl Constantin Tănase, directorul TIMPULUI. Ne-am sfătuit şi cu dl Mircea Druc, preşedintele CNU, care e preşedinte al Consiliului Reîntregirii Româneşti, înregistrat la Bucureşti. Acest an este unul special, prin împlinirea a 200 de ani de la anexarea de către Imperiul Rus a unei părţi din Ţara Moldovei şi am dorit să consemnăm în comun, mai multe forţe, trista dată, considerând că e de datoria noastră să comemorăm tragicul destin al basarabenilor.

  – Cum e conlucrarea membrilor Consiliului Unirii?
  – Este foarte bună, are loc prin Internet, pe site-ul http://www.consiliul-unirii.ro, unde se înscriu zilnic noi membri – oameni de rând şi asociaţii. Avem partide-membre din R. Moldova şi România, extraparlamentare, deocamdată, cum ar fi inclusiv Partidul Poporului Dan Diaconescu din România, dar aşteptăm şi partidele parlamentare din cele două state româneşti. Se pare că există şi unele semne bune în acest sens, cum ar fi filiala de aici a PSD, unii membri ai PNL în România şi unii membri PL din R. Moldova. Este în afara oricărei îndoieli că, dacă ar adera la Consiliul Unirii PL din R. Moldova, PNL, PSD, PDL din România, putem spune că stânga din R. Moldova, care e contra Unirii, mă refer la PLDM, PD, PSD, PCRM, ar pierde teren. Avem un mare sprijin din partea comunităţilor româneşti de peste hotare – Italia, Grecia, Franţa, Norvegia, SUA, de la numeroase asociaţii, care au aderat la Consiliul Unirii. Toate aceste adeziuni pot fi văzute pe site-ul menţionat, la rubrica „Organizaţii şi persoane afiliate”, care se actualizează zilnic. Îi invităm pe toţi şi ţinem permanent legătura cu membrii noştri prin e-mail-uri şi SMS.

  – Ce aţi spus la conferinţa de la Bucureşti?
  – Am adresat conducerilor celor doua state româneşti un set de documente cu propuneri pentru consemnarea Zilei de 16 mai – prin declararea ei ca Zi de doliu, cu totul ce derivă de aici, ca şi conducerii de la Chişinău. Din păcate, a fost doar reacţia Partidului Liberal, care, însă, nu a invocat autorul ideii – Consiliul Unirii, eventual Forul Democrat al Românilor, care a făcut acelaşi lucru, fiind parte a CU. Din păcate, nu avem o conducere naţională verticală la Chişinău, o aşteptăm la Bucureşti, însă noi credem puternic în realizarea dezideratului Unirii şi vom acţiona, în continuare, pentru a crea Consilii teritoriale ale Unirii în toate localităţile din cele două state româneşti, în comunităţile de peste hotare, în care românii din R. Moldova şi cei din România trebuie să fie împreună. CU a adresat un apel către guvernele europene şi comunitatea internaţională şi a început colectarea de semnături pentru lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop.

  – Care vă sunt impresiile după Marşul Demnităţii Naţionale de duminică?
  – S-a muncit foarte mult. Prin apeluri telefonice, e-mail-uri, SMS. Noi, PNL, i-am salutat pe activiştii noştri din toate raioanele, aşa cum au făcut Forul Democrat al românilor şi Asociaţia Veteranilor Războiului-1992 „Tiras-Tighina”. Toţi cei opt copreşedinţi ai Consiliului Unirii – Ştefan Maimescu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului Asociaţiei „Parlamentul-90”, preşedintele Asociaţiei socio-culturale „Maluri de Prut” din Italia, Anatol Caraman, locotenent-colonel, cavaler al Ordinului „Ştefan cel Mare”, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului-1992 „Tiras-Tighina”, Nicolae Dabija, scriitor, membru de onoare al Academiei Române, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Asociaţiei „Parlamentul-90”, preşedintele Forului Democrat al Românilor, preşedintele Forului Românilor de Pretutindeni, deţinător al Ordinului Naţional „Steaua României” în Grad de Cavaler, Gheorghe Mârzencu, ziarist, membru al Asociaţiei obşteşti „Memoria victimelor regimului totalitar comunist”, Gheorghe Viţă, jurist, preşedintele Uniunii Românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, Vitalia Pavlicenco, doctor în filologia română, ex-deputat, deţinătoare a Ordinului Naţional al României „Pentru Merit” în Grad de Comandor, preşedintele PNL, Anatolie Revenco, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, Valeriu Ciubotaru, preşedintele Partidului Naţional Român, Timotei Ţurcanu, inginer, şi mulţi-mulţi alţii au muncit şi au rămas impresionaţi, ca şi toată lumea, de numărul mare de oaspeţi din România şi de mai departe care au răspuns invitaţiei noastre pentru Marşul de la 13 mai şi spectacolul patriotic românesc de la Teatrul de Vară, de prezenţa florii intelectualităţii româneşti şi de voinţa oamenilor simpli. Aceştia înţeleg astăzi clar – nu este o altă cale de salvare a românilor basarabeni decât cea a Unirii, ca una a Demnităţii Naţionale, de reîntregire a Statului Român după atâtea experimente triste la care a fost supus acest popor – cuminte şi bogat spiritual. Unirea face Puterea – acesta e sloganul Consiliului Unirii.

  A consemnat: Tatiana Corai

 16. Bre Georgica imi vine sa te pup bre, ma bucur foarteeeeee mult c-ai lasat linkul asta cu Basarabia direct pe prima pagina, sa fie accesibil de la prima intrare pe sait.

 17. Deja incepe sa se contureze o „solutie” acceptata in cancelariile straine, R Moldova sa continue pasii spre o integrare in UE si eventual o unire cu Romania, Transnistria sa se uneasca cu Rusia care impusca doi iepuri dintr-o lovitura: se creaza un nou Kaliningrad amenintand blocul militar NATO si reuseste sa impiedice Ucraina sa aspire la un viitor european…Ucraina n-o sa fie acceptata in UE cu Transnistria pe granita ei.

  http://www.timpul.md/articol/ne-integram-in-uniunea-europeana-fara-transnistria-34192.html

  O declaraţie în acest sens a făcut Manfred Grund, membru al Comisiei de politică externă al Bundestag-ului german şi preşedinte al Forului Germania-Moldova de la Berlin, în cadrul Clubul de presă de la Chişinău, transmite Info-Prim Neo.

  Oficialul neamţ susţine că chiar dacă Moldova poate deveni membru UE fără neapărat să reîntregească ţara, autorităţile, totuşi, trebuie să ia toate măsurile necesare ca populaţia de peste Nistru să dorească să fie un tot întreg cu cei de pe malul drept şi să înţeleagă câte beneficii vor primi dacă vor face parte dintr-o ţară membră a UE.

  • Eu nu cred ca vestul vrea sa dea Transnistria rusilor si sa mai aiba inca un Kaliningrad – daca e sa o dea cuiva mai degraba ar da-o Ucrainei, care in 1989 a si vrut sa o ia prin schimb cu unele provincii locuite de „moldoveni” dar s-au opus autoritatile de la Chisinau.

   Pe de alta parte, nici nu sunt prea entuziasmati europenii sa bage o tara foarte saraca precum Moldova in UE in urmatorii ani. Si asa au intrat ei mai mult sau mai putin legal.

   asa ca ramane cum am stabilit – o zona gri incurcata cu influente amestecate si cu populatia plecata la munca in occident si in Rusia.

   partea pozitiva e insa ca demografic lucrurile stau bine pentru romani – se reduce pe cale naturala populatia varstnica, mai ales rusofona care duce dorul URSS.

   rusii mai tineri si mai de succes se duc la scoli occidentale si isi cumpara case la Londra, Paris, etc – nu cred ca vor sa mai aiba prea mult de-a face cu URSS-ul.

   • Avand in vedere ca frantuzii faca afaceri de miliarde de euro cu armamant si tehnica cu tovarasii rusi nu stiu ce sa zic in ce directie se duc treburile , sa nu uitam si de tovarasul Putin care face primele vizite in franta si germania…..

    • Presedintele francez a declarat ca va face tot ce-i sta in putere sa convinga rusia pt a nu se opune unei interventii externe daca razboiul civil nu inceteaza…intrebarea ii, ce concesii o sa faca europa rusiei, cu ce ii vor momii? poate transnistria ii una din monezile de schimb, si asta in defavoarea noastra si a republicii Moldova, sa ne amintim de raptul din 1812 cand Moldova a fost „vanduta” cu acordul lui Napoleon, poate se repeta istoria.

    • Eu asta am spus mereu , trebuie sa avem relatii bune cu europa , DAR PARTENERIATE STRATEGICE CU SUA ( ca vrem ca nu vreu e singura alternativa de superputere – si cointeresata masiv economic , adica sa facem afaceri cu ei nu sa ne prefacem , si relatii de tip win-win nu cum e acum win-pupatori in c…. ) SI STATE CARE AU SUFERIT CA SI NOI INTEVENTIA RUSNACILOR , mai bine un partener mai mic si mai fidel cu care sa te ajuti decat unul mare care ti-a tr… de fiecare data . Eu nu cred ca frantuzii astia nu stiu sa faca diferenta intre tigani si romani , DAR vezi ca exploateaza politic si ne scuipa mereu si ne bajocoresc , la fel si ceilalti ……

    • eu cred ca Rusia nu vrea Moldova, ci doar influenta acolo, mai ales economica. altfel, daca-i ia, trebuie sa-i sustina, sa-i mituiasca ca sa stea aia 70 la suta romani cu un regim pro-rus. preferabil pentru ei ar fi unii care sa dea din gura cu Romania dar businessul sa mearga cu Rusia, companiile rusesti sa primeasca caimacul.

     de altfel, au avut ocazia sa preia Moldova daca voiau cand era Voronin presedinte si nu s-au inteles nici cu ala.

     ei controleaza Transnistria (si nici pe aia foarte bine) si strategic le ajunge – e un hedging in caz ca nu se mai inteleg intr-o zi cu aliatii slavi traditionali – Ucraina, Serbia, Bulgaria sa poata totusi avea influenta in zona noastra.

     rusii au invatat o lectie in ultimii 20 de ani si acum vor sa fie mai ca americanii. adica vor intra cu economia in tarile noastre, in Europa, cu business, gen Alro, Lukoil, etc. intr-o zi vom descoperi ca suntem foarte legati unii de altii si fac un ban bun pe aici care se intoarce in Rusia – adica muncim pentru capitalul rus. Stapanul capitalului controleaza treaba, restul sunt angajatii lui.

     pe rusi nu ii mai intereseaza sa domine alte tari si sa sustina un imperiu, sa tina periferia in viata cu resursele lor – ci doar sa faca business si sa-si ia si ei o parte din afacerile din tarile astea.

     adica avem optiunea fie sa lucram fie ca parteneri egali, fie ca angajati sau ca clientii rusilor. toate tarile se incadreaza in una din categorii si tine de noi sa fim in una superioara si sa nu fim slugile lor. de preferat ca nici Moldova sa nu mai fie colonie economica ruseasca, dar asta e mai complicat, noi trebuie sa ne preocupam mai intai de noi sa nu dam faliment.

    • aici iti dau dreptate, Rusia cred ca nu mai vrea R Moldova unde minoritatea rusa ii 3%, ar trebuii sa bage prea multi bani ca s-o tina sub influenta dar cu siguranta vor Transnistria, acest petec de pamant ii ideal pt amplasarea de rachete si arsenal militar ca sa bage o „sula-n coaste” aliantei NATO.
     Citeam zilele trecute un articol in care spunea ca Rusiei ii trebuie un pret al petrolului de 114$ ca sa aiba indicatorii macroeconomici(mai ales deficitul bugetar) sub control, azi petrolul a scazut sub 100$(brentul)…daca vine iar recesiune, iesirea Greciei din zona euro, Spania, Italia cu mari probleme economice atunci ii posibil ca pretul petrolului sa scada in continuare iar Rusia sa aiba mari probleme economice si atunci ar fi de prisos sa arunce cu banii in R Moldova cand poate obtine aceleasi rezultate geopolitice acaparand Transnistria.
     De aici si intoxicarile care tot apar prin presa rusa cum ca Romania ar incerca sa rupa Transnistria ca sa se poata unii cu Moldova.

   • Nu vedem cine sunt europenii , sa nu ma lamureasca nimeni ca frantuzii ( ca si altii ) nu stiu sa faca diferenta intre tigani si romani , dar uite cum exploateaza politic si ne scuipa si ne jignesc pe toti , astia sunt aliatii nostrii europeni , trebuie sa ne intarim, obligatoriu, relatia cu americanii si cu tari care au suferit ca si noi de pe urma interventiei rusnacilor, mai bine un aliat mai mic decat unul mare si neloial ( as putea spune chiar un semidusman ).

    • solutia e sa te bazezi mai mult pe tine insuti si sa nu stai cu mana intinsa pe la altii sa te ajute.

     americanii pot fi ocupati prin alte zone ale globului (acum se retrag strategic din Europa si se muta in Asia), europenii se pot certa intre ei pe cine stie ce – daca Romania vrea sa insemne ceva trebuie sa se puna pe picioare si sa nu mai slugareasca pe nimeni. Partener, da, colonie sau sluga, nu.

     daca tu nu te respecti, nu te va respecta nimeni, nici francezii, americanii, nici rusii si nici macar moldovenii. cam la asta se rezuma citirea mea a relatiilor internationale.

    • CORECT , eu deasta tot strig in gura mare ( ca si si altii de fapt ) minim 128 avioane si tehnica performanta +offset …….., colectare bugetara de la 28% la 35-36 % si agricultura pusa pe picioare , asta genereaza sute de mii de locuri de munca ( si eliminarea masiva a ajutoarelor sociale ) si eliminarea importurilor de alimente de peste 10 mld anual ( bineinteles pe categoriile de produse care se pot realiza la noi ), asta e un inceput care se poate face fara prea mare efort , doar prin vointa .
     In ce-i priveste pe americani oriunde ar fii pe glob au aceeai „pieteni” care conteaza semnificativ : china si rusia , daca ii tin ocupati in alta parte a globului e bine si asa 🙂

    • ai mare dreptate. si e o tara incredibila Romania pentru ca la cat se fura si se cheltuie aiurea (probabil 80 la suta din buget) inca mai functioneaza economia. noroc cu evaziunea – ca daca astia aveau bani mai multi la stat ii risipeau si mai si – nu mai ramanea nimic in economie. sa nu ne imaginam ca ar fi construit vreun spital sau ca luau avioane sau alte chestii utile – cand sunt bani se duc pe alte prostii de unde se pot fura mai usor – asfaltari de parcuri, panselute, bancute de 10.000 euro bucata, etc.

     insa nu stiu daca trebuie sa ai un numar asa de mare de avioane pentru defensiva, insa iti trebuie un numar credibil si e nevoie si de modernizari masive in restul armatei – totul e invechit si consuma resurse uriase.

     eu cred ca prioritatea zero e sa punem economia pe picioare cat de cat – iar armata sa o dotam gradual, cu upgradari modularizate si sa folosim offsetul cat putem ca sa luam licente de la altii mai avansati.

    • Trebuie sa fi credibil , si eu zic ca numarul de avioane e chiar mic avand in vedere ca nu stii de unde sare „ursul” si ce jocuri se fac in jurul tau , Polonia cred ca are peste 150 ( MIG 29 , F16 si mai are ceva acolo , toate functionale si modernizate ) , Israelul o tara 10-12 % din teritoriul nostru si are 300-400 avioane , eu zic ca ideal ar fii 256 ( 16 escadrile ) bineinteles luate pe rand si ultimele tehnologii . O colectare de + 8 % in PIB-ul nostru este de 9-10 mld euro in plus anual .
     Din punctul meu de vedere offsetul este o oportunitate pe care nu ne permitem sa o pierdem , investitia Ford de la Craiova este de aproximativ 600-700 mil euro , ce ar insemna pentru Romania 10-12 investitii de genul acesta ( la Craiova se fac chiar si motoarele deci nu e o fabrica doar de asamblare) ,avem nevoie de tehnologie, de specialisti de la care sa „furam” si nu in ultimul rand sa ni se deschida usi la nivelul pietei mondiale ( piete in care am avut intrare – dar le-am pierdut prin incompetenta ) produse de gen Ford, pe care sa scrie made in Romania , pot deschide multe piete la nivel mondial

 18. Problema unirii Republicii Moldova cu România a fost adusă în atenţia participanţilor la un seminar organizat de AP NATO.

  http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/unirea-r-moldova-cu-romania-in-atentia-ap-nato-101883.html
  Într-un discurs în care a pledat pentru perspectiva integrării euro-atlantice a Republicii Moldova, deputatul Boris Vieru, vicepreşedinte al PL, s-a referit şi la “ultima opţiune strategică – integrarea poporului român“, “toţi românii în aceeaşi Alianţă Nord-Atlantică”. Liberalul de la Chişinău a particpat la cel de-al 80-lea Seminar Rose-Roth, care s-a desfăşurat la Vilnius, în perioada 18-19 iunie 2012. Seminarul „Partenerii din Est: provocările contemporane și perspectivele de viitor” a fost organizat de Adunarea Parlamentară NATO în cooperare cu Parlamentul Republicii Lituania.

  “Partidul Liberal, pe care îl reprezint în calitate de vicepreşedinte, are formulat în Programul său politic obiectivul strategic de aderare a Republicii Moldova la Alianţa Nord-Atlantică. Acest obiectiv, însă – trebuie spus – nu se regăseşte şi în programul de activitate al Guvernului (…) Republica Moldova este un stat cu vocaţie europeană şi viitorul său este nu numai alături, dar şi înlăuntrul marii familii a popoarelor euro-atlantice. Acest viitor poate fi asigurat doar prin aderarea atât la Uniunea Europeană, cât şi la Alianţa Nord-Atlantică”, a afirmat Boris Vieru.

  Boris Vieru – PL:
  “Poate Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană fără să aibă în vedere, ca obiectiv strategic, şi integrarea euro-atlantică? Teoretic, da. Practic, însă, nu cred că este posibil. Or, nu se poate imagina o Republică Moldova integrată politic în Uniunea Europeană, fără o integrare pe măsură în sistemul şi arhitectura de securitate europeană, bazată în prezent şi, cu siguranţă, şi în viitor pe Alianţa Nord-Atlantică. Geografia noastră este aceea care ne obligă să urmăm calea euro-atlantică”, a mai spus deputatul PL.

  “Dacă aderarea la Uniunea Europeană este imposibilă fără integrarea euro-atlantică, noi trebuie să cunoaştem acest lucru de pe acum şi să începem să desfăşurăm cele două procese de integrare în paralel şi concomitent. Republica Moldova este în căutarea unei soluţii durabile care i-ar asigura securitatea pentru decenii înainte. În cazul în care, eventual, calea pe care am expus-o mai sus ar eşua, cetăţenii noştri au la dispoziţie ultima lor opţiune strategică – integrarea poporului român. Astfel, în final vom ajunge să ne regăsim toţi românii în aceeaşi Alianţă Nord-Atlantică”.

 19. Basescu cere parteneriat strategic cu Germania si ei ne injunghie pe la spate, si in primul razboi mondial ne-au calarit nemtii si in al doilea razboi mondial, plus ca le-au dat ungurilor Transilvania de Nord, le-am anulat si o datorie de vreun miliard de marci din perioada interbelica care acum ar fi valorat vreo 15 miliarde de euro si CURVELE astea de nemti iar ne infig un cutit in spate si fac jocul rusilor doar ca sa primeasca gaze mai ieftine…..multa ueeeee la curvele de nemti

  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6053-la-intalnirea-de-la-rottach-egern-germania-continua-sa-faca-jocurile-rusiei-si-insista-pentru-federalizarea-celui-de-al-doilea-stat-romanesc-.html#Scene_1

  Surse ale Romanian Global News de la Chisinau si Berlin au declarat ca in cadrul intalnirilor de la Rottach-Egern prilejuite de conferinta „Privind promovarea măsurilor de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, diplomatii germani au insistat pentru a se accepta o formula de federalizare a R. Moldova, transmite Romanian Global News.

  In cadrul discutiilor a fost invocata inclusiv Gagauzia care ar putea fi parte a procesului de federalizare. Diplomatii germani merg astfel mai departe in aplicarea planului ruso-german de transnistrizare a intregului teritoriu al R. Moldova.

  Diplomatii germani au sugerat utilizarea unor alti termeni decat cel de “federalizare” care sa imbrace procesul intr-o formula acceptata de populatie.Cu alte cuvinte populatia sa fie manipulata pentru a accepta ceea ce Moscova si Berlinul vor sa-i impuna.

 20. oare a cata oara in istorie poporul roman este vandut pt ca marile puteri sa-si faca jocul???????

  RUSINEEEEE CURVELOR DE NEMTI!!!!!!!!!!

  • Asta este Europa !!!! crezi ca Frantuzi sunt altfel ???
   Nu stiu ce sa zic de Anglia , cred ca ei ar fi o speranta pentru un parteneriat strategic cu o superputere europeana , mai ales acum ca printul Charles ne cam trage cu ochiul .
   Putem adauga Polonia, Cehia, Slovacia, Lituania – cred ca o colaborare foarte stransa cu aceste state ar putea oarecum sa ne dea o alta perspectiva .

    • Si intre acelea trebuie facut selectie , de exemplu eu nu am incredere in Serbia , povestea ca nu am avut razboaie cu ei si cu Marea Neagra nu prea tine … „prietenii” sarbi ne-au invadat banatul cu porima ocazie ( cu toate ca am avut ceva tratate semnate cu ei … au schimbat macazul urgent … ) si nici nu au retrocedat tot …. acea parte se numestea acum banatul sarbesc ……

 21. „Ostasi, va ordon: treceti Prutul”:
  http://www.napocanews.ro/2012/06/22-iunie-1941-ostasi-va-ordon-treceti-prutul.html

  Ordinul de zi către armată din 22 iunie 1941

  Ostaşi,

  V-am făgăduit din prima zi a noii domnii şi a luptei mele naţionale să vă duc la biruinţă. Să şterg pata de dezonoare din cartea neamului şi umbra de umilire de pe fruntea şi epoleţii voştri. Azi a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor strămoşeşti şi a bisericii, lupta pentru vetrele şi altarele româneşti de totdeauna.

  Ostaşi,

  Vă ordon: Treceţi Prutul.

  Zdrobiţi vrăjmaşul din Răsărit şi Miazănoapte. Dezrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii voştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre.

  Ostaşi,

  Plecaţi azi pe drumul biruinţei lui Ştefan cel Mare, ca să cuprindeţi cu jertfa voastră ceea ce au supus strămoşii noştri cu lupta lor.

  Înainte!

  Fiţi mândri că veacurile ne-au lăsat aici straja dreptăţii şi zid de cetate creştină. Fiţi vrednici de trecutul românesc.

  Comandant de căpetenie al Armatei, general Ion Antonescu

  „Monitorul oficial“, nr. 145, din 22 iunie 1941

 22. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6082-leanca-si-marga-se-vad-la-luxemburg-va-reafirma-marga-opozitia-romaniei-privind-federalizarea-sau-se-va-lasa-convins-de-prietenii-sai-germani.html#Scene_1

  Asa cum sursele Romanian Global News din Germania si Chisinau declarau, oficilaii germani si rusi fac presiuni puternice pentru federalizarea R. Moldova si eliminarea astfel pe termen mediu a “pericolului” reunirii R. Moldova cu Romania.

  Presiunile au fost recunoscute chiar de Marian Lupu, Presedintele Parlamentului de la Chisinau.
  In acest context este important de stiut daca prietenii germani ai lui Andrei Marga nu au incercat ca prin relatiile apropiate cu acesta, sa schimbe punctul de vedere de pana acum al Romaniei de respingere a oricarei forme de federalizare a teritoriului R. Moldova.

  😦 si uite asa nemtzalaii si rusii iar impart sferele de influenta dupa cum vor muschii lor, se pare ca n-au invatat nimic din pactul Ribbentrop Molotov…am niste draci in mine, uhaaaaa,cu greu ma abtin sa-i injur pe aceste natiuni curve ca ma baneaza Georgica de n-o sa mai sciu 2 ani pe blogul asta 😦

  • Pai si ce a facut Marga pana la urma? Sau a fost tot un titlu senzationalist, sa atraga atentia? Eu unul ma indoiesc ca un politician roman normal la cap si care nu vrea sa se sinucida ar fi de acord cu federalizari si alte asemenea

 23. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6117-germania-si-rusia-isi-arunca-in-lupta-pentru-federalizarea-rusificarea-celui-de-al-doilea-stat-romanesc-agentii-de-influenta-astazi-europarlamentarul-bulgar-kristian-vigenin.html#Scene_1

  dupa cum banuiam, absolut toti vecinii nostrii sunt impotriva unirii Romaniei cu R Moldova, ucrainienii si ungurii sunt cei mai mari adversari ai unirii iar sarbii si bulgarii tin apropape pe turnanta…iar rusii si germanii se pare c-au batut palma deja…oare cum mai facem unirea cu atatia adversari in jurul nostru?

   • Mi-e teama ca si multi dintre „ai nostri” sunt impotriva, indiferent de ce parte a Prutului vorbim, si asta poate tot pe un comision pentru unii si pe prostie sau lipsa totala de interes pentru altii …

    • @Adrian
     Cum un zambet pe fata.

     Ce imi e rusia la est ce imi e serbia la vest?
     Oricum rusia e in serbia..

    • @M.C.
     Cand am pus intrebarea ma gandeam mai mult la implicatia stabilirii unui precedent.

     Separatism etnic pe care tocmai noi il recunoastem…Transilvania…pretentiile unora de acolo…si noi care le dam pe tava un argument…

  • Nu cred ca sarbii vor recunoaste asa ceva, poate doar daca Romania si Moldova o vor face si nici atunci nu e sigur (cum ar arata asta fata de situatia din Kosovo pentru ei?). Ceea ce nu e cazul acum (cine stie in viitor). Bulgarii nu vor face nimic de capu lor si nu vor recunoaste nimic primii, poate doar daca UE in intregul ei o va face, ceea ce iarasi nu cred ca e cazul acum.
   Ucrainienii sunt prinsi la mijloc. In mod cert nu le convine apropierea si unirea Basarabiei cu Romania, pentru ca ei au in componenta alte teritorii ale noastre primite de la URSS conform pactului Ribentrop-Molotov si se gandesc ca o sa le vrem inapoi pe toate. In acelasi timp o federalizare a Moldovei poate fi un posibil start sau exemplu pentru federalizarea Ucrainei, un stat cam artificial asa. La fel, o prezenta militara a Rusiei in Transnistria nu le prea convine, pentru ca ii prinde pe ei in cleste si pot aparea tot felul de complicatii.

   Ungurii cred ca ar fi cei mai fericiti cu orice federalizare si autonomie. La fel rusii desigur, dar daca ai nostrii (si de la dreapta si de la stanga Prutului) se tin tare le e greu si lor sa jongleze cu „cartoful fierbinte” creat chiar de ei acolo. Probabil de aia pun cumva o presiune pe nemti, sa-i ajute sa o rezolve cumva problema asta.

   Americanii cred ca sunt de partea noastra, si nici chiar nemtii nu isi permit sa o scalde prea mult. Sferele de influenta se reimpart acum, economic in primul rand, si noi am fost si trebuie sa fim cat mai slabiti din toate pct de vedere pentru ca eram o nuca prea tare si pentru Germania (care dorea sa-si reia o parte din vechile sfere de influenta in Europa) si pentru Rusia (care dorea sa si le pastreze). Problema lor e ca am reusit cum necum sa scapam nefaramati in 1989, iar acum pozitia noastra este importanta strategic pentru americani deci nimeni nu prea isi permite sa actioneze prea tare. Si, sper eu, mai avem inca ceva de aratat lumii, nu ne predam asa usor.
   Eu as fi vrut sa fim noi aia mai agresivi, sa facem planuri si sa actionam, nu doar sa reactionam sau sa ne bazam pe altii dar e greu la deal cu boii mici

   • ‘americanii cred ca sunt de partea noastra….”
    Uite un citat mai lung, dar interesant as zice.

    „În clipa în care vechiul parteneriat a căzut, Germania care s-a considerat stăpâna Vestului şi era, a întins o mână şi a făcut în tratat de alianţă militară cu Uniunea Sovietică, tratatul Stalin-Hitler fiind o reeditare a tratatului Alexandru I – Napoleon pentru împărţirea Europei. În momentul acela în Germania a apărut microbul hegemoniei universale şi Hitler a ajuns la concluzia că poate elimina partenerul şi poate rămâne de unul singur şi a atacat Uniunea Sovietică, şi-a atacat aliatul. Acel pact, „Ribbentrop-Molotov” nu era unul al împărţirii României, ci al Europei în două în funcţie de interesele celor doi. În momentul în care Germania a înnebunit şi a stricat jocul, era firesc ca Occidentul să producă un nou partener pentru Răsărit. Şi acest partener a fost încă din 1939 Statele Unite ale Americii.

    Pentru ca fraţii noştri de dincolo de Prut să ştie cine i-a vândut cu adevărat, o să dau citire următoarelor enunţuri: la 17 decembrie 1939 (războiul începuse la 1 septembrie) s-a înfiinţat la Departamentul de Stat al Statelor Unite un organism special numit „Committee on Problems of Foreign Relations”, care s-a numit din ianuarie 1940, „Advisory Committee on Problems of Foreign Relations”, iar din mai 1940 „Interdepartmental group to Consider post-war international problems and policies”, condus de internaţionalul Leo Pasvolsky.

    Ce analiza acest comitet? Zonele de conflict postbelice care vor exista după cel de al doilea război mondial. Analiza a început în septembrie 1939 când războiul abia începea. În vara anului 1941, în plin război antisovietic, acest comitet a devenit foarte activ pentru că era vorba de ajutorarea ruşilor în calitate de viitor partener în locul nemţilor şi s-a numit „Advisory Committe on Post War Foreign Policy”, cu un subcomitet pentru probleme teritoriale, condus din februarie 1942 de Harley Notter. La 24 aprilie 1942 s-au identificat 24 de chestiuni teritoriale care vor pune probleme stăpânilor lumii după război. Printre acestea şi problemele teritoriului dintre România şi Ungaria, dintre România şi Rusia, indiferent cum urma să se numească după război Rusia, Uniunea Sovietică sau altfel.

    Chestiunea a continuat, deci am devenit obiect de analiză, iar realitatea în ceea ce ne priveşte, din punct de vedere al intereselor viitorilor stăpâni, s-a conturat la 27 ianuarie 1943, când s-a luat în calcul pentru prima dată ca Bucovina şi Basarabia să rămână în Uniunea Sovietică. Negociatorii, adică vânzătorii, cei care ne-au vândut, să ştie şi fraţii noştri de dincolo, s-au numit: Grayson Louis Kirk, Marion W. Boggs, Charles Eustis Bohlen, John C. Campbell, Cavendish Wells Cannon, Norris W. Chipman, Otto E. Gutte, Harry N. Howard, Philip E. Mosley, colonel James Olive, căpitan H.L. Pence. Aceştia sunt cei care au făcut raportul acceptat de preşedintele Statelor Unite ale Americii de atunci, în baza căruia se spunea că în Basarabia, în acea perioadă, „la 3 martie 1944, locuiesc 1,6 milioane români, 700 de mii de rusofoni, 165 mii de bulgari, 100 de mii de găgăuzi şi 200 de mii de evrei. Basarabia şi Bucovina sunt teritorii româneşti, fără nici un fel de dubii, dar România nu va avea de suferit dacă nu le va mai avea după război. În schimb, pentru aliatul lor rus, ar fi încă o incomensurabilă pierdere strategică în posibilitatea de a ajunge rapid prin Bucovina în centrul Europei.” În această situaţie s-a decis ca aceste teritorii să rămână după război Rusiei. Decizia finală a fost luată la 3 martie 1944, în plin război. Din acel moment, s-a perfectat alianţa care funcţionează şi astăzi între Statele Unite şi Rusia.

    „Căţelul” americanilor, Marea Britanie, a lansat pe piaţă conceptul de „Cortină de Fier”, pentru că el trebuie preluat de undeva. Realitatea este cu totul alta, acest concept a fost lansat în „Das Reich” la 25 februarie 1944, de Goebbels, care spunea că „pe măsură ce tancurile germane se retrag şi „mareea roşie” înaintează, o „cortină de fier” se va lăsa asupra Europei, în spatele căreia vor fi lichidaţi milioane de oameni.” Britanicilor le-au plăcut foarte mult conceptul, cu cinism l-au preluat, au bătut palma şi au creat ceea ce proştii au numit şi numesc în continuare „războiul rece”. „Războiul rece” a avut un singur scop: să păstreze bipolaritatea: asupra fraierilor din occident tronau americanii, asupra fraierilor din răsărit tronau ruşii. În momentul în care unii încercau să se ridice şi să pretindă dreptul să cugete asupra democraţiei, erau speriaţi cu „pericolul roşu”, iar în răsărit erau speriați cu „imperialismul anglo-american”. Uite aşa ruşii au ţinut jumătate de planetă în frâu şi americanii cealaltă. Între ei exista o coordonare perfectă, telefonul roşu a funcţionat întotdeauna. Desigur, mai existau excese, se mai călcau pe picioare un pic, dar atunci se ameninţau reciproc de ochii lumii şi treaba se rezolva în culise. Criza a izbucnit din cauza sistemului aflat în Rusia.”

    Vechiul partneriat la care se face referire la inceputul citatului este Franta – Rusia.

    Nimeni nu e de partea noastra, decat in masura intereselor proprii.

    • Normal ca nimeni nu e de partea nimanui decat pentru interesele proprii, asta e de cand lumea 🙂

     Probabil la nivel de populatie, da nicidecum la nivel de guverne.
     Da la noi…nici cand ni se da pe tava nu acceptam sa dezvoltam „interesul”, decat pe baza de comisioane la nivel personal.

 24. Transilvania a fost sub dominatie maghiara si apoi maghiaro-austriaca timp de apropape o mie de ani si tot am reusit sa unim Transilvania cu Regatul, Imperiul rus nu cred sa reziste in forma asta inca 1.000 de ani, precis se va destrama la un moment dat si atunci nu ne ramane decat sa facem unirea cu R Moldova, noi de aici nu plecam, cu siguranta vom gasi o noua fereastra in istorie pt unire fie ca va fi peste o 100, 200 sau 500 ani.

 25. nu o sa se faca nimic altceva decat vor cei mari si puternici..adica degeaba ne zbatem ca vrem unire..e ca si faza cu,copilul,mami vreau aia vreau ailalta..si mama ii ia daca vrea sau nu…ca doar ea e mare..factor de decizie..la fel si aici.dar e pacat.oricum noi nu trebuie sa ne uitam frati.

 26. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6133-televiziunea-romana-continua-cenzura-impotriva-manifestatiilor-pro-unire-de-la-chisinau-si-bucuresti-lazescu-sau-cristea-aceeasi-mizerie.html#Scene_1

  Televiziunea publica continua cenzura aplicata manifestatiilor de la Bucuresti si Chisinau privind reunirea celor doua state romanesti sau comemorari importante ale Istoriei Romanilor, transmite Romanian Global News.
  Desi data de 28 iunie a fost marcata prin demonstratii importante si la Bucuresti si la Chisinau, TVR a cenzurat ambele evenimente. Daca circul politic dintre Ponta si Basescu sau prilejuit de arestarea lui Adrian Nastase este normal sa fie prezent pe televiziunile comerciale, cenzura aplicata de TVR, ca televiziune publica unor evenimente ca cele de la Chisinau si Bucuresti intr-o zi ca cea de 28 iunie, presupune nu numai o lipsa crasa de profesionalism ci si o rea credinta care, iata, trece de la o conducere a TVR la alta conducere a TVR…
  Ca sa citam o lozinca din Piata Universitatii invocata de un participant la manifestatia Platformei Civicice “Actiunea 2012”, “Lazescu sau Cristea aceeasi mizerie!”

 27. 300 de persoane poate fi cu greu catalogata o demonstratie importanta, sa fim realisti! Este insa suficient pentru a pastra „calduta” problema re-unificarii cu Basarabia…

  Cand va fi vorba de zeci de mii de persoane sau suta de mii, atunci va exista suficienta masa critica si presiune pentru ca guvernantii de pe ambele maluri ale Prutului sa trateze energic problema reunificarii. Pana atunci, cate o declaratie, mai o sedinta comuna de guverne, mai o vizita „frateasca”, mai niste fonduri de sprijin, mai mult pe hartie… ca sa dea bine la populatie si sa para ca unii sunt „oarecum unionisti” dar fara actiuni prea decise si cu obiective clare.

 28. Pe ce/cat punem pariu ca daca ne reunim cu MD pe timp de pace cu ajutorul UE o sa sara in aer idea (in UE) ca TR ar sta mai bine la mongoli daca tot ne-au dat cealalta parte?
  ww2?
  „Iao pasta dao paia”

  • Tin eu pariul. Prin TR banuiesc ca te referi la Transilvania, nu? Transilvania are o populatie romaneasca in proportie de 75-80%, si aici sunt unii din cei mai nationalisti romani (chiar daca nu dintre cei mai guralivi).
   Nimeni nu va putea sa schimbe asta, iar un razboi care sa o faca e de-a dreptul improbabil (nici nu vad cine ar putea fi implicat in asa ceva)

 29. http://karadeniz-press.ro/kara/ponta-anunta-ca-peste-zece-zile-merge-la-chisinau-pentru-a-se-intalni-cu-filat/

  Seful Executivului roman Victor Ponta a anuntat, marti, ca intentioneaza ca in urmatoarele zece zile sa efectueze o vizita la Chisinau, pentru a semna mai multe proiecte de COLABORARE ECONOMICA intre Romania si Republica Moldova. Vizita a fost anuntata marti, in discutia pe care premierul a avut-o cu omologul sau moldovean, Vlad Filat, cu prilejul inaugurarii sistemului de videoconferinta dintre Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova.

 30. http://karadeniz-press.ro/kara/nicolae-timofti-%e2%80%9ebarierile-dintre-republica-moldova-si-romania-trebuiesc-eliminate-pentru-a-fi-impreuna-in-ue/

  „Barierile dintre Republica Moldova si Romania trebuiesc eliminate pentru a fi impreuna in Uniunea Europeana, a declarat presedintele de peste Prut, Nicolae Timofti, citat de televiziunea Publika. El a mai spus ca zidul instalat pe raul Prut trebuie sa dispara.
  Dorim sa fim impreuna cu Romania in Uniunea Europeana. Pana atunci, inclusiv cu ajutorul fraților și partenerilor noștri din Romania, ne unificam legislația, procedurile, ne unificam mentalitațile. Cu alte cuvinte, eliminam nedreptațile care s-au comis de la instalarea unui zid pe raul Prut, dupa cel de-al doilea razboi mondial. De pe urma acelei decizii politice a suferit populația de pe ambele maluri ale Prutului”

  IN SFARSIT UN ADEVARAT ROMAN LA CONDUCEREA R MOLDOVA!!!!!!

  ZIUA UNIRII SE APROPIE!!!!!!!!!

 31. http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/jocurile-olimpice-poarta-drapelul-r-moldova-si-vrea-unirea-cu-romania-109901.html

  Dan Olaru, de 15 ani, a declarat că este român, că Basarabia e pământ românesc, că în Basarabia se vorbeşte limba română şi punctum! Dan Olaru va debuta vineri la tir cu arcul, la ora 11.00, în turul preliminar, proba individuală şi proba pe echipe masculin.

  Dan Olaru a participat la mai multe mitinguri unioniste, cel mai important fiind cel din 13 mai, cand a aproximativ 10.000 de oameni au comemorat implinirea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei. “Suntem un singur popor si sper ca totusi va fi UNIREA si vom deveni ca si inainte o tara mare”, spune Dan, care e mândru de faptul că mama sa, profesor de istorie, i-a spus mereu că “suntem români si nu moldoveni si ca vorbim limba română”.

  “Sper ca voi putea concura pentru o Românie Mare, e un vis de-al meu si tare imi doresc acest lucru”, mai spune Dan Olaru, cel care, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Londra, va purta drapelul Republicii Moldova.

  • Nu-i bai, am vazut o stire acum la tv…astept sa apara pe site-uri, cum se duc „fratii” nostrii mancand pamant in Italia in timp ce se bat cu pumnii in piept ca vai tu unire,frati si alte chestii de genu.

   Inainte sa sariti, cand un Roman din Romania pleaca afara nu e acelasi lucru, chiar deloc.

   Ar fi bun de luat inapoi ca teren istoric+interese economice/strategice, Romanii de acolo au fost dusi in Siberia demult…

  • kioru’ draqului, nu putea sa zica ca unirea o vor face generatiile urmatoare? trebuia sa spuna un NU hotarat????? :(:(:( zdreamtza draqului de chel imputit, mai bine tacea 😦

  • Lol, ultima zvacnire…

   Operatiunea „disperare extrema USL”.
   Acuza: „Basescu = tradator”.

   Deja sunt 3 la activ in doar 2 zile:
   1- „USL cere lui Basescu sa spuna ce parerea are despre ultimele declaratii maghiare cu privire la granitele Romaniei”;
   2- „Basescu nu vrea Unirea Romaniei cu Rep. Moldova”;
   3- „Basescu dat in judecata pt. tradare” (vedeti prin curpapirul numit Cotidianul)…

   Mai usor cu botanismul proletar manios de turma, stati calmi si asteptati CCR-ul pe 21 august, apoi pe Merkel in Moldova pe 22 si apoi Filat la Moscova pe 11-12 septembrie…

   In 3 luni de USL chiar n-ati experimentat toate formele tembele ale politicenilor de „una zice alta face”? Cand vedeti o afirmatie politica, puneti un „NU” in fata. Viceversa, cand vedeti un „NU” inaintea verbului, scoateti-l.

   • stai ma calm ca NU sunt usl-ist, n-am fost la referendum, si ii dau dreptate lu’ base ca avem parte de o lovitura de stat, sunt impotriva uls-ului si a turnatorului felix…eu sunt un unionist pana-n maduva oaselor si m-a deranjat cumplit cand am vazut ca presedintele tarii, pe care l-am votat mereu, zice un NU hotarat unirii cu R Moldova 😦 …putea sa zica ca lasam pe umerii tinerilor si a generatiilor urmatoare unirea, cum se vor simtii cei care au participat la marsurile unioniste de la Balti confruntandu-i pe comunistii aia imputiti de-au aruncat cu pietre in ei?…pacat, putea sa dea un raspuns mai diplolatic si cu mai multe sensuri 😦

  • Sondaj CRSS: 87,25 % din cetatenii romani din Romania sunt de acord cu unirea Basarabiei cu Romania

   Rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat in Romania de Centrul Roman de Studii si Strategii la nivel national, arata ca 87,25 % din cei intervievati sunt de acord cu unirea Basarabiei cu Romania, transmite Romanian Global News.

   La intrecarea numarul 15 a sondajului: Dumneavoastră, personal, sunteți de acord cu unirea Basarabiei cu România?
   1. Da
   2. Nu

   87,25 % din repondenti raspund Da,

   12,75% raspund Nu (SATRA BA$E & Co. aka GRU/GDS) 😉

   Sondajul a fost efectuata de Centrul Roman de Studii și Strategii, în perioada 07-23 iunie 2012 pe un eșantion de 1486 de subiecți din Romania, iar rezultatele preliminare ale acestuia vor fi facute publice in cadrul conferintei “REUNIREA CELOR DOUA STATE GERMANE model de integrare euro-atlantica pentru R. Moldova, prin REUNIREA CELOR DOUA STATE ROMÂNESTI” ce va avea loc la Chisinau pe 20 august.

   De remarcat este faptul ca repondenţii nu au avut nici o problemă în a identifica spaţiul despre care au fost chestionaţi: Basarabia. Din acest punct de vedere, in mentalul colectiv al românilor din dreapta Prutului, R. Moldova are statutul de provincie istorică. Atat raspunsul la intrebare cat si raportarea la spatiul basarabean contrazice drastic parerile unor politicieni si pseudoanalisti care in diverse ocazii, incercand sa-si acopere lasitatea neabordarii temei, au afirmat ca romanii nu sunt de acord cu reunirea celor doua state romanesti si ca Unirea ar fi o tema reziduala in preocuparile romanilor.

   http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6597-sondaj-crss-8725-din-cetatenii-romani-din-romania-sunt-de-acord-cu-unirea-basarabiei-cu-romania.html

 32. http://www.timpul.md/articol/marurile-menin-unirea-pe-agenda-publica-36543.html

  Platforma Acţiunea 2012, care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, intenţionează să organizeze la Chişinău, pe 16 septembrie, un nou marş. La manifestaţie sunt aşteptate peste 10.000 de persoane, a anunţat luni, 20 august, Constantin Codreanu, unul din organizatorii evenimentului.

  ,,Sperăm că cei care ne reproşează că unirea nu se strigă în stradă vor realiza că impactul pe care îl au marşurile este mult mai puternic decât alte activităţi, anume acestea menţin unirea pe agenda publică. Avem curaj, motivaţia şi oamenii necesari pentru a schimba lucrurile acolo unii se tem să păşească. Am făcut-o mereu paşnic, vom face în continuare la fel”, a declarat Constantin Codreanu.

  Până la marşul unionist din septmbrie, Platforma Acţiunea 2012 va desfăşura un alt proiect, întitulat ,,Carte pentru Basarabia”. Membrii organizaţiei în parteneriat cu o fundaţie din România vor dona cărţi instituţiilor de învăţâmânt din Republica Moldova care duc lipsă de lucrări în limba română.

 33. FRATILOR ZIUA UNIRII SE APROPIE!!!!!!!!!

  IMI VINE S-O PUP PE MERKELITZA!!!!!!

  N-A ZIS NIMIC DE FEDERALIZARE, BA MAI MULT A ZIS CA NU RECUNOASTE TRANSNISTRIA DECAT IN GRANITELE R MOLDOVA!!!!!!!!!

  MERKELITZA A DESCHIS LARG USA R MOLDOVA PT INTEGRAREA IN UE!!!!!!!!!

  BROVOOOOO MERKELITZO!!!!!!!!! 🙂

  • Merkel poate spune orice, daca Romania nu se misca cu mai mult talent, nationalistii romanii din Moldova vor fi ingropati. Rusia vrea federalizare, are un plan, iar rusii sunt foarte seriosi. Daca noi suntem slabi, si din pacate suntem, va fi vai mama noastra…
   Oricum foarte ciudata aceasta vizita de doar 4 ore. In mod sigur a avut o miza foarte serioasa.
   Daca de la Chisinau, Merkel, ateriza la Bucuresti, ar fi fost un semnal extrem de interesant, da la Bucuresti e mare halimai politico-manelist, asa ca da-l dracului de interes national, asta daca o fi contat vreodata.

   • Daca Merkel a zis ca nu vrea federalizare si ca n-o sa recunoasca Transnistria ce mai poate sa faca Putin? sa mentina trupe militare acolo inca 20 ani? si ce rezolva cu asta? ramane conflictul inghetat ca si pana acum, trecerea timpului ii in defavoarea Rusiei, oamenii incep sa plece din zona de conflict care nu mai are perspective, tinerii vor migra fie in Ucraina fie in Rusia fie in UE si nu mai are cine apara interesele rusesti…sa stii ca si Germania are ce pune pe masa negocierilor, de exemplu sa anuleze acea decizie privind renuntarea la energia nucleara, ei au luat acea decizie bazandu-se pe importuri masive de gaze din Rusia…oare ce ar prefera Rusia? sa mentina Transnistria si Moldova intr-un conflict inghetat care nu-i aduce niciun beneficiu economic sau sa vanda Germaniei cantitati impresionante de gaze care sa compenseze renuntarea acesteia la energia nucleara?…rusii ar putea pierde zeci de miliarde de euro daca Germania nu renunta la energia nucleara asa cum a promis, asta ii doar un punct din atuurile pe care le are Merkel la masa negocierilor cu Putin….si dupa cum ii cunoastem pe rusnaci tind sa cred ca vor prefera banul

 34. http://www.24h.md/ro/news/fratia-enclavelor-o-organizatie-separatista-din-romania-ii-face-curte-bascanului-de-la-comrat-mihail-formuzal–85668/

  Consiliul Naţional Secuiesc, organizaţie care revendică autonomia teritorială a „Ţinutului Secuiesc” din România, a expediat un mesaj conducerii enclavei autonome găgăuze din Republica Moldova, în care propune ca aceste două structuri să coopereze intens.

  În mesajul semnat de primarul localităţii Târgu-Secuiesc, Tibor Bokor (în imagine), şi expediat başcanului de la Comrat, Mihail Formuzal, „Consiliul Naţional Secuiesc invită o delegaţie găgăuză pentru stabilirea unor relaţii de cooperare economică”.

  Consiliul Național Secuiesc (în maghiară Székely Nemzeti Tanács) este o organizație politică din România care pretinde a reprezenta interesele secuilor. Conform paginii web a organizației, CNS dorește „autonomia Ținutului Secuiesc, după modelul catalan”, “în conformitate cu prevederile documentelor internaționale și cu practica în acest domeniu din statele Uniunii Europene”, însă dispozițiile din Constituția României (art.30, al. 7) prevăd că incitarea la separatism administrativ teritorial este interzisă de lege.

 35. UE schimba strategia: vrea sa ofere un model european si peste Nistru
  23 August 2012 by Razvan Iorga
  http://karadeniz-press.ro/kara/ue-schimba-strategia-vrea-sa-ofere-un-model-european-si-peste-nistru/
  Uniunea Europeana schimba macazul in ceea ce priveste strategia pe care vrea sa o aplice in Transnistria. Daca pana in prezent autoritatile de la Bruxelles aveau o relatie aproape exclusiva cu Chisinau, acum oficialii UE schimba abordarea si incearca sa dezvolte un dialog si cu autoritatile separatiste de peste Nistru. Acest lucru a fost dezvaluit de catre liderul grupului Liberal Democrat din PE, Graham Watson. „In mod limpede exista diferente in atitudinea autoritatilor de pe cele doua maluri ale Nistrului, dar exista pe ambele maluri si oameni care vor progres, dar si unii care ar prefera intoarcerea la trecut, la comunism. Ceea de este important este sa incurajam oamenii din Transnistria sa ia seama la beneficiile aduse de reforme in restul Moldovei”, a declarat Watson la Europa Libera. El a mai spun ca UE trebuie sa faca presiuni asupra Rusiei sa isi retraga trupele de pe teritoriul Republicii Moldova, dar ca acestia se afla momentan legitim in aceasta tara. „Trebuie sa ne amintim ca pacificatorii sunt in Transnistria in mod legal, iar soldatii rusi care pazesc munitiile se afla acolo in mod ilegal. si trebuie sa facem presiuni si mai mari asupra Rusiei pentru a retrage acele contingente. Eu cred ca vor fi retrase si ca Moldova va deveni o tara mai unitara”, a completat oficialul UE. Watson a mai spus ca se asteapta in viitor la unele schimbari la Tiraspol iar in ceea ce priveste semnarea acordului de asociere UE-RM, oficialul spera ca acest document sa se semneze inainte de finele anului. Desi majoritatea oficialilor se feresc sa ofere orizonturi de timp, el a mai spus ca „Moldova are sanse reale de a deveni membra a UE in – sa zicem – zece ani, daca continua reformele”.

 36. http://www.timpul.md/articol/discurscul-integral-rostit-de-merkel-tarile-noastre-cunosc-si-experienta-amara-a-razboiului-separarii-si-a-dezbinarii-36668.html

  …………………
  „Aici trebuie să înţelegem şi să recunoaştem că alte state nu pot decide arbitrar destinul unor state terţe, după bunul lor plac. De asemenea, nu trebuie să lăsăm singure ţările acestei regiuni, care încă nu şi-au putut soluţiona problemele, şi să acceptăm sfere de influenţă. Decizia suverană privind calea Republicii Moldova este exclusiv în mâinile cetăţenilor acestei ţări.”
  ………………….

  „Noi sprijinim integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova, în cadrul frontierelor recunoscute pe plan internaţional, cu un statut special pentru Transnistria.”
  ……………………
  „Identificarea unei soluţii viabile pentru problema transnistreană şi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană sunt procese care nu sunt contradictorii. Dimpotrivă – acestea sunt două feţe ale aceleiaşi monede. Uniunea Europeană a oferit, prin urmare, o finanţare semnificativă pentru implementarea proiectelor pe ambele maluri ale Nistrului, menite să contribuie la depăşirea separării de facto. Germania este, de asemenea, dispusă, în cooperare strînsă cu Guvernul Republicii Moldova, să susţină implementarea eficientă a proiectelor bilaterale şi în Transnistria. Oferta de a participa la crearea unei zone de liber schimb aprofundat este valabilă pentru întregul teritoriu al Republicii Moldova. La fel, şi Planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize vizează toţi cetăţenii Republicii Moldova. Cu cît mai multe succese vor fi obţinute în politica de reforme de la Chişinău şi în procesul de apropiere de Europa, cu atît mai atractivă va deveni perspectiva unei reunificări şi pentru cetăţenii de la Tiraspol.”

 37. http://www.hotnews.ro/stiri-international-13098820-barack-obama-republica-moldova-poate-conta-sprijinul-sua-pentru-gasirea-unei-solutii-conflictul-transnistrean.htm

  Presedintele Barack Obama a declarat, in mesajul sau de felicitare transmis presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ocazia Zilei Independentei tarii, sustinerea Statelor Unite pentru cursul de reforma prin care Republica Moldova s-a angajat sa realizeze transformari politice si economice.

  „Statele Unite raman un partener devotat Republicii Moldova in eforturile sale de a deveni membru democratic si prosper al comunitatii europene”, se spune in mesajul lui Barack Obama, potrivit Moldpres, citat de Agerpres.

  Seful administratiei de la Washington apreciaza recentele eforturi ale liderilor de la Chisinau de solutionare a conflictului transnistrean si mentioneaza ca Republica Moldova poate conta pe cooperarea si sprijinul Statelor Unite pentru gasirea unei solutii in aceasta problema care sa pastreze independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a R. Moldova.

 38. in decurs de cateva zile primii doi oameni ai planetei, Obama si Merkel, sustin R Moldova in rezolvarea conflictului transnistrean in granitele recunoscute la ONU…si Obama se opune unui nou Kaliningrad pe Nistru !!!!!!!!

  Mine merg la un croitor sa-mi comand un port popular, ZIUA UNIRII se apropie si trebuie sa fiu pregatit!!!!!!! 🙂

 39. Bre, eu sunt mai rezervat in privinta Unirii! Imi doresc din tot sufletul sa apuc a vedea UNIREA, dar deocamdata, Romania nu-i in stare de nimic, nici macar de autoguvernare. Ce politicieni s-ar preocupa acum de asa ceva, cand „lupta lor” se rezuma doar la interesele proprii si de grup? Vorbim de SUA si Germania versus Rusia, trei superputeri care, sa fim realisti, nu mai pot de dragul Romaniei. Cand ne-am bazat prea mult pe altii, n-a fost intotdeauna benefic pentru noi. Suntem noi in stare sa facem Unire? Au „elitele” noastre curaj si interes sa faca ceva in acest sens? Vorbim de UE, lipsa granitelor, etc si Moldova care v-a intra in 10 ani, ori nu se stie cand…haida-de, astea sunt vrajeli si gargara. Rusia are interesele ei, iar Romania este prea slaba, dezbinata si prost condusa ca sa poata reactiona corect la provocari de tot felul: politice, economice, strategice, autonomiste, etc. Nu ma intelegeti gresit, VREAU UNIRE, SI O VREAU MAINE, dar dupa cum se misca papitoii nostri, slabe sanse! Nu suntem in stare sa facem o politica externa coerenta in interes national, dar n-are nimic, caci ne reprezinta „altii”. Pana si papitoiul ala secui de la Targu-Secuiesc stie sa faca politica externa si sa-si promoveze „interesele”, dar autoritatile noastre, NU.

  • de parca la 1859 sau 1918 eram mai pregatiti pentru unire, eram la fel de dezbinati, fiecare politician cu interesul personal, elitele vremii probabil erau la fel de speriate sa nu supere marile puteri si cu toate astea am reusit pana la urma sa ne unim chiar si impinsi dela spate de altii…daca intra R Moldova in UE si se rezolva conflictul transnistrean si cu putin noroc ajunge PNL-ul din R Moldova sa dea un prim ministru atunci sunt mari sanse sa facem unirea, minoritatea rusa ii foarte mica, moldovenii sunt majoritari, mai trebuie doar sa le deschidem ochii si sa-i convingem ca ei sunt fratii nostrii si apoi unirea se va face.

   • Uiti un lucru, atunci mai aveam elite, valori: Iorga, Bratienii, Catargii, Kogalniceanu, Balcescu, Carada, MS CarolI, MS Ferdinand, MS Regina Maria, Prezan, Averescu, etc. Da, era si atunci marea tagma a celor purtati de interese marunte insa erau temperati de cei de mai sus.

    Enumera te rog macar unul singur in prezent de talia celor pe care i-am pomenit mai sus!

   • sau/si daca noi vom determina pe acei altii sa aiba interes …
    Oricum ne trebuie masa critica in Basarabia(cu sau fara interesul altora) pt ideea de unire si nu e chiar asa la indemana sa fie atinsa
    Dan

 40. ia cititi aici fratilor sa vedeti de unde vine interesul germanilor pt R Moldova, dupa cum bine v-ati dat seama ii vorba de interese economice pe ruta Berlin Moscova, nemtii baga Moldova in UE si rezolva pt totdeauna problema transnistreana aducand pacea in zona iar rusii se aleg cu investitii masive din partea germanilor…mai departe tine doar de noi si moldoveni sa facem unirea in interiorul UE

  http://www.zf.ro/business-international/gerusia-sau-de-ce-vrea-berlinul-un-parteneriat-cu-rusia-care-pune-o-parte-din-interesele-europei-pe-plan-secund-9986854

  Moldova, un pion pe o tablă de şah

  În acest context, vizita efectuată săptă­mâna trecută de cancelarul german Angela Merkel la Chişinău nu este deloc întâm­plătoare, ci o mutare bine gândită pe tabla de şah în confruntarea dintre Ger­mania şi Rusia. Merkel este primul cancelar german care vine în Moldova de când acest stat şi-a câştigat independenţa, iar Chişinăul, care oficial consideră vizita un succes, anticipa susţinerea eforturilor de a stinge un conflict ce arde mocnit la graniţele UE, acela cu Transnistria. Discursul lui Merkel a indicat o direcţie, una care nu ar fi pe placul Mos­covei, ceea ce nu este de mirare, deoarece Germaniei îi trebuie o mână forte în relaţiile cu Rusia, unul dintre principalii parteneri comerciali şi o sursă de energie ieftină.

 41. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/asociatii–ambasade/6696-platforma-civica-actiunea-2012-impreuna-cu-celelalte-organizatii-unioniste-vor-organiza-un-mars-pasnic-pentru-unire-la-chisinau-pe-16-septembrie.html#Scene_1

  10.000 de unioniști vor mărșălui duminică, 16 septembrie, cu steaguri tricolore și mesaje de unitate națională pe străzile Chișinăului. Suntem deciși să dăm un semnal clasei politice și cetățenilor din cele două state românești, precum și comunității internaționale, că reunificarea Republicii Moldova și a României este deja un proces ireversibil prin numărul mare de persoane care își doresc acest lucru. Acest fapt este demonstrat și de recentul sondaj organizat dincolo de Prut potrivit căruia aproape 90% dintre români își doresc Unirea, se arata intr-un comunicat al Platformei civice preluat de Romanian Global News.

  Platforma Civică „Acțiunea 2012” cheamă toate forțele pro-unioniste din Republica Moldova să se alăture Marșului unionist de pe 16 septembrie. Să ieșim împreună pe străzile Chișinăului pentru a demonstra că suntem din ce ce în ce mai mulți, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniți!
  …………………..

  Mulți ne îndeamnă la răbdare, dar idealul național nu așteaptă. Avem datoria sfântă atât față de înaintași, cât și față de cei care vor veni după noi să nu renunțăm la el, să luptăm pentru el. Alegerea e simplă, fie faci parte dintr-un organism ce scrie istorie, fie dintr-un organism amorf care se lipsește de eforturi de dragul unei amăgitoare stări de bine.

 42. Sa speram ca un pic de adevar este in aceasta analiza: Moscova a pierdut Chişinăul
  Scris de : Ion Petrescu

  http://www.ziuaveche.ro/opinie/moscova-a-pierdut-chisinaul-116956.html
  Luna septembrie va fi marcată de o nouă rundă a convorbirilor în format 5+2, unde delegaţia Republicii Moldova mizează pe o fluidizare a înţelegerilor posibile, iar trimişii oficialilor de la Tiraspol, pe o clarificare a celor obţinute, concret, de premierul român, de la Chişinău, din partea omologului german.

  De la decolarea avionului ce o ducea pe Angela Merkel în Germania, până acum, o serie de atitudini publice indică o nervozitate, în creştere, în arena politică din stânga Prutului.

  Cel mai surprinzător anunţ este despre marşul a 10.000 de unionişti, planificat duminică, 16 septembrie 2012, la Chişinău. Un demers al Platformei Civice „Acţiunea 2012”, ce ţine cont şi de experienţele dobândite la marşurile anterioare, din Cahul şi Bălţi, care au prilejuit şi afirmarea unor nostalgici ai Uniunii Sovietice, prin scandări, ameninţări şi violenţe de stradă – tipice unor vremuri ce păreau apuse.

  Acele evenimente au confirmat deruta şi prudenţa celor ce răspund de forţele de ordine, rod al unei mentalităţi moştenite din perioada sovietică, dar şi a conştiinţei că – la nivelul executivului de la Chişinău – se dorea moderaţie şi evitarea unor dezangajări în forţă, a manifestanţilor pro şi contra inevitabilei uniri a celor două state româneşti.

  Faptul că un recent sondaj indică voinţa a aproximativ 90% dintre cetăţenii României, de a se realiza unirea cu Republica Moldova, arată că este timpul ca şi între Prut şi Nistru lucrurile să se afirme în acelaşi sens, fie şi printr-o etapă pasageră, de integrare dezirabilă, în Uniunea Europeană.

  Conduita extremistă, a celor ce mai visează, în van, la revenirea tutelei Moscovei asupra Chişinăului, indică o disperare fără margini – la liderii ruşi.

  Până şi Dmitri Medvedev, în mesajul său de felicitare, trimis omologului din cel de-Al Doilea Stat Românesc, reamintea de prezenţa Republicii Moldova în Comunitatea Statelor Independente/C.S.I.!

  Apropo evident la reafirmarea, de către Vlad Filat, în faţa cancelarului german Angela Merkel, a opţiunii ireversibile pentru Uniunea Europeană.

  Marşurile unioniste au rostul lor, deşi la Cahul, şi la Bălţi puteau fi găsite formule mult mai eficiente, de manifestare a voinţei celor ce cred în revenirea teritoriului dintre Nistru şi Prut, la Patria mamă.

  Ceea ce vreau să semnalez acum este că, înainte de a lua o decizie aiurea, ce va fi taxată, fără ezitări, de liderii occidentali, Moscova se agaţă de pretexte infantile.

  Iar ultima găselniţă este: “De ce nici autorităţile de la Chişinău şi nici cele de la Bucureşti, încă nu au ratificat tratatul de frontieră?” Asta ca şi cum, cu acesta, lucrurile s-ar stabiliza:

  1.România – rămâne în NATO şi UE, „asta e”, că tot s-a întors preşedintele suspendat la Palatul Cotroceni.

  2.Republica Moldova – declarativ în Uniunea Europeană, va fi practic menţinută, „cu dinţii”, în C.S.I., ca etapă de tranziţie spre Uniunea Euro-Asiatică!

  O asemenea viziune ignorând total raporturile reale de forţe, politice, economice şi militare, între comunitatea occidentală şi aceea din Estul Europei.

  Presa de la Chişinău îşi bombardează zilnic cititorii, câţi îi mai are – doar 2,5 milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova fiind trăitori acum, între Prut şi Nistru, restul muncind în străinătate – cu informaţii ce nu au nicio legătură cu bunăstarea lor, ci cu iluzia refacerii forţei Moscovei, cum ar fi aceea privind sporirea, cu 9%, a bugetului militar rus, în anul trecut.

  Cu alte cuvinte, dacă demersurile mimat democratice vor eşua, simpla arătare a muşchilor unei armate cu un milion de militari activi, ar putea genera supunere în republicile ex-sovietice neintegrate încă în NATO şi UE, precum cea numită “părinteşte” Moldova.

  Grav nu este că persistă, neoficial, o asemenea iluzie, ci că este evocată de interlocutori care ar cam trebui să ştie genul proxim şi diferenţa specifică, dintre Ministerul rus al Apărării şi Pentagon.

  Ceea ce se petrece acum, la Chişinău, avea loc, în alte forme de manifestare, memorabile şi comparabile, în vara şi toamna anului 1989, în Republica Democrată Germană. Şi cu toate trupele sovietice, existente acolo, s-a prăbuşit şandramaua ideologică şi statalitatea menţinută cu tancurile URSS.

  Cine sunt, de fapt, „stataliştii” de la Chişinău, inamicii clari ai unioniştilor? Cine uită că independenţa Republicii Moldova a fost proclamată faţă de Moscova.

  De ce instigă liderii rusofoni, la violenţă, contra unioniştilor, pe concetăţenii lor, derutaţi de efectele crizei economice? Pentru că niciun soldat rus nu mai are dreptul să treacă în dreapta Nistrului. Şi asta doare!

  Bruxelles-ul şi Berlinul susţin o tranziţie bine gestionată, a celui de-Al Doilea Stat Românesc, spre comunitatea europeană.

  Timpul însă nu mai are răbdare la Casa Albă!

  Depăşit cu un procent, de rivalul său republican, în ultimul sondaj de opinie, Barack Obama se îndreaptă, văzând cu ochii, spre o operaţiune militară în Orientul Mijlociu. Singura care i-ar asigura al doilea mandat.

  Context în care, baza americană de la Mihail Kogălniceanu poate deveni un stup de albine, ca pilon probabil al podului aerian necesar spre zona de război.

  Iar arealul geopolitic înconjurător, până la Nistru, va fi exclus accesului altor forţe militare, decât cele aliate.

  Oportunitatea de acţiune, pentru Kremlin, în Republica Moldova, nu mai există. Orice gest imprudent ar fi taxat de candidatul republican la alegerile prezidenţiale, iar Casa Albă nu ar avea de ales.

  De ce nici autorităţile de la Chişinău şi nici cele de la Bucureşti încă nu au ratificat tratatul de frontieră? Poate şi pentru faptul că, la nivelele celor bine informaţi, se înţelege furia prezidentului de la Kremlin. Moscova a pierdut Chişinăul.

 43. Cam așa observ și eu realitățurile, Marius. Cu toate că situația nu este nici pe de parte atât de simplă precum este prezentată, dinamica va fi din ce în ce mai înclinată înspre un fel de reunire. Personal mi-am învățat lecții și am tras concluziile necesare pentru runda a doua cu băieții răi, la fel și alții. Se va face cumva și treaba va decola la toamnă.

 44. breee Georgica, ai fost domle la croitor sa-ti ia masurile pentru portul popular? vine UNIREA peste noi si parca te vad la hora reintregirii neamului in trening si ‘adibasi’, sa vezi ce te fugaresc prin Piata Unirii 🙂 ))))))))))))

  • Conteaza si interpretarea, dar e posibil ca in cateva luni sa-si schimbe parerea la 180 de grade.

   Sa vad si eu ca se impinge o initiativa de oficializare a sarbatorii limbii romane in Romania la aceeasi data cu R. Moldova si, mai ales, ca se sarbatoreste solidar ziua de doliu a raptului Basarabiei si Bucovinei de N!

  • Si nu cred ca-l doare gura sa o spuna, spre deosebire de altii!

   Insa, iata ce am postat nu demult ca si comentariu la un articol care spunea ca daca dl. presedinte Basescu se intoarce la Cotroceni, sigur UNIREA e aproape(chiar sper sa nu am dreptate, pentru binele romanilor de pe ambele maluri ale Prutului si Nistrului):

   Marius Zgureanu: Stati linistiti, unificarea va fi „din gura”, ca doar a afirmat ca pentru el raman 2 state, Romania si R. Moldova. Multe s-au facut in tara asta din gura in ultimii 10 ani, inclusiv sanctionarea Pactului Ribbentrop-Molotov, publicarea dosarelor securitatii, legea lustratiei cf. Proclamatiei de la Timisoara, inzestrarea armatei romane, cresterea economica sanatoasa, reforma educatiei si a sanatatii etc.

   Am uitat sa mentionez cresterea bunastarii populatiei, sprijinirea institutelor de cercetare (in special Cantacuzino), absorbtia de fonduri europene, constructia de autostrazi si cai ferate, sprijinirea agriculturii si irigatiilor, cresterea capacitatii de productie a energiei electrice, sprijinirea industriei de aparare (de la 220.000 de angajati la sub 1200 in 2012 ), sprijinirea cresterii demografice… Toate din gura… in mare noi inca traind de pe urma ivestitiilor facute in perioada comunista.

 45. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/analize-interviuri/6721-interviu-cu-constantin-codreanu-coordonator-aciunea-2012-unionitii-nu-au-cum-reprezenta-un-pericol-pentru-moldoveni-atat-timp-cat-ei-lupt-pentru-un-ideal-naional.html#Scene_1

  „Am văzut că preşedintele Timofti a terminat discursul de ziua naţională cu mesajul unionist “Unirea Face Puterea” ”

  pana si presedintele Moldovei ii unionist pana-n maduva oaselor

  TIMPUL NU MAI ARE RABDARE, UNIREA BATE LA USA!!!!!!!

  CIOC CIOC CIOC, DESCHIDETI USA, UNIREA NE-NCONJOARA!!!!!!! 🙂

  • Asa ca idee, de curiozitate, tu vrei atat de mult unirea pentru „frati si surori” sau, sincer,pentru ca Romania sa ocupe mai mult spatiu pe harta?

   • Evident ca imi doresc UNIREA pt fratii si surorile noastre, imi doresc reintregirea neamului romanesc, imi doresc o reparare a nedreptatii pactului Ribbentrop Molotov, imi doresc sa dispara umilinta de a merge la ambasada sa-ti iei viza ca sa faci o vizita de 2 zile in Busteni, imi doresc ca fratii nostrii de peste Prut sa nu mai fie luati la bataie ca striga-n gura mare ca sunt romani.

    Tot pe acest sait am mai ziso acum cateva luni, bunastarea unei natiuni NU este direct proportionala cu intinderea suprafetei terioriale, eu unul as prefera sa traiesc in Olanda, Belgia sau Luxemburg, tari de 10 ori mai mici ca Romania, sa fie salariu mediu 2.000-3.000 euro pe luna, sa te urci in masina pt o excursie in Paris, Londra…nu doresc un teritoriu in plus si foarte sarac care ne-ar trage mult inapoi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s