Rusia se pregateste pentru razboiul virtual

Standard

Ne amintim cu totii de revoltele din Republica Moldova, care au  fost denumite ,,Revolutia Twitter” si continuand  cu „Primavara Araba”. In aceste actiuni disidentii regimurilor si manifestantii isi coordonau miscarile prin intermediul retelelor de socializare.

Iranul a fost nevoit sa inchida pentru o perioada servarele, pentru a  bloca retelele de socializare si astfel a combatut revoltele.

In aceste zile Serviciul Rus de Informatii Externe a demarat procedurile pentru achizitia a 3 programe, ce au ca scop perturbarea si chiar manipularea unor revolutii coordonate pe retele de socializare.

Aceste softuri vor posta automat mesaje false, ce au ca scop derutarea manifestantilor sau, dimpotriva,  sa-i ajute, in caz ca interesele rusilor cer acest lucru.

Oficial, cele trei programe destinate manipularii retelelor de socializare au fost comandate de o unitate militara rusa.

Surse din presa sustin ca in spatele unitatii respective se afla Serviciul Rus de Informatii Externe, candva parte a KGB-ului.

Dintre cele trei softuri cel mai important este Storm-12 care este o masina de postat comentarii pe Twitter, Facebook si bloguri, in sectiunea comenturilor. Programul patrunde in retele si posteaza automat mesajele editate de rusi. In functie de aceste mesaje, protestatarii pot fi ajutati sau manipulati pentru a gresi.

Al doilea program, Distribu, are mai mult un rol de analiza. El afla cum se propaga o informatie pe internet si poate afla cine a publicat-o primul si astfel apare un mod foarte simplu de a afla care  sunt liderii revolutiilor.

Monitor, este al treilea program si este cel folosit pentru coordonarea agentilor si specialistilor rusi ce manipuleaza revolta.

Cele trei softuri vor costa aproximativ 1 milion de dolari si vor fi produse de o companie privata din Rusia. Programele vor fi livrate cel mai tarziu in 2013.
Cel mai probabil programele achizitionate de serviciul rus vor fi utilizate in exterior.

Sursa: Ora de business  min 28:01-20:44

 

 Nero Flash

9 răspunsuri »

 1. Or fi… nu or fi… mari deschizatori de drumuri nu stiu, dar de conturi bancare iti pot zice ca sigur sunt.
  Hackerii rusi sunt recunoscuti ca fiind foarte capabili.

 2. Cat tot vorbim de lumea virtuală, un aspect ce ar merita cel puţin discutata este situaţia online…
  Aţi auzit de domeniile .md , domenii ce sunt dedicate moldovei?
  Sunt mai scumpe decât cele .ro, .com , oare de ce, aveţi idee?

 3. Ar trebui sa avem si noi unitate de lupta pentru razboiul virtual, doar avem printre cei mai capabili hackeri din lume. Nu ar necesita fonduri prea mari si ar avea un impact destul de mare. Mai ales in prezent cand un razboi conventional este mult mai putin probabil.

 4. PDL-ul are un program similar distribu si o unitate specializata in inundarea internerului cu medaje propagandisrice.
  OT-PDL (organizatia de tineret) incearca sa faca treaba lui storm-12, unde gasesc articole ostile, lasa mesaje de manipulare (uneori luate cu copy/paste).
  Jurnalul National a publicat IP-urile ce postau mesaje, toate apartineau OT-PDL.
  STS face treaba programului monitor. Ei detin niste linii private care fac aproape imposibila interceptarea lui base.
  Rusii sunt cam in urma, PDL a reusit sa manipuleze tot internetul din Romania.

 5. @Nero – multumim ca ne aduci iara tot cacatul ala de politica pe cap.
  Dar daca tot l-ai adus sa ti-l intoarcem putin : http://www.zoso.ro/postacii-de-partid-sume-si-strategie/
  Pofta buna.

  Toate structurile informatice din Ro au si o grupa mica acolo, un departament micut care se ocupa cu IT’ul. Intr-o perioada am colaborat cu ei pe partea de infractiuni bancare si inselatorii online. Ca in orice instituti de stat baietii capabili sunt platiti prost in timp ce pilosii care abia stiu sa deschida un computer iau functii si salarii nemeritate.
  Parte buna e ca ofiterii de obicei sunt baieti foarte buni, toata lumea rade de Garcea de pe strada dar parerea mea personala este ca politia in general este foarte capabila, cel putin dupa ce am lucrat cu ei. Totul tine de vointa de a face ceva efectiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s