Indienii s-au apucat de tuneluri

Standard

Indienii s-au apucat, adica au de gand, nu s-au apucat inca prea mult de treaba, sa faca 18 tuneluri prin zona muntoasa de la granita lor comuna cu China si Pakistanul. Aceste tuneluri au in plan sa usureze dislocarea trupelor in caz de caft clasic, sau in caz de belea NBC sa asigure protectia trupelor proprii.

De asememnea intre scopurile care au dus la hotararea de a sapa gauri in munti, sunt si factorii climatici, in sensul ca datorita conditilor meteo foarte grele, tunelurile pot si chiar vor avea si rol de stocare a tehnicii de lupta sau adapost pentru trupe.

Problema Indiei este insa departe de a fi haiosa. Practic Armata Indiana este foarte ingrijorata de lipsa infrastructurii in zona de granita comuna, lipsa care  se traduce prin sosele care sa poata fi folosite tot timpul anului, cai ferate functionale in orice conditii de vreme, zone de afluire sau stocare a materialelor.

Si asta in conditile in care pe partea chineza de frontiera, nu sunt astfel de probleme. China s-a ingrijit deja de problema infrastructurii, poate si terenul este mai accesibil, cert este ca in maximum 30 de zile trupele chineze pot aduce si desfasura in zona 30 de divizii, fiecare a cate 15000 de oameni, in timp ce in aceeasi perioada de timp India poate aduce maximum 10 divizii, si asta daca vremea este cat de cat prietenoaasa.

Sapaturile la primul tunel au inceput deja, si se spera ca si lucrul la celelalte 17 sa fie inceput conform graficului.

Sursa: asian-defence

 

GeorgeGMT

3 răspunsuri »

  1. Domnule George,nu ma pot abtine:”de stocare a tehnici de lupta”,”sosele care sa poata fi folosite tot timpul anului, caii ferate functionale”.Ce Doamne-Doamne ai cu gramatica?Poti sa te superi,dar se scrie corect:”tehnicii”(cu 2 de i) si „cai ferate”(cu un singur i)!!!Si aceste greseli se repeta la multi dintre cei care posteaza pe internet!Doamne,daca ati sti cat de agramat scriu tinerii din ziua de azi,v-ati face semnul Crucii!!!Tuturor celor care refuza „limba romana” si,implicit „gramatica limbii romane”,le recomand un pumn in gura de la Pruteanu!Asa,post-mortem!!!

  2. Oricum,stiu ca ma ierti!!!Tot imbatraneste palinca aia!Imbatranim si noi!!!Dar sa stii:Toata stima pentru efort si pentru perseverenta!Ai niste articole nu numai incitante pentru Romania de azi,ci chiar redutabile,cu argumente,pentru Romania de maine!Jos palaria!Dar…Stii tu…Ca se intoarce Prutenu,uneori,in mormant!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s