Sa mai ,,aruncam” un ochi prin gradina altora

Standard

Discutam despre fascinanta Georgie (ma refer doar la industria militara – nu as vrea sa traiesc acolo) si incepem cu Didgori.

Un blindat pe roti ce este produs in 3 versiuni.

Inca de la inceput sunt convins ca georgienii folosesc piese de import (motoare, gadget-uri, arme din tabara NATO si cele rusesti sunt contrafacute sau cumparate din Ucraina).

In poza de mai jos gasim un minigun actionat manual pe Didgori 2. Masina are o armura de nivel 2, motor turbo disel 450 c.p., 4×4, viteza maxima 120 km/h si o autonomie de 500km

 

Didgori 3 este cea mai mare versiune. Prezinta aceleasi calitati ca si versiunea anterioara. Arma principala este o mitraliera great (tip NSV) ce poate fi actionata manual, dar si din cabina folosind sistemul performant de tintire.

 

Masina de infanterie, Lazika are o armura de nivel 4 (partea din spate 2 sau 3), arma principala este un tun 23×152 mm, autonomia este de 400 km, viteza 70 km/h si poate transporta un echipaj de 11 membri.

ZCRS 122 seamana mai mult cu BM 21 Grad, dar expertii considera ca este vorbe de un transfer de tehnologie din Polonia. Este copie a WR-40 Langusta, nu doar rachetele, ci si sistemul de tintire a fost incorporat in sistemul georgian.

Camionul are o armura de nivel 2, poate transporta un echipaj de 5 militari, tractiune 6×6, autonomie 500 km, viteza maxima 80 km/h.

 

2B14 Podnos 82 mm de origine ruseasca se produce si in Georgia, la fel ca si 2B11 Sani 120 mm.

 

UAV-ul georgian poate zbura timp de 8 ore (mi se pare cam mult, dar alta sursa nu am –Wiki), altitudine intre 100-1300 m , viteza intre 60-160 km/h, camera dubla, aparat foto, camera termica, aparat foto in IR. Daca aparatul nu e conceput de israelieni eu ma las de ,,meserie”.

 

Carabina G5 este considerata o copie a americanei M4. Caracteristicile sunt similare.

 

 

Sa nu uitam si de camioanele Roman, sistemele SPYDER, LAROM si AG-40; aflate si ele in arsenalul georgian.

 

vezi de la minutul 1:54

 

Surse foto: militaria.ge

 

 

 

 

Nero Flash

 

15 răspunsuri »

 1. George,

  Georgia si-a invatat lectia … Cred ca daca vor continua in acest ritm, Ivanii se vor gandi de cateva ori daca sa mai intre sau nu … si tare imi este ca vor spune PAS data viitoare

 2. tura viitoare cred ca ivanii vor intra pregatiti. Si ei au tras invataminte din razboiul asta. Daca ar avea si un Mistral, ar trece ca prin branza prin georgieni. Fara superioritate aeriana nu esti nimic in fata artileriei rusesti.

 3. Pingback: Sa mai ,,aruncam” un ochi prin gradina altora | LegiuneaStraina.ro

 4. O vesta din aia te protejeaza, nu zic nu. Dar aproape orice glont te doboara si iti lasa niste contuzii nasoale rau.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Body_armour

  (…) I was hit in the back by a single shot. It must have been from about 200–300 metres away. The round knocked me down in an instant, it felt like being hit by a sledge-hammer at full swing. I slammed into the dirt face down. (…) I was in agony, I certainly couldn’t walk on my own (…) I think it was a 7.62mm round. That’s a high calibre bullet to be hit by, but it shows you that the body armour works. I wouldn’t be sitting here now telling you this story, if I wasn’t wearing one. Thank you to whoever designed the body armour. If I ever meet them, I’d like to buy them a pint.
  —Lance Sergeant Daniel Collins

  Daca vrei sa distrugi o tara sa zicem este suficient sa pui niste rachete pe avioane dar ca sa o stapanesti ai nevoie de multa armata la sol capabila si foarte bine echipata.

 5. Minigun-urile de pe Didgori 2 au fost montate doar pentru parada din cate stiu eu. Am citit undeva ca nu prea isi au rostul, cadenta fiind prea mare si calibrul prea mic pentru asa ceva.

  • Nu este in plus, este aruncatorul de grenade AG-40 pe care noi l-am vandut georgienilor dar cu care nu sunt poze in dotarea lor.

  • Tu te-ai confruntat vreodata cu un georgian sa-i testezi spiritul de lupta? Crede-ma spiritul lor de lupta ca natie este peste ce pot arata multi dintre noi romanii.In razboiul din 2008 n-au rupt-o la fuga ci au fost striviti de un angrenaj militar superior ca dotare si mai ales ca planificare ( de exemplu 28 de tancuri georgiene au fost distruse printr-o singura lovitura punctuala cu o racheta Iskander) plus folosirea masiva a artileriei grele combinata cu tancurile. La ce aveau georgienii nu puteau sa le faca mai bine decat au facut-o.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s