Distrugător chinez merge spre Siria cu ajutoare

Standard

Un distrugător al marinei militare chineze a traversat canalul Suez şi se îndrepta miercuri spre Siria, cu aproximativ 2.308 tone de mărfuri la bord, a relatat agenţia rusă de presă Regnum, citând agenţia turcă de ştiri Anadolu.

Nava chineză a traversat Suezul, sub escorta unor vase egiptene. Măsuri de securitate sporite au fost luate în Peninsula Sinai, care înconjoară canalul. Nu este exclus, conform Anadolu, ca în viitorul apropiat şi Iranul să trimită nave de război spre coasta siriană.

După cum au relatat anterior canalele media ruse, patru nave de desant ruseşti – ‘Nikolai Filcenkov’, ‘Cezar Kunikov’, ‘Minerul’ şi ‘SB-5′ – se îndreaptă de asemenea spre coasta Siriei. Noua misiune a navelor de război ruseşti către Siria, potrivit presei ruse, se doreşte un răspuns la redislocarea navelor NATO în estul Mării Mediterane.

Conform unor relatări ale presei ruse din luna iunie, Rusia şi China planuiesc manevre navale de anvergură, împreună cu Iranul şi Siria, în apele de coastă siriene în Marea Mediterană. Ministerul chinez al Apărării obţinuse permisiunea pentru traversarea canalului Suez pentru 12 nave de război, care urmau să acosteze în portul sirian Tartus.

 

Articol Ziuaveche

 

2 răspunsuri »

  1. Ieri, la stiri, era un comunicat in care se anunta ca CIA a fost autorizata, oficial, de catre Obama, sa intervina in Siria si sa ajute insurgentii sirieni.Stim cu totii ce va insemna acest lucru, inclusiv logistic si ca agentia va fi sprijinita cand va fi nevoie, de toate structurile militare ale SUA(cred ca Beretele Verzi sunt deja acolo), in functie de contest.Din punctul meu de vedere, Turcia deja s-a implicat, neoficial, cu trupe speciale si ofiteri de informatii in Siria.Dupa ce baietii de la CIA vor intra oficial pe felie in Siria, cu siguranta Turcia va interveni si mai masiv in acest conflict.Deznodamantul este usor de intuit.

  2. Cand te gandesti ca distrugatorul Chinez are capacitatea de a castiga lupta cu toata flota militara romaneasca datorita echipamentelor dar mai ales a rachetelor de pe el…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s