Articolul de seara: fregata chineza Yantai la Constanta

Standard

Foto: MindRusT, caruia ii multumim pentru aceste poze foarte frumoase. Maine seria a II-a!

Nava chineza, care ne viziteaza in aceste zile, este fregata Yantai, Type 054A, din clasa Jiangkai II

21 de răspunsuri »

  • Multumesc, am in total 75 de poze facute azi in port, unele bune altele mai putin bune 🙂 imi place ca George a pus ca prima poza in articol mandra flota romaneasca pozata de la bordul Yantal-ului. Foarte zambareti erau chinezii dar mai mult de un „Hello” nu prea stiau sa zica.. cand am traversat nava prin interior m-a salutat un marinar cum am spus mai sus si eu i-am raspuns „hello and welcome to Romania”, se uita saracu la mn ca si cum l-as fi injurat :)) am reusit sa prind cam doua poze pe coridorul interior dar nimic interesant pentru ca nu ne-au permis sa fotografiem in „pantecele bestiei”.. erau tot felul de tablouri cu CCCP si texte in limba chineza, diverse aparaturi si din 5 in 5 metri cate un zambaret cu mitraliera la piept.

   • 🙂 Adevarul ca in prima poza am crezut initial ca este fregata chinezeasca vazuta de departe…Dupa aia mi-a picat fisa. Frumoase pozele. mai ales VL m-au impresionat foarte mult.

   • Am observat, dar nu pot sa remarc cum iti sare in ochi nava Politiei de Frontiera printre celelalte nave. Desi are o forma mai ciudata arata foarte bine.

    • Nava din mijlocul primei poze vazuta din profil este fregata „Regina Maria” daca dai click pe poza si dai zoom se vede marcajul „F 222”, ultima la dreapta vazuta din fata este fregata „Marasesti” iar prima nava de la stanga este puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”, celelalte nave de langa puitor cred ca sunt corvete sau nave de patrulare, nu le vad marcajele :), nava cu tricolorul pe ea o stiti cu totii, este ” Stefan cel Mare”, mandria politiei de frontiera.. din pacate nu am avut acces in zona respectiva, Yantai-ul nu am putut sa-l pozez din profil pentru ca era exact in dreptul terminalului de pasageri, am incercat sa il prind prin fotografiere panoramica dar nu aveam suficient spatiu de manevra.. PS: in ultima poza apare Maria, Stefan cel Mare si Marasesti sub steagul Chinei, o fi bine? :))

    • Defapt toate cele 5 nave din stanga sunt puitoare de mine, toate pe care le avem 🙂 corvetele sunt in Mangalia, le vad maine in drum spre Vama Veche.

    • Avem un singur puitor de mine, celălat a fost dat la casare. Cele de lângă puitor sunt dragoarele maritime

    • Pe site-ul SMN este organizarea și compunera forțelor navale. Vedeți Divizionul 146 nave minare – deminare.

    • Pe wikipedia in lb. romana articolul e practic din 2007… d-aia apar 5 puitoare de mine, fregate usoare si alte inexactitati. „Astia” de pe wikipedia sunt niste voluntari, nu e vorba ca nu stiu, pur si simplu nu s-a sichisit nimeni sa aduca imbunatatiri. Cam asta e tristul adevar. 🙂

 1. Am si eu o intrebare sa am treburile clare…:)

  Bun, au dat o gramada de bani pe barcile de la englezi..ce e facut, facut ramane…da´ chiar asa slabe sunt, cum se spune?

  • Pai…judeca si tu: au fiecare cate un tun rapid si automat, Ferdinand a primit si ceva mitraliere, unele automate si camere pe ele, pt misiunea de la somalezi. Mai au niscai torpile si radare…

 2. Pingback: Articolul de seara: fregata chineza Yantai la Constanta | LegiuneaStraina.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s