20 iulie – Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Standard

Aviatorii militari sărbătoresc pe 20 iulie Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul şi ocrotitorul aviatorilor români.

Cu acest prilej, la Monumentul Eroilor Aerului din Bucureşti, din Piaţa Aviatorilor, va avea loc vineri, 20 iulie, începând cu ora 09.30, un ceremonial militar şi religios, în cadrul căruia vor fi depuse coroane de flori în memoria tuturor eroilor aerului, militari sau civili. Ca în fiecare an, în garnizoanele unde sunt dislocate flotile aeriene se organizează demonstraţii aviatice şi expoziţii tematice de cinstire a eroilor aerului.

Aviatori militari vor participa sâmbătă, 21 iulie, de la ora 19.00, la spectacolul aerian „Bucharest International Airshow 2012”, organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, pe Aeroportul Băneasa. Detaşamentul Forţelor Aeriene va demonstra, pe durata a aproximativ 50 de minute, capacitatea de acţiune a aeronavelor, prin prezentarea în zbor a următoarelor secvenţe: demonstraţie de acţiune tactică pentru căutare-salvare prin luptă şi de poliţie aeriană; demonstraţii acrobatice cu MiG-21 LanceR, IAR-99 Şoim, IAK-52, IAR-330 Puma şi C-27 J Spartan.

Ziuaveche

31 de răspunsuri »

 1. La multi ani! …
  Si ca o mica completare:

  F15SE – 48 buc
  F16-Block 52+ – 100 buc
  Gripen – 48 buc
  IAR-99 – 48 buc
  Cobre – 100+
  Pume – 50+

  si cu voia Dumneavoastra – F18 – 48

  …….

  • Breeeeeeeeeeh,

   Stai ashe…ca asta e subtila…

   Cum citea ea domsoara presa si s-a gandit ea si la noi, sa vaza si baetzii aia da pa rumania aia cum dracu ai zice military poze cu Bi-doiu, ca poate nu vazuse si nu auzise de el…sa sa bucure si suflitili lor 🙂 🙂 🙂

   No ashe…

  • Pai se pare ca ceea ce promite Rafale si Typhoon pe hartie chiar se intampla, sunt niste avioane foarte capabile contruite din star pentru a fi mai bune dacat F 15, Su 20, Su 30 si cu gandul ca sa se apropie cat mai mult posibil de F 22 Raptor.
   Typhoon atunci cand va primi si radarul AESA + noul pachet senzorial in 2014 va fi o amenintare „virtuala” din ce in ce mai mare pentru F 22.
   Astept cu nerabdare datele despre Typhoon-ul cu tractiune vectoriala si ma gandesc ce ar insemna el in camul de lupta modern.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s