MC-27J gunship, aratat lumii pentru prima oara!

Standard

Alenia a si-a scos cel mai nou produs, MC-27J gunship, la facut poze, cu ocazia expozitiei de la Farnborough. Acest avion de transport mini-Hercules, are acum si o varinta mini-Hercules gunship.

Anuntat cu aproximativ un an in urma, proiectul este acum la stadiul de atragere de clienti. Cati europeni vor dori un astfel de aparat in flota lor ramane de vazut, pana acum eu nu stiu ca AC-130 gunship sa fi facut prea multi adepti printre aliatii de pe coasta de vest a Atlanticului.

In principiu, o astfel de aeronava este utila trupelor speciale si este in esenta o arma anti-insurgenta, de sprijin cu foc si distrugere a inamicului, in spijinul unei grupari proprii de forte mica. Gunshipul nu este avion de front, si datorita specialaizarii lui nu este nici foarte raspandit.

Aparatul este prezentat cu un kit de arme de mare precizie ATK GAU-23 30mm, care poate fi montat sau demontat in patru ore. In esenta aceasta varianta este mai putin dedicata, decat omologul sau american, pentru ca odata cu demontarea armelor, avionul poate indeplini misiuni de transport normale.

Aparatul ar mai putea folosi si rachete AT Hellfire si munitie inteligenta de mare precizie.

Alenia crede ca ar putea fi o piata pentru 50 de astfel de aparate, in conditile in care AC-130-ul american a fost construit in doar 47 de exemplare pana acum.

Sursa: theaviationist

RomaniaTricolor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s