Prietenii ciudate: Israel& Arabia Saudita

Standard

Un raport al Universitatii din TelAviv descrie Arabia Saudita ca fiind prima si ultima linie de aparare a Israelului in zona Golfului, ultim sansa ca interesele politice israeline in lumea araba sa fie protejeate.

Ideea din spatele raportului arata ca Arabia Saudita este foarte importanta pentru Israel datorita rupturii ireconciliabile dintre sauditi si Teheran, iar familia regala saudita are foarte multa influenta in zona sa geografica, facand tot ce poate pentru a reduce influenta Iranului in Zona Golfului. In luna martie, un cleric egiptean important a acuzat chiar Arabia Saudita si Qatar-ul ca sunt agenti ai politicii israeline in zona!

Sheikh Mohammad Alaedin Madhi, clericul in cauza, insista in a spune ca si in Siria aceste doua tari arabe fac jocurile SUA si Israelului. Ciudat sau nu, bafta sauditiilor este ca la ei mass-media nu este atat de libera si astfel de informatii sunt mai greu de accesat de publicul larg, altfel nu cred ca sauditii de rand ar fi atat de incantati de noii lor prieteni. Pana una alta abia ii suporta pe americani pe acolo.

 

Sursa: asian-defence

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s