CV 90 the best in north. Un MLI adevarat!

Standard

Foto: militaryimages.net

 

Foto: defense-update.com

Norvegia a inceput up-gradare celei mai de success MLI din indepartatul nord scandinav. Astfel primul lot de zece unitati, dintr-un total de 104 CV 9030, au fost aduse la standardul 9030NF1, ceea ce inseamna o imbunatatire a protectiei, o electronica mai nous si aer conditionat. Pana aici nimic special, numai ca CV90 este un adevarat mostru sacru prin zona ei geografica.

Norvegienii au in obiectiv, pe langa modernizarea intregului parc, si achizitionarea a inca 42 de vehicule. Dar nu numai Norvegia este foarte multumita de bijuteria suedeza.

 • CV90 este un MLI relativ tanar intrand in dezvoltare in anul 1988 si in productie cinci ani mai tarziu. Cu o masa de 28 de tone, trei membri in echipaj si avnd capacitatea de duce in lupta si sapte infateristi complet echipati, MLI-ul suedez este in esenta o platforma de armament foarte versatila si robusta, permitand utilizatorilor tot felul de variante de inarmare: de la mortier de 120mm si rachete AT, pana la tunuri de diverse calibre,  120mm, 30mm, 25mm, 105mm, sisteme AA( tunuri sau rachete).

In standard vehiculul este echipat cu o turela cu tun de 30mm si mitralie racoaxiala de 7,62mm, dezvolta o viteza maxima de 70km/h si are o autonomie de 300km.

Foto: www.military-today.com

 

Foto: www.military-today.com

CV90, in diferitele sale variante se afla in dotarea Elvetiei-185, Suediei-555, Norvegiei-104+42, Olandei-193, Finlandei-102 si Danemarcei cu 45 de bucati.Practic tot noprdul Europei, NATO sau nu, are in dotare acest IFV robust si maleabil.

 

Sursa: strategypage

 


5 răspunsuri »

  • Nu stii breh ca ‘nu-s bani’…

   Eu as vrea jucarele locale, nu fix CV90.
   M-as multumi cu mai multe MLI84M. Blindajele alea laterale si in dreptul senilelor se pot pune si pe MLI. La fel o turela AMOS.

   • Nu se pot pune, bre nea gsg9 chestiile alea frumoase pe laterale…Costa prea multi bani chiar si alea…Cel putin asa zisera aia de l-au conceput pe mli, cind au fost intrebati de ce nu alea, de ce nu alelalte…Costa prea mult si iesea bradley…

   • Normal, miliardele de euro sunt pentru toate efectele secundare ale naturii care cica se numesc „administratori/politicieni”, indiferent de culoare/partid.

 1. Am citit mai demult pe un forum cum ca un Cv de asta mai original a calcat pe un DEI care l-a aruncat in sus pe lateral cazand pe turla,astfel incat cdt-ul aflat in turela in picioare a ffost strivit iar conductorul lovit de oblonnul sau a fost ranit grav iar ceilalt a suferit rani mai usoare ; ma intreb daca or fi avut si ei guristi de astia de reporteri sa tipe ca-i tehnica invechita . Pai daca pui vreo 4 proiectile de 155 si faci un astfel de DEI si o mina At cum dreacu sa nu sara pana si tancu in aer . am vazut si Abrams mutilate da sa fie cat mai multe ca cine seamana praf culege furtuna .
  Cat despre ce vrem si noi cred ca mucalitul coleg gsg9 are mare dreptate de ce sa nu facem pe naiba in patru sa ne producem singuri sa dam locuri de munca pt cat a mai ramas macar din industria noastra . Stai sa-i vezi pe astia ce o sa doteze armata cu oua de la Cornu clocite alea arme strategice mori si cu masca pe figura , cine era la putere in 96 anul meu de leat pai psd si armata decadea de atunci asa ca tot amarasteni vom fi .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s