Consiliul Unirii, 13 Mai la Chisinau!

Standard

http://rgnpress.ro/rgn_12/categorii/eveniment/5519-consiliul-unirii-cheama-romanii-pe-13-mai-la-chisinau-pentru-a-cere-reunirea-celor-doua-state-romanesti.html#Scene_1

Oferiţi două zile din viaţa Dumneavoastră ŢĂRII, din al cărui neam vă trageţi – ROMÂNIA, în hotarele sale străbune – aşa cum spunea, în poemul “DOINA”, marele nostru poet naţional MIHAI EMINESCU, se arata intr-un apel al Consiliului Unirii si preluat de Romanian Global News.
“E timpul să sprijinim fiecare, personal, reunificarea teritoriilor străbune, prin revenirea la trupul Ţării-Mamă – România.
A venit clipa să fim alături de fraţii români din Basarabia, care, pe 13 mai, începând cu ora 13.00, se vor aduna în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, unde îşi vor arăta dorinţa de reunificare cu România.
Pentru cei care încă nu ştiu – vă spunem: la CHIŞINĂU s-a format CONSILIUL UNIRII.
Conducerea Consiliului Unirii transmite tuturor românilor din Patria-Mamă mesajul că ne aşteaptă să le fim alături, la Chişinău. Astfel români din toată România, se pot alătura unioniştilor la Chişinău, ca să demonstrăm lumii întregi că românii din Basarabia, Bucovina de Nord şi România vor să fim împreună, şi nu la cheremul intereselor imperialiste.
Faceţi un efort financiar şi logistic ca să fiţi prezenţi la Chişinău în zilele de 13 mai, începând cu ora 13.00, şi pe data de 16 mai, când se împlinesc 200 de ani de când Imperiul Ţarist a rupt Basarabia de la Trupul Moldovei.
DACĂ NE IUBIM ŢARA, NU PUTEM FI NEPĂSĂTORI LA SUFERINŢA ROMÂNILOR DE PESTE PRUT!
BASARABIA ŞI ROMÂNII BASARABENI NE VOR ALĂTURI DE EI LA CHIŞINĂU PE 13 ŞI PE 16 MAI.
Actiunea organizata de componentele Platformei unioniste “Consiliul Unirii”, inclusiv de Forul Democrat al Romanilor din Republica Moldova, este sprijinita de componentele Platformei Civice “Actiunea-2012″, se arata in apelul Consiliului Unirii.

11 răspunsuri »

 1. „Băsescu a precizat că în acest an vor fi acordate tot 5 mii de burse pentru studenții din Republica Moldova, însă urmează ca în următorii ani numărul burselor acordate RM de către România să ajungă la 10 mii.”

  http://www.jurnal.md

  bravooooo base, imi vine sa te pup chiar daca esti urat, hihihii 🙂

 2. ”Suntem două state suverane, având ca locuitori preponderent români. Ne leagă istoria, ne leagă limba, ne leagă tradiţiile, ne leagă bucuriile şi necazurile care au trecut peste români în ultimele secole”, a declarat Traian Băsescu în timpul întâlnirii cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

  “Am discutat şi chestiuni de ordin bilateral; sigur că nu puteam să trec peste două date semnificative la acest început de an 2012: la 27 martie s-au împlinit 94 de ani de la Declaraţia de unire a Basarabiei cu România şi pe 16 mai se vor împlini 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Rusia ţaristă. Dar acestea au fost doar menţionate ca elemente ale istoriei noastre”, a mai spus preşedintele României.

  De asemenea, Traian Băsescu a afirmat că, indiferent de culoarea politică a Guvernului de la Bucureşti, România va avea aceeaşi atitudine faţă de Republica Moldova. “Nu există Guvern al României, indiferent ce structură politică are, care să nu susţină trei lucruri fudamentale în politica externă – România în NATO, România în UE, relaţia strategică România – R. Moldova. Aceştia sunt trei piloni de politică externă fundamentală pentru România şi sunt piloni recunoscuţi pentru toate partidele, indiferent de culoarea lor politică. Niciun risc, indiferent de ce Guvern se instalează la Bucureşti”, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă noul guvern român va menţine “aceeaşi linie” în relaţia cu Chişinăul.

  La rândul său, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a subliniat că indiferent de orientarea politică a guvernării, România va avea aceeaşi atitudine faţă de ţara sa. “Eu cred că susţinerea din partea României va fi semnificativă pentru realizarea ideii noastre de aderare a Republicii Moldova la UE”, a spus Timofti.

  O biserică de lemn şi un milion de cărţi

  România dăruieşte Republicii Moldova o biserică maramureşeană din lemn şi un milion de cărţi în limba română, a anunţat preşedintele Traian Băsescu. “L-am informat pe domnul preşedinte Timofti că dăruim cu ocazia vizitei dânsului la Bucureşti o biserică de lemn maramureşeană care să fie amplasată într-un loc stabilit de Preşedinţia Republicii Moldova şi un milion de cărţi în limba română, care vor fi donate Guvernului Republicii Moldova”, a declarat preşedintele.

  De asemenea, Băsescu a subliniat şi perspectiva majorării numărului de burse acordate studenţilor din R. Moldova. “L-am informat pe domnul preşedinte Timofti că vom menţine numărul de cinci mii de burse şi pentru anul şcolar următor, cu perspectiva ca în anii următori, în funcţie de resursele bugetare, să urcăm până la 10 mii de burse acordate tinerilor din Republica Moldova”, a spus preşedintele Băsescu.

  R Moldova nu e tampon între NATO şi Rusia

  Nimeni nu are în vedere crearea unui tampon între NATO – Rusia sau UE – Rusia, utilizând Republica Moldova, a declarat joi preşedintele Traian Băsescu.
  Extrase „Ziua Veche”:

  “Vă rog să mă credeţi că v-o spune un şef de stat autorizat: nimeni nu are în vedere crearea unui tampon între NATO şi Federaţia Rusă sau UE şi Federaţia Rusă, utilizând Moldova. De altfel, cred că termenul este depăşit având în vedere tehnologiile militare ale momentului. Cum vă imaginaţi că R. Moldova poate fi un tampon? Pentru ce? Doar pentru că România are un număr de rachete pe teritoriul său? Nu! Ce vă pot spune însă cu certitudine şi nu o să contenesc în a face această susţinere – când împreună cu partenerii noştri strategici pe linie de securitate, cu SUA, am stabilit instalarea elementelor scutului antirachetă pe teritoriul României, nimeni nu a luat în consideraţie că Federaţia Rusă ar putea fi un risc la adresa securităţii naţionale a României sau a unor state membre NATO”, a spus Traian Băsescu.

  El a arătat că atât România, cât şi Federaţia Rusă sunt interesate de securitatea cetăţenilor celor două state şi că Moscova înţelege că elementele de securitate care vor fi amplasate în România nu vor pune sub semnul întrebării securitatea sa.

  Nicolae Timofti: Trupele ruse vor părări teritoriul R Moldova

  Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a afirmat că problema transnistreană va găsi o rezolvare şi că se va reuşi, la un moment dat, ca trupele ruseşti să fie retrase de pe teritoriul moldovean.

  “Aşezarea geografică a Republicii Moldova este sub anumite interese geopolitice a diferitelor state şi grupări. Eu sunt de părere că noi o să reuşim, nu pot să vă spun când, dar o să reuşim ca trupele ruseşti de pe teritoriul R. Moldova să fie retrase. Acesta este un punct clar în politica R. Moldova. Am avut o întrevedere cu domnul Rogozin, recent, când s-a aflat în vizită în Republica Moldova, şi am avut discuţii sincere, deschise. După, dumnealui a fost de părere că această problemă trebuie să fie rezolvată în baza unor discuţii, a tratativelor şi a relaţiilor bilaterale”, a precizat Nicolae Timofti.
  http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/timofti-basescu-romania-si-r-moldova-doua-state-locuite-de-romani-91339.html

 3. Scutul antirachetă din România: S-au răzgândit ruşii?
  http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/scutul-antiracheta-din-romania-s-au-razgandit-rusii-91287.html

  Extrase:

  Ruşii lasă impresia ca s-au răzgândit în privinţa scutului american antirachetă din România. Elementele scutului antirachetă din România nu au potenţial antirusesc, a declarat joi adjunctul şefului Statului Major General al Forţelor armate ruse, general-colonel Valeri Gherasimov.

  “Spre deosebire de elementul din Polonia, obiectivul din România, după cum am fost informaţi, este destinat în principal apărării membrilor europeni ai NATO, de aceea el nu are potenţial antirusesc”, a spus generalul Valeri Gherasimov, transmite Agerpres.

  Declaraţia generalului Gherasimov este surprinzătoare, având în vedere că, în urmă cu două zile, adjunctul ministrului rus al apărării, Anatoli Antonov, a declarat într-un interviu pentru oficiosul Rossiiskaia Gazeta că, în opinia sa, “prezentarea rezultatelor obţinute pe calculator demonstrează modul în care elemente ale NATO de apărare antirachetă, printre care noi obiecte implementate în Polonia, România, Turcia şi în alte locuri pot avea o influenţă asupra descurajării nucleare a Rusiei”.

 4. http://rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/5533-frontul-lui-putin-de-la-moscova-ii-cere-imperativ-chiinului-s-nu-joace-dup-cum-ii-cant-bucuretiul.html#Scene_1

  Frontul Popular, o suprastructură politică creată de Vladimir Putin în preajma alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din Federaţia Rusă, a expediat o declaraţie pe adresa Congresului Civic organizat duminică de PCRM, în care se spune că Moldova nu trebuie „să joace după cântecul Bucureştiului”, scrie http://www.24h.md, preluat de Romanian Global News.

  „Cetăţeni ai Republicii Moldova, fiţi adevăraţi patrioţi ai neamului. Nu permiteţi ca ţara voastră să fie condusă de la Bucureşti. Apăraţi-vă independenţa şi statalitatea voastră”, implora patetic Putin pe basarabeni .

  „Românizarea cu orice preţ, revanşismul istoric, transformarea Republicii Moldova într-un avanpost al NATO , aceasta este politica actualii guvernări. Poporul rus este gata să ajute populaţia din Republica Moldova în formarea unui stat cu adevărat independent, bazat pe interesele cetăţenilor din Moldova”, continua Putin uitand de sutele de mii de basarbeni ucisi de KGB sau in gulagurile rusesti.

 5. doamne ajuta sa facem marea unire cu rep moldova.dar tare ma tem de reactia rusilor care isi baga coada de cate ori este nevoie.BASARABIA PAMANT ROMANESC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s