VISUL UNGARIEI MARI SI SERVICIILE SECRETE DE INFORMATII ALE ROMANIEI (7)

Standard

  Legatia ungara din Bucuresti a primit ordin de la Budapesta ca avizul serviciului secret al legatiei pentru acordarea vizei de pasapoarte sa fie considerat obligatoriu, chiar si atunci cand guvernul ungar a dat o autorizatie speciala.

Serviciul secret al Legatiei, conform datelor SSI si Sigurantei, a inchiriat doua camere in strada Luterana nr.27-29, unde lucrau o parte din agentii din provincie. Totodata, birourile delegatiei comerciale ungare din strada Serei nr.3, au fost concentrate intr-un singur birou in cladirea legatiei, iar in apartamentele ramase libere s-a mutat locotenent-colonelul Szantay Eugen cu intreg serviciul secret al legatiei sub denumirea camuflata de “Biroul atasatului militar”.

Obiectivele acestui “birou”, aflat si in atentia Biroului 2 al MStM al Armatei Romane (vom vedea mai incolo de ce), consta in culegerea si transmiterea de date sau informatii referitoare la: starea de spirit a ungurilor, secuilor si germanilor din Transilvania in legatura cu problema revizuirii tratatului de pace de la Trianon; efectivele, cadrele, pregatirea, armamentul, dotarea, capacitatea de lupta si miscarile unitatilor armatei romane; numarul, raspandirea, organizarea si controlul activitatii organizatiilor iredentiste maghiare din Transilvania; numarul femeilor maghiare casatorite cu ofiteri, functionary sau personalitati ale vietii politice romanesti (tot politica bat-o vina! Politicienii romani de astazi, vai mama lor…) si, in general, cu tot ceea ce era de natura sa contribuie la realizarea obiectivelor activitatii iredentiste. Interesant este faptul ca Siguranta, in urma analizelor efectuate in teritoriu, a stabilit ca starea de spirit a nationalitatii maghiare din Romania (pe la mijlocul anului 1940) care desi se considera in mod constant ca facand parte din natiunea ungara, fata de problema revizuirii tratatului de pace de la Trianon, avea atitudini contradictorii. Si Legatia de la Bucuresti, avea din “teritoriul” vizat, ACELEASI INFORMATII, FIIND TOTAL NEMULTUMITI DE ACEST FAPT!

Astfel, conducatorii maghiarilor din Romania, desi doreau revizuirea, nu erau dispusi sa faca vreun sacrificiu pentru ea (oare, reprezentantii UDMR si ale celorlalte partide sau partidute maghiare pro-Ungaria Mare, daca si-ar pierde pozitiile si avantajele de care dispun in Har-Cov, unde fac si desfac legi dupa bunul lor plac, in eventualitatea –ipotetica bineanteles-de alipire la Ungaria, AR MAI DORI REVIZUIREA TRIANON-ului? Cu siguranta, NU, fiindca sunt cu totii niste politicieni verosi, mincinosi, intriganti, mana in mana cu jigodiile noastre din “arcul guvernamental” si nu numai!). Avand o situatie privilegiata inRomania(ca si cei de astazi, nu-i asa!?), ei erau convinsi ca anexarea Transilvaniei si Banatului de catre Ungaria nu era de natura sa le aduca ceva in plus. De aceea, au preferat sa se angreneze intr-un joc dublu, care sa le asigure mentinerea privilegiilor atat in situatia revizuirii tratatului de pace cat si in aceea a mentinerii statu-quo-ului. Pseudointelectualii doreau revizuirea si erau in stare sa se sacrifice pentru infaptuirea ei, convinsi fiind ca numai astfel dorinta lor de capatuiala se va implini. Oamenii de rand, taranii, muncitorii, etc, nu vedeau cu ochi buni revizuirea si nici nu erau interesati de aceasta (ca si marea majoritate a etnicilor unguri de astazi, care-si vad de treaba lor, impartind cu noi, perena “criza romaneasca”!). Spre exemplu, taranimea, care din punct de vedere numeric depasea cu mult celelalte categorii sociale ale nationalitatii ungare din Romania, era impotriva revizuirii, deoarece aflase ca, dupa anexarea Ucrainei subcarpatice, guvernul ungar anulase toate reformele agrare efectuate de guvernul cehoslovac dupa anul 1920 si a deposedat de pamant si pe taranii unguri care fusesera improprietariti prin aceste reforme, pe motiv ca nu erau “unguri curati”…Fiindu-le teama ca si in Transilvania se va proceda la fel, ei isi manifestau deschis preferinta ca aceasta istorica provincie romaneasca sa ramana in continuare sub suveranitatea Romaniei, spre marea nemultumire a “slujbasilor” Legatiei ungare de la Bucuresti, care sub masca “rezolvarii problemei vietii culturale a nationalitatii ungare” au trecut la “culturalizare” (autonomia culturala de astazi, de ce nu-i multumeste? Au invatamant in limba materna, au scoli si universitati, au…si pe mama drepturilor minoritarilor, dar VOR TOTUL! Au mai mult decat li se cuvine, in conditiile in care minoritatea romana din Ungaria, nu beneficiaza nici pe departe de aceleasi drepturi. Si asta, se datoreaza in totalitate tembelismului, ignorantei si lichelismului clasei politice romanesti, de dupa 1989. Voi javrelor, sunteti vinovati ca s-a ajuns pana aici –ca o minoritate cu nimic mai “altfel” decat celelalte, exceptand numarul, a ajuns sa comande majoritatii! Sa speram ca cei ce vor veni la Guvernare, vor readuce totul la normalitate, asa cum se obisnuieste intr-un STAT NORMAL, conform principiilor UE).

Cu toate acestea, agentii maghiari sustinuti perpetuu de catre guvernul ungar, intretineau tensiunea din randul populatiei de etnie maghiara din Transilvania siBanat, prin dezinformare si vesti alarmiste, precum: “actiunea lor se va infaptui in luna martie 1939”.

Urmarind indeaproape evolutia starii de spirit a minoritatii maghiare, agentii Sigurantei raportau ca la 22 martie 1939, unele elemente maghiare din comuna Valea lui Mihai, sub influenta zvonurilor false raspandite cu prioritate in zona de frontiera, asteptau intrarea armatei ungare pe teritoriul Transilvaniei. Femeile aveau pregatite alimente pentru a primi pe “liberatori” si din panglici colorate pregateau tricolorul ungar (si astazi, visatorii unguricai mari poarta asemenea panglici!). In unele localitati, cu deosebire in cele unde populatia maghiara era mai numeroasa decat cea romana, de pe teritoriul Transilvaniei, elementele sovine tineau adunari, unde se intocmeau “liste negre” ce cuprindeau romani ce urmau a fi executati “dupa revizuire”, dar si unguri vinovati de “intelegere si colaborare” cu “porcii de romani” (ce-ar fi meritat jigodiile astea sa stea in fata unui pluton de executie –unde cu siguranta, s-ar fi comportat “eroic”. Si cei de astazi, IDEM!). Trebuie sa mentionez faptul ca multi dintre romanii si ungurii vizati de catre “justitiarii civilizatori” si-au gasit scaparea inRomania, fiind “informati” din timp de catre autoritatile romane! Altii insa, prea multi chiar, au platit cu viata indrazneala de a se considera…romani, dupa Dictat.

Cuprinse de delir, elemente fanatice au comis omoruri. Astfel, Szminy Ivan din comuna Hoteni a injunghiat 3 romani, dintre care unul era sergent de strada, iar altul caporal in armata romana (individul a fost arestat si bagat la “pastrare” in beciurile Jandarmeriei, asa cum merita, ceea ce demonstreaza ca pe atunci, STATUL ROMAN STIA CUM SA SE POARTE CU DOBITOCII. Astazi, provocatorii autonomisti care jignesc, agreseaza si ameninta romani, au “drepturi” –jalnica JUSTITIE ROMANAii apara si pe ei, precum face cu toti nenorocitii si zmecherii dinRomania. Poate ca daca i-ar baga la “rece” pentru multi ani, mintea aburita de idei autonomiste li s-ar racori definitiv. Unde esti tu Tepes-Doamne…!). S-au mai comis dealtfel, tentative de rebeliune, acte de ofensa a drapelului national (astazi, asa ceva se face pe fata, fara niciojenafata de debilele autoritati romane din Har-Cov si asa-zisul Tinut Secuiesc. Ba chiar drapelul unguresc si cel al asa-zisului tinut, flutura la loc de cinste pe unele dintre cladirile oficiale, de parca zona ar fi integrata de facto in ungurica!), acte de teroare asupra unor functionari romani (astazi, acestia sunt obligate la cererea expresa a UDMR, aprobata bineanteles de umilul nostru Parlament, sa invete limba maghiara. Masura nu se aplica reciproc si functionarilor maghiari, care nu sunt obligati sa invete limba romana. Cel mai bun exemplu este jigodia numita Csibi Barna, care abia ingaima ceva in romana dar era functionar al statului roman!!! Cum naiba a ajuns specimenul asta functionar si cine l-a tolerat acolo? Ca de obicei, pe autoritatile romane competente nu le intereseaza!), treceri frauduloase de frontiera, etc. Cu totii insa, autonomistii din pusta si cei de aici, au avut o mare surpriza pe 23 martie 1939!

Fanatismul lor a fost brusc curmat de vestea semnarii tratatului economic impus Romaniei de catreGermania(23 martie 1939), ceea ce a facut ca increderea conducatorilor si a unor intelectuali unguri din Transilvania siBanatin ajutorul german sa se transforme intr-o acuta si sensibila deprimare (saracii!) si descurajare, redata foarte elocvent intr-un raport al SSI: “agenti ai iredentei maghiare trec printr-o criza de incredere fata de puterea Ungariei si de sinceritatea ajutorului german. Acestia isi mascheaza neancrederea prin agitatii marunte, asteptand cu nerabdare o clarificare a situatiei care spera sa fie determinata tot de actiunea germano-italiana”.

De la Budapesta, SSI a primit informatia ca guvernul ungar era extrem de ingrijorat de faptul ca in regiunea secuiasca si a Tarnavelor se accentueaza tot mai mult tendinta spre o colaborare romano-ungara. Chiar si agentii Sigurantei semnalau aceasta stare de fapt, ei raportand ca “o parte din taranimea maghiara din Transilvania inclina spre parerea ca este preferabila situatia de minoritar, dar proprietar inRomania, decat cea de majoritar, dar deposedat de pamant in Ungaria. Acest curent castiga teren indeosebi in regiunile apropiate frontierei romano-maghiare, unde sterile din Ungaria ajung nedenaturate, evidentiindu-se ca guvernul din Budapesta nu intentioneaza introducerea unei reforme agrare favorabile taranimii, ci cauta sa apere prin toate mijloacele legale marea proprietate latifundiara”. Deci, cu alte cuvinte, daca n-ar fi existat Dictatul si implicarea Germaniei si a Italiei (cum vom vedea intr-un articol separat), Ungaria de una singura, cu toate sfortarile sale, ar fi obtinut doar degetul mijlociu! Nu degeaba erau ingrijorati, fiindca Ungaria nu era nici bogata ca sa-si permita pierderi financiare enorme si nici buricul pamantului ca sa castige prin forte proprii Transilvania si Banatul.

Disperati ca lucrurile nu merg in directia dorita, Guvernul de la Budapesta a dat ordin sa se initieze o campanie (aici, presa maghiara si-a adus contributia, cum vom vedea in cursul acestor articole) mincinoasa, prin care sa se transmita taranimii maghiare si nu numai, vestea ca vor satisface atat pretentiile latifundiarilor cat si cele ale agricultorilor unguri prin exproprierile ce ar urma a se face asupra proprietatilor romanesti.

Informatiile Biroului 2 provenite din anturajul Legatiei ungare din Bucuresti, au relevant faptul ca Budapesta a luat hotararea de a trimite din Ungaria in Transilvania un numar de “premilitari” in vederea “reanimarii spiritului nationalist ungar” (mda, le cam murise “spiritul” la gorobetii de aici!), deoarece se aflase despre manifestarile de apropiere intre taranii romani si cei unguri. Astfel, SSI a pus “ochii” in prima jumatate a anului 1940, pe trimisul Guvernului de la Budapesta in Transilvania, Hory Andras, a carui misiune speciala era de a studia situatia politica a Romaniei si comportarea nationalitatii maghiare in actiunea de sustinere a intereselor ungare. SSI l-a pasat pe gagiu, imediat cum a intrat inRomania, agentilor Sigurantei pentru “protectie”! Astfel, dupa ce a intrat in tara, Hory a luat contact cu Banffy Miklos, presedintele comunitatii nationale a maghiarilor din Romania, contele Teleky Adam, membru al Consiliului Superior al Frontului Renasterii Nationale pentru agricultura si munca, Szasz Paul, conducatorul Societatii Economice Maghiare din Transilvania si membru in directoratul Frontului Renasterii Nationale, contele Bethlen Gyorgy si Incsedy Jochsmann Edmund, fruntas ungur din Cluj.

Spionajul maghiar, desi avea ca principala misiune indeplinirea pretentiilor revizioniste, se ocupa si cu pregatirea actiunii militare impotriva Romaniei –actiune de care MStM al Armatei Romane, Biroul 2 si SSI erau la curent. Budapesta, conform informatiilor detinute de catre Serviciile romanesti, a solicitat in repetate randuri legatiei sale din Bucuresti “sa comunice cat mai detaliat observatiile facute in garile si depozitele CFR, in legatura cu concentrarile militare romane”. Indeplinind cu sarguinta ordinele primate, atasatul militar ungar a comunicat “date certe” referitoare la situatia cadrelor din armata romana, ca, dupa parerea lui, “efectivul pilotilor romani de aviatie nu corespundea cerintelor de razboi si ca elementele in curs de instruire nu erau inzestrate cu aptitudinile necesare pentru a putea completa lipsurile. Aviatia ungara este net superioara celei romane!”. Gagiu n-a stiut insa ca “datele certe” i-au fost furnizate cu mare “bunavointa” de catre Biroul 2 prin agentii sai, dandu-i exact ceea ce el dorea sa auda! Realitatea era insa alta! Pilotii romani erau bine instruiti, chiar daca dotarea nu era la un nivel inalt si suficient. Aviatia romana nu era deloc inferioara celei maghiare!

Mai mult decat atat, din rapoartele informative ale Serviciilor romanesti, se desprinde idea ca informatiile cu caracter politic, economic, militar si social-cultural, prezentau interes numai daca erau apte sa contribuie la realizarea telurilor revizionismului maghiar. Spre a ne edifica asupra intentiilor maghiare, in continuare vom vedea cateva exemple de spionaj in care actorii principali sunt unguri, iar spectatorii…SSI, Biroul 2 si Siguranta.

In a doua jumatate a anului 1939, conducatorilor nationalitatii ungare li s-a cerut o situatie statistica si explicativa a institutiilor maghiare ce urmau sa fie studiate in vederea initierii unor masuri de reorganizare a lor pentru a le face apte intensificarii actiunii revizioniste sub patronajul legatiei de la Bucuresti. In aceeasi perioada, agentii legatiei comunicau ca germanii din Transilvania manifestau ‘o atitudine ostila tot mai categorica fata de unguri”. De asemenea, s-a cerut intocmirea unei liste a tuturor ungurilor angajati la uzinele electrice si de apa din Transilvania. Se preciza ca lista era necesara in vederea actiunii de sabotare ce se va intreprinde in cazul unui conflict romano-ungar.

 

WW  

22 de răspunsuri »

 1. http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/5861-romanii-din-covasna-harghita-si-mures-ii-scriu-premierului-victor-ponta-denuntand-politica-extremistilor-maghiari.html#Scene_1

  Analizând modul în care urma să se desfășoare acțiunea, este foarte probabil că ea să fi fost pusă la cale de conivență cu László Kövér, președintele Parlamentului Ungariei, al cărui apropiat, inclusiv în calitate de colaborator, Tőkés era încă din vremea când acesta coordona serviciile secrete ungare. Întreaga manevră ar fi trebuit să se desfășoare treptat astfel: înainte de vizita sa în România, Dalai Lama urma să fie invitat la Budapesta de către Grupul de sprijin pentru Tibet din Parlamentul Ungariei. Aici, avea să susțină o serie de conferințe publice de mare anvergură, extrem de mediatizate, și să fie declarat cetățean de onoare al capitalei Ungare. Ceea ce s-a și întâmplat. La finalul vizitei, în clădirea Parlamentului Ungariei, a avut loc o convorbire strict particulară a lui László Kövér și László Tőkés cu liderul spiritual budist tibetan înainte de plănuita vizită a acestuia în „ținutul secuiesc”. Doar că, între timp, Ministerul Afacerilor Externe a României, avertizat de dedesubturile întregii afaceri, a emis un comunicat în care a accentuat că România consideră Tibetul parte integrantă a Chinei – sugerând astfel că vizita lui Dalai Lama nu este dorită -, așa că biroul de presă al acestuia a anunțat că liderul spiritual budist tibetan renunță să mai vină în… „Tibetul României”.

  • Cei de la MAE au actionat corect. Bravo lor! Lama ala se poate duce in „Tibetul unguresc”/Pusta maghiara, si-acolo poate cauta impreuna cu Laszlo&Laszlo, ceva origini comune, mongoloide poate…Cine stie, poate-l gasesc chiar pe Marele Hun, inca calarind intr-un univers paralel!

 2. bozgorii nu vor sa-si ceara scuze

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12432982-secretar-stat-ungar-responsabil-relatiile-internationale-despre-romania-actele-reverenta-stigmatizarea-politica-nu-impaca.htm

  Actele de reverenta sunt ireconciliabile cu stigmatizarea politica, iar Guvernul ungar nu intentioneaza sa comunice cu Guvernul roman in aceasta privinta, a declarat duminica Peter Szijjarto, secretar de stat ungar responsabil cu relatiile internationale, potrivit Mediafax, care citeaza site-ul politics.hu. Presa ungara a scris si ca seful Guvernului de la Budapesta, Viktor Orban, a fost tratat cu dispret de omologul sau roman, Victor Ponta, la reuniunea de vineri de la Bucuresti a mai multor lideri europeni. Orban a fost singurul premier care nu a fost primit de Ponta cu ocazia reuniunii grupului „Prietenii coeziunii”, potrivit cotidianului Nepszabadsag.

  • Nu e nimeni sal imprastie pe jegu’ ala pe cativa km patrati?
   Chiar nimeni?
   Asa ca gest, cand il vede un roman pe strada si il recunoaste, nu ii face nimic?…………

   • pai tocmai asta incearca sa faca bozgorii, intind coarda la maxim cu aceste provocari ca apoi noi sa reactionam violent si gata conflictul interetnic…apoi evident o interventie din exterior sa se „asigure” securitatea etnicilor maghiari si uite asa ne trezim cu o enclava in Transilvania…adica ei ne injura zilnic de mama pana ne sare mustarul si le tragem un pumn in gura iar apoi binevoitori din ungaria vor sarii sa-i apere pe cei care ne injurau zilnic…eu ma astept ca „cibi birna” sa fie batut la un moment dat de vreun spion ungur ca apoi sa dea vina pe romani ca l-ar fi batut, vezi cazul Targu Mures 1990, si uite asa se invrejbesc artificial ungurii cu romanii.

    • Nu o sa intre nimeni peste noi atata timp cat americanii au baze pe aici, si cat timp nu termina cu rusii, nu o sa isi care bazele.
     Deci, rupere de oase.

    • Atat timp cat ne tot c… m sa luam 48 de avioane amarate ( la fel si cu toate celelalte ) , nu ar fi de mirare ca sa isi umfle pieptul acest cocosel unguresc . Oricum o „intelegere” cu Slovacia care se confrunta cu aceeasi problema ( chiar mai grav , la ei aceste enclave sunt chiar la granita cu ungurii ) ar fi foarte bine venita , trebuie izolati acesti mascarici si sa incepem sa reducem consumul de produse unguresti ( sa nu mai fim noi o piata asa mare pentru ei – sa se descurce intern , cat importam atat sa si exportam catre ei ) . Eu cand cumpar ceva ma uit sa vad ca e produs in Romania ( nu etichete scrisa in Romania , nu ambala – PRODUS IN ROMANIA , bineinteles unde e posibil )
     Va rog sa faceti si voi la fel . Mii de multumiri !!!!

   • @MC. Buna intrebare! Eu am o nedumerire, de ce oare autoritatile romane tolereaza asemenea manifestari sovine, ce mama naibii fac!? Jigodia aia nebuna de Barna, alaturi de cei de la PCM (ati vazut declaratia de ieri ale unuia de la PCM, ce suna fff bine a amenintare?) trebuiau de mult „ascunsi” bine si pusi la pastrare, undeva la rece. Ciudat imi pare faptul ca asemenea manifestari devin din ce in ce mai frecvente, iar dupa cate se pare, Ungariei nu-i pasa prea mult de UE, europenism, etc (ma refer la cei care agita spiritele, nu la intreaga populatie a tarii). Serviciile secrete romanesti de dinainte de 1945 au stiut sa actioneze in interes national, dar astia de acum parca s-au impacat cu situatia! MC, nici un roman nu face nimic cand il vede pe Barna „protestand” -suntem prea timorati ca sa-i facem „un bine” javrei si sa-l scapam definitiv de frustrari…Nu se v-a ajunge la niciun conflict interetnic, anul 1990 a trecut de mult, iar romanii si ungurii chiar n-au nimic de impartit, exceptand jigodiile cu mintea aburita, care intr-adevar merita o batalie ca la Bobalna!

    • Serviciile de acum sunt puternic politizate, cei de atunci erau in are parte patrioti .
     L-am ascultat pe Djuvara , sambata seara parca ,era o discutie despre cum e cu maresalul Antonescu … erori , aliante, situatii geopolitice…… si la o intrebare a moderatoarei : cum vedeti situatia actuala raportata la acele vremuri ?…. Raspunsul : Nu putem compara situatia de atunci cu situatia de acum , atunci se mai faceau greseli si erori dar erau alti oameni – acum nu mai avem cu cine face politica ( adica e imposibil de facut aceasta comparatie ), comunistii au luat toata spuma de pe lapte .
     Sunt perfect deacord , acesti oameni ai clasei politice sunt mascarici , corupti, fara simtamnat national si prosti .
     La fel zicea si Dan Puric , a fost de vreo jumatate de an la mai multe televiziuni si tot zice ( asta era unul dintre mesajele lui – referinduse la clasa politica ) ce tot chemati morti astia aici , focila astea nu vedeti ca sunt mumii , chemati domne oamenii valorosi ai acestei tari, oameni cu viziune si simtamant romanesc .

  • Eminescu : De la Nistru pân’ la Tisa Tot Românul plânsu-mi-s-a
   Szeghed este o cetate dacica – Partiscum la confluenţa Mureşului cu Tisa

  • OFF
   Dupa 1000 de ani, in ciuda amestecului de populatii inca mai sunt vizibile trasaturile mongoloide.

   ON

   Per total, fara a intra in detalii, de 1000 de ani de cand au venit, am mers din greseala in greseala si tot de atunci incoace platim si consecintele.

   Provocarile sunt provocari, iar ei mizeaza pe reactia noastra. Sper ca aceasta (reactia) sa fie una inteligenta. Ar trebui totusi sa vina cu ceva nou. Metodele astea au mai fost utilizate si deja ne-am obisnuit cu ele. Mai nou cred ca simt cum se strange funia electorala si ii cuprinde disperarea.

   Dincolo de distragerea atentiei de la problemele Ungariei (pana si ungur si implicit Ungaria sunt nume nume romanesti) se incearca iar mobilizarea electoratului de etnie ungara din Romania mai ales pentru alegerile din toamna. Ar fi o pierdere si pentru Ungaria.

   Ce trebuie apreciat la ei, este PERSEVERENTA.

   In acelasi timp, presupun ca toata lumea a inteles ca raportat la ultimii 20 de ani noi suntem singurii vinovati pentru ce ni se intampla, in conditiile in care iesim 45% la vot.

   Revenind la mia de ani, aproape fiecare epoca a avut mijloacele specifice vremii prin care problema putea fi rezolvata, dar nu am facut-o niciodata. In toamna asta vom avea iar la dispozitie mijloacele epocii noastre, sa oprim macar cat de cat ce se intampla (desi e cam tarziu si raul a fost facut). VOTATI !!!

   Si nu ma pot abtine cu specimenul asta din conducerea PCM. Acum 2 zile se vaita ca ungurii nu au drepturi in Romania, ca le e ingradit dreptul la libera circulatie si alte aberatii de gen. Daia au tablite, limba materna peste tot, daia a putut Verestoi Atilla (regele padurilor sau cum dracu ii zice) sa rada padurile tarii, daia fac parte din conducerea Romaniei, ca n-au drepturi.

   Este o asa libera circulatie in Romania, incat cine nu se simte bine aici, poate sa plece oricand, daca are perspective mai bune in alta parte. Sincer, nu cred ca le-am simti lipsa.

  • Ce aveti breh cu ungurii, lasati-i sa se bucure de aerul Transilvaniei 🙂

   Din articolul ala: „Laszlo Kover a declarat că va efectua o vizită neoficială în România, o ţară prietenă care doreşte să adere la zona Schengen”

   Aluzia e prea clara: noi vrem sa aderam la Schengen si ei pot sa o blocheze, cauta numai un motiv.
   Inflamarea situatiei le-ar conveni de minune, asa ca presupun ca vom sta capra momentan…

   Suntem si la mana lor, asa cum suntem si la mana Olandei.

   Presupun ca ungurii au in spate Rusia, care ne-ar trage-o cu placere oricand in Ardeal.
   Cum americanii isi reduc prezenta in Europa si cum Franta si Germania sunt cu limbile in posteriorul rus, nu stam bine deloc…

   Oricum, situatia nu e rezultatul conjuncturii actuale, e rezultatul a 22 de ani de dobitocenie politica romaneasca…

   Ungurii trebuie lasati acum sa se agite cat vor, supravegheati si loviti la gioale cat se poate, softly, fara tam tam…

   Chestiile astea ar trebui sa se poata rezolva la nivel de servicii de informatii cu metodele specifice.

   Nu stiu daca toata pilaraia aia din SIE, SRI, DGIA mai face si altceva in afara de sorbitul cafelelor cu whiskey …sa speram ca mai si face cate ceva…adica sa speram ca mai au si agenti operativi nu numai pile in birouri care supravegheaza partidele din tabara ‘ailalta’ sa cumva sa fure ailalti mai mult decat ai lor…

   O reactie ar trebui sa avem, atat la nivel politic cat si la nivel de servicii de informatii.

   La nivel politic as merge pe zambete si miere: bine ati venit, poftiti, sarbatoriti, ingropati cenusa, „Parlamentul Romaniei intampina cu prietenie delegatia poporului prieten blah bah blahhh” tare si repetat pe toate posturile Radio TV.

   La nivel de informatii o reactie proactiva: identificati agentii mai activi, nume necunoscute publicului si taiat degete, maini, urechi etc si trimise in plic serviciilor maghiare, resturile ingropate in campiile patriei ca da bine la recolte si tot le place lor pamantul asta, trimis baieti sa le crape capul la ei acasa in Ungaria, nu pistoale cu amortizor si explozivi taica, get medieval, cu ciocanul de 2kg pa iei, acolo la ei acasa…adica sa le fie frica sa umble pe strada in wcul lui Pesta…

   Ce vreti acuma, eu sunt pt chestii ‘hardcore’ 🙂

   Si trageti tare pe Ilona in Ardeal, schimbat componenta populatiei…

 3. STIMA si RECUNOSTINTA ARMATE ROMANE !!!!
  ROMANI DIN TOATA LUMEA TREZITI/VA !!!!
  E timpul ca extremistii unguri sa fie pusi cu botul pe labe si celor ce nu le convine ceva in ROMANIA ,sa se duca dupa stramosii lor in pusta.
  Politicieni , e timpul sa va intoarceti cu fata catre popor si sa vedeti cit sufera acesta cand vede cum e umilit de UDMR/PCM in tara, in Covasna/Haghita/Tg Mures.
  DESTEAPTATE ROMANE !!!
  ROMANIA e a noastra…..
  barna c. dute in pusta sa nu mai fii sub ocupatie…..si ia si neamurile pe care le mai ai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s