CE-ATI FACUT CU ARMATA ROMANA?

Standard

Ce-ati facut cu Armata Romana, VOI ce ne conduceti sau ne-ati condus, dupa 1990 incoace? Ce-ati facut cu EA, va intreaba un civil, cetatean a-l Romaniei, platitor de taxe si impozite, destinate inclusiv Armatei si apararii nationale? Ce-ati facut VOI idiotilor si incapabililor, cu banii mei, cu banii nostrii, a-i ROMANILOR? N-ati facut NIMIC, in afara de a-i fura, as putea spune!

Acest lucru nu este deloc de mirare, pentru ca pe nici unul dintre VOI, nu v-a interesat soarta Tarii si a Armatei sale. De soarta lor se mai intereseaza astazi doar naivii, idealistii si interesatii; eu fiind unul dintre acesti naivi…Fiindca VOI, sistematic si fara niciun fel de rusine, ne-ati mintit –bineanteles, din pacate, cu acceptul nostru, prin votul acordat voua- in calitatea noastra de cetateni cu drept de vot. Cetateni care poate astfel, ne-am simtit importanti in tara asta, cand in realitate pentru VOI nu reprezentam nimic; suntem doar cei de care aveti nevoie la VOT si o masa de manevra –aplaudaci chiar- la vreme de postere, pixuri, galeti, mici si sarmale (nu vreau sa jignesc pe nimeni si nici sa pun la indoiala inteligenta romanilor, ci vorbesc strict la propria-mi persoana!).

Dar sunt sigur ca cei care vor citi acest articol, vor intelege, dovedindu-se buni cunoscatori ai realitatilor romanesti (mult mai buni decat decat sunteti ori veti fi VOI, progeniturile ori protejatii vostrii, vreodata), precum noi, pasionatii de bloguri militare, indiferent de cum se numesc acestea. Fiindca VOI, cei care spre ghinionul nostru ne conduceti sau ne-ati condus, dupa 1990 incoace, chiar daca veti citi, sunteti ori prea blazati, ori prea inculti, ca sa intelegeti!

Si fiindca acest blog are in principal ca obiectiv Armata Romana, sa ne “intoarcem la oile noastre”, cum ar zice un ilustru personaj mioritic –Jiji Oieru’.

Inca din 1990 incoace, v-ati dorit cu totii o armata moderna –cel putin asta declarati! V-ati bazat pe EA pentru intrarea in NATO, umplandu-va de mandrie si asumandu-va merite pe care oricum nu le aveti, atunci cand SOLDATUL ROMAN, prost dotat si echipat, ce sta in “teatre” la mila Aliatilor, ori cumparandu-si din banii proprii cele necesare, precum ochelarii de protectie contra razelor solare (rusine sa va fie daca nici atata lucru nu sunteti in stare sa le asigurati!), dar PROFESIONIST DE INALTACLASA, face cinste numelui de ROMAN si ROMANIA, oriunde este trimis si chemat. Am auzit odata pe unul spunand sa nu fim atat de pesimisti, fiindca realitatea este cu totul alta! Care realitate gagiule (numele n-are rost sa ti-l spun, nu meriti); realitatea voastra sau a noastra? Si sti ceva bai gugustiuc, retine proverbul: “Pesimistul este intotdeauna bine informat”. Punct!

EL, SOLDATUL ROMAN, chiar isi face datoria fata de NEAM siTARA, dar VOI, cei ce-ar trebui sa vegheati la linistea, bunastarea si echiparea lui, CE-ATI FACUT? Am curajul sa affirm ca N-ATI FACUT NIMIC, decat promisiuni desarte si sperante fara de sfarsit, mincinosilor si incapabililor!

N-ati facut nimic, desi cu totii, indiferent de culoarea voastra politica, ati fost subiectivi, considerand de fiecare data ca parerea voastra, faptele voastre, legile voastre, etc, au fost bune, ori mai bune decat ale celor care au guvernat “inainte” (si mai lasati-ne cu mostenirea grea fiindca nu va mai cred nici copiii!). Placa asta s-o credeti VOI, fiindca NOI, cei multi si oropsiti, loviti in mod direct de catre idiotenia si prostia voastra, nu ne mai miram deloc ca nu o ducem bine. Alaturi de NOI, este si Armata Romana, fiindca EA nu v-a apartine ci ne apartine!

Dar, ce-ati facut VOI pitpalacilor cu Armata Romana in 22 de ani? Ce-ati facut in ceea ce priveste dotarea si echiparea ei? Ce-ati facut cu industria nationala de aparare? Am curajul sa afirm: NIMIC! Doar distrugere, reduceri fara noima, achizitii minore nelipsite de scandalurile de rigoare, devenite “o obisnuinta” pentru VOI, legate de coruptie si incompetenta. Nici macar la HOTIE nu v-a putem admira, fiindca sunteti jalnici in incompetenta voastra –orice achizitie de armament si tehnica de lupta masiva in lumea asta, presupune MITA. Important este sa sti cum sa o iei ca totul sa para legal, si in beneficial tarii. VOI, “elita” Romaniei, habar n-aveti, dar va considerati in slujba poporului!?

Ce-ati facut cu Armata Romaniei? Nimic, fiindca la capitolul dotare, cu foarte mici exceptii, este deficitara inca, asteptand de prea mult timp fondurile financiare promise ca de fiecare data, in campanile electorale. Dupa VOI criza este de vina! Dar CRIZA dureaza la noi cam de multisor mai desteptilor, cam de 22 de ani, deci, unde-s fondurile? Sunt de acord cu VOI in ceea ce priveste CRIZA. Aceasta exista! Este o CRIZA totala de creier in capetele voastre seci, fiindca si in aceste vremuri se pot face multe, dar trebuie sa ganditi.Camgreu pentru VOI, este adevarat!

Mare lucru oricum n-ati facut de 20 de ani incoace, de cand asistam la o lupta inutila si neaducatoare de progress intre cei care spun DA pentru dotarea Armatei (printre care ne numaram si noi, cei pasionati de acest domeniu) si cei care spun NU SUNT BANI (VOI, cu totii si lacheii vostrii). De pierdut, pierde o singura Institutie, vitala pentru functionarea si securitatea unui stat, cu atat mai mult membru de granite al NATO, si anume Armata Romana si implicit tara pentru care a luptat dea lungul istoriei, si pe care o reprezinta cu MANDRIE si ONOARE, Romania. VOI, pierdeti ceea ce va doare cel mai tare, capital politic si credibilitate, fiindca in rest nu v-a pasa de altceva!

Chiar daca nu va pasa, sa vedem cateva dintre “realizarile” voastre marete in ceea ce priveste Romania si Armata sa, de care sunteti/ati fost cu siguranta “interesati”. Sa vorbim despre cateva dintre proiectele care ar fi putut aduce Armata Romana in topul armatelor din statele ex-Varsovia, actuale NATO. Proiecte ce-au necesitat ani de munca, fonduri substantiale, negocieri la sange, efort uman si financiar considerabil; toate sabotate de incapacitatea voastra de A FACE CEVA, cu toate ca expertii militari au incercat sa miste ceva in directia imbunatatirii starii de fapt din Armata.

AH -1 RO DRACULA, nu s-a concretizat datorita indeciziei si a amanarii alocarii de fonduri, chiar in momentul in care contractul era dat ca sigur. Rezultatul? Armata Romana n-are nici acum elicoptere de atac, iar IARBrasovsupravietuieste cum poate. Si asta in conditiile in care specialistii Armatei au incercat printr-o campanie sustinuta sa va explice VOUA idiotilor, calitatile acestui elicopter de lupta ce urma sa fie fabricat in tara prin licenta, ce ar fi inlocuit cu succes tancurile necesare unei capacitate de descurajare credibile (ar fi costat achizitionarea lor peste 6 miliarde de dolari in conditiile in care DRACULA reclama putin peste 1,5 miliarde de dolari, in vederea demararii programului). N-ati realizat importanta acestui proiect in timp ci v-ati gandit (ori poate “altii” au gandit pentru voi) doar la situatia de moment, capsomanilor!

De ce inca n-avem avioane de lupta idiotilor, cand inca din 1996 expertii militari romani atrageau atentia asupra necesitatii ca Romania sa achizitioneze NOI avioane? De ce cretinilor si incompetentilor, cand acesti experti de inalta clasa (pe atunci nu plecasera in masa din sistem), au evaluat capacitatile avioanelor de lupta americane F-16 si F-18 (la acea data, Gripen, Eurofighter si Rafale se aflau inca in dezvoltare, nefiind operationale 100%)? Va reamintesc prostovanilor ca, inca de atunci, evaluarea a inclus si analizarea conditiilor de plata si de livrare a acestor aparate, astfel ca bugetul tarii sa nu fie afectat! Rezultatul? ROAF este in prag de colaps, neavand avioane multirol care sa inlocuiasca batranele MIG-uri 21 Lancerizate, si nici nu se intrevede momentan vreo iesire din impas…

Si daca tot vorbim despre Aviatie, cu MIG-ul 29 ce-ati avut? Aceste avioane relativ noi, zac nefolosite, datorita indeciziei voastre, fiindca ROAF a incercat sa le salveze, inclusiv prin programul SNIPER (daca se vroia se gaseau si motoare de schimb, nu s-a vrut insa la nivel politic). A incercat bai idiotilor, dar n-a avut sprijinul vostru!

Sa v-a reamintesc vizita din vara lui 1997, a generalului Gheorghe Bucse (pe atunci acesta era seful Statului Major al Aviatiei si Apararii Antiaeriene) in Germania, unde a avut mai multe convorbiri cu specialistii militari germani in aviatie. Ca de la SPECIALIST la SPECIALIST, bolovanilor politici, iar ca urmare a acestor discutii ROAF urma sa primeasca piese de schimb pentru avioanele MIG-29 proprii. N-a fost sa fie fiindca VOI n-ati “gasit” fondurile necesare! Mai mult decat atat, generalul Bucse s-a deplasat imediat si-nIsraelpentru a trata cu firmele ELBIT si CARNIEL, in legatura cu sistemele de avionica si nu numai, necesare programului SNIPER. Raspunsul vostru dobitocilor la demersurile Armatei si ale ROAF a fost: “Nu sunt bani pentru MIG-29 SNIPER”.

Ce-ati facut si cu proiectele destinate trupelor de uscat, alea putine cate au fost? Nimic, praf si pulbere, golanilor! Unde este proiectul romano-german, TR-2000, ajuns si el ca multe altele de pe planseta in…neant. De voie, de nevoie, Armata Romana a trebuit sa se multumeasca cu BIZONUL, o modernizare reusita dar actual depasita, a arhaicului T-55. T-55, chiar si facut la noi, prin modernizare, conform calculelor specialistilor militari (pe care le stiati prea bine inca de atunci, dar asa ati hotarat!), s-a facut o economie de 10-15% din costul unui tanc nou. DOAR 15%, BAI HAHALERELOR! O suma probabil “imensa” pentru VOI, dar pe care specialistii o prognozau pe mai multi ani fiscali, iar prin transfer de tehnologie se putea face in tara, un tanc decent si modern, asemanator LEOPARD; Romania avand nevoie pentru o aparare credibila si in lipsa elicopterelor de atac (cele 90 de bucati taiate din pix!), de un numar cuprins intre 400-600 de vehicule. Ce-avem acum, nici n-are rost sa vorbim!

Unde sunt camioanele noi, la standarde europene si NATO, pe care Armata le asteapta la nesfarsit? Nicaieri, ori poate la ROMAN/Brasov ce asteapta in van o comanda substantiala, si alaturi de ea firmele concurente MAN si MERCEDES! Si vor mai astepta mult si bine, fiindca “sunt militari si trebuie sa se descurce cu ce au”, caciTaranu poate mai mult. TARA POATE bai parvenitilor, VOI nu puteti sa ganditi si sa faceti mai mult, dar as vrea sa va vad in locul tehnicienilor si maistrilor militari, care se caznesc sa le porneasca ori sa le depaneze pe drumurile patriei, imbecililor!

Unde-i Marina Romana moderna, ce are o traditie marinareasca veche? Unde-s fregatele acelea sh modernizate si echipate de lupta 100%? Ori corvetele si vanatoarele de mine NOI? Ce-ati facut de peste 10 ani cu DELFINUL, unicul nostru submarin? Pana acum doar vorbe si promisiuni, iar reusita “reala” a Marinei noastre este implicarea, cu sau fara voia ei, in toate scandalurile in care “vedete” incontestabile sunteti VOI si camarila voastra, nenorocitilor!

As putea continua cu exemple nenumarate, dar mi-e sila sa mai vorbesc despre VOI. Nu meritati atata “atentie” nicicum!

Ma intreb daca voi ajunge vreodata eu, ca simplu cetatean, sa spun vreodata: “Bravo guvernanti, bravo prezidente! Faceti o treaba minunata!”. NU CRED, desi as vrea SA CRED!

Voi ajunge vreodata sa vad Armata Romana printre cele mai bine dotate din zona? La posibilitatile pe care i le oferaTarasi Conducatorii, viitorul eu nu este deloc roz.

Voi ajunge vreodata eu, ca simplu cetatean, sa-i vad pedepsiti asa cum merita pe toti cei vinovati de starea in care se aflaTara, Economia si Armata? NU STIU, dar ma duc implicit cu gandul la CONSTITUTIE care spune clar ca: NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE.

Desi nu sunt militar, inchei oarecum “militareste”: N-AM ONOAREASA VA SALUT, POLITICIENI! Cel putin, pana acum!

 

 

GeorgeGMT&WW

 

15 răspunsuri »

 1. Legat de MiG-ul 29, stiu ca a fost atunci o situatie cam de cacat. Adica au venit cu Sniperul dupa ce se canibalizase o buna parte din flota, astfel ca era necesare multe piese pentru repunerea lor pe picioare.

  Mai era si costul aducerii la standardul Sniper, plus doua lucruri legate de operare – 29 era si este scump de zburat si destul de pretentios si, in plus, erau putine… parca vreo 15 mai ramasesera. Cum nu aveam bani sa tinem bimotorul 29 si monomotorul 21 iar cum 29 erau prea putine pentru a ramane ele singure in dotarea FAR, s-a renuntat la ele.

  Nici acum nu vad ce ar fi facut Romania cu 10 MiG-uri 29 operationale.

  Insa, daca nu ma insel, tot prin perioada aia, SUA incheia preluarea de 29 din Moldova, parca le-au luat vreo 10 bucati pentru conservare peste ocean. Si sper sa nu ma insel, insa parca nu cu mult timp inainte nemtii donasera 29 polonezilor, deci era o idee sa „ciupim” ceva de acolo…

  Cu vreo 30 de MiG 29 puteam discuta la renuntarea completa la 21, insa ramanea problema costurilor ridicate, a pieselor de schimb, a motoarelor mult prea sensibile… Per total, mie mi se pare justa decizia de a renunta la 29, cu amendamentul ca 21 trebuia scos de atunci din dotare si inlocuit cu F-16.

  • 1. Piesele necesare pentru punerea pe …aripi a MiGului 29 nu puteau veni decât din ţara care l-a făcut, iar cei doi Stan şi Bran politici numiţi Elţân şi Putin au făcut pe Dracu’n patru ca să nu ne vândă nici cea mai măruntă piesă de schimb.

   2. Americanii au dat la topit MiGul 29 moldovenesc după ce au constatat că nimic din toată avionica lui nu este compatibil cu vreun sistem electronic american, iar reechiparea fiecăruia ar fi costat la fel de mult ca achiziţionarea unui avion nou.

   ~Nautilus

  • Ideea achizitiei de avioane noi, in speta F-16/18, dateaza din 1996. Iata ca au trecut 16 ani si nu s-a facut nimic…Pe atunci si vecinii nostrii urmareau cu interes „planurile” noastre de a ne dota cu elicoptere de atac si avioane multirol; am fi putut fi departe si primii care au facut innoiri dintre fostele state comuniste. Ideal ar fi fost, daca Romania chiar avea bani ori oameni destepti „sus”, sa cumpere avioane noi inca din 1995-1996, fara a mai moderniza MIG-ul 21; ma gandesc ca fondurile alocate modernizarii ar fi fost destul pentru a initia o achizitie. Unii zic ca s-au cheltuit 300 milioane de dolari cu modernizarea, altii ca ar fi vorba de aproximativ 500 de milioane -cu banii astia s-ar fi demarat ceva! Acum am fi avut in mod sigur o flota de F-16 ori F-18, cu care mai puteam zbura inca multi ani pana la o eventuala achizitie de F-35. Acum, Oprea cauta 300 milioane de euro pentru avioane si se lauda ca are 100 de milioane, dar ce o putea face cu astia nu ma dumiresc!!!

   • In 96 armata deja citaia de bani nu aveau pt combustibil de avioane din care sa sarim , nu exista munitie prea multa pt trageri nu amtras cu AG-7 decat 2 lovituri de exercitiu reale nix (alea de ex erau de fapt niste cartuse trasoare ) aia de la cercetare care erau mac nu s-au dus in tabara de munte se chinuiau cu schiurile prin unitate pe platou daramite sa mearga tot batalionu . N-aveam carpe sa lustruim pardoseala si cand i-am cerut plutonierului de companie a zis sa ma descurc ca el nare de unde astfel ca am folosit o patura de pe un alt pat liber care oricum era vai de capul ei dar am fost prinsi si plutonierul a zis ca eu ma voi inveli cu acea patura astfel ca m-am dus la lent in cancelarie pt raport si astfel a auzit si capitanul cdt-ul bateriei de incident am scapat dar carpe tot n-am avut am adus fiecare de acasa ; abia aveam lemne pt caldura si altele si d-ta spui ca am fi avut bani de avioane .

    • Am fost in armata in 1996 si pot confirma ca atunci s-a trecut de la ratia calorica la ratia valorica, adica faceam foamea cu real succes daca ne bazam pe ce ne dadea armata.

  • MiG-29 a fost condamnat politic în Ro. Nu s-a făcut nimic pentru ca acel avion să supraviețuiască și mă refer aici la factorii de decizie.
   Germanii au vîndut flota lor de 29 modernizate polonezilor pe un Euro
   Americanii au cumpărat doar MiG-urile 29 9-13 moldovenești, ca să nu fie vîndute unor națiuni ostile (explicația oficială) și acum sînt expuse în diverse locuri din SUA. Americanii nu le-au luat ca să le zboare, știau exact care era starea lor, ci doar ca să studieze echipamentele speciale pe care doar 9-13 le avea. Din nefericire acestea fuseseră demontate la momentul predării către Republica Moldova, avioanele avînd lest în locul lor pentru păstrarea centrajului.
   Iar la partea cu piesele nu cred că, pe bani, nu se găseau furnizori.
   Nu știu cine spunea de ce a fost demarat programul Lancer în defavoarea modernizării MiG-29. Pe vremea aia se știa deja că 29 nu avea nici un viitor așa că s-a optat pentru modernizarea MiG-ului 21, mergînd și pe considerentul că erau destul de multe, iar toată activitatea de întreținere și reparații era complet asimilată în românia.

 2. Salut . Dupa cum a spus un vierme bag seama ca a-ti beut ceva vin fiert si inloc sa vedeti situatia in roz si ca armata are de toate voi vedeti in in culoarea inchisa a vinului sangele ursului .
  DOMNILOR ARTICOLULU ESTE FOARTE BUN si pt noi ce stim de astea ne doare mai tare (din cauza mahmurelii probabil ) dar pt politicieni care se cred un fel de arieni frectie la picior de lemn ca asa se comporta cu romanii sau poporul dupa cum le place lor sa spuna . Ar fi foarte bun de citit in parlament cand sunt adunati in sesiune extraordinara iar dupa horcaielile porcine in care vor spune veche lozinca nu sunt bani dar facem eforturi pt a rezolva problema sa li se spuna ca avem noi o solutie pt ei cateva rachete at care sa-i topeasca efectiv . dar tot nu vom rezolva caci cum spune o vorba betia din rusia si hotia din Romania nu vor disparea . Cand il vad pe Ponta latv il si asociez cu marele tun tras de psd cumpararea fregatelor la un pret scump fata de alte state care le au luat si cu sisteme de armament pe ele iar contractul e secretizat de parca am cumparat cine stie ce tehnologie de ultima ora .
  Apropo daca tot suntem in mrejele licuriciului de ce sa mai cumparam avioane f-16 mai bine ii platim sa ne faca ei aparare aeriana iar noi trimitem iepurasi de camp pe unde are chef deadea sam sa se joace in razboi De asemenea am o supozitie de ciumpalac OARE NU PUTEAM SA INCHEIEM UN TRATAT DE ALIANTA CU RUSII in loc de nato si sa-i avem pe ei aliati nu presupusi inamici si de asemenea incheerea de noi acorduri economicce in acelasi timp cu ue .Sa-i fi tinut putin in sah pe uisti carora le-am fost o piata de desfacere sa fi cautat scimbarea unor tehnologii si sa continuam sa ne producem multe din cele necesare la noi in tara si astfel sa nu mai avem atatia someri si pensionari si importuri. Am lucrat in santierul naval cand s-a reparat bricul Mircea si am vazut totusi ca chiar si in armata era haos se fura combustbil desi in anii 90 se castiga bine in armata si aveau si mese asigurate dar sa trec la cealata problema atunci s-a vandut santierul unui norvegian care facea pescadoare , in timp ce taia blocsectii noi de pe timul lui ceasca si le vindea la fier vechi cum a vandut si 6 nave de 5500 date la apa dar neterminate si-a scos banii numai pe astea apoi l-a vandut altei firme norvegiene care axata pe productie de nave logistice pt platformele marine o parte din proiecte s-au facut la noi in santier restul de la ei dar aici la noi faceau numai munca gre si poluanta constructia navei in care toate cordoanele de sudura se polizau sa fie fine ca pielea de bebelus le sablau si le vopseau dupa cre le remorcau la ei in norway si le echipau am muncit la aceste etape desi sunt tamplar de meserie apoi in 2002 au facut o mare restructurare in care au dat afara meseriile ce nu participau direct la constructia unei nave armarea ce vreau sa spun cu asta este ca putem face multe daca se vrea acum au sunt niste coreeni care fac navele la gata . Cum spunea un sergent ce l-am avut in armata bai noi ii batem si pe chinezi da n-avem unde sa-i ingropam . Multe am putea face daca se vrea . SANATATE si cer senin.

 3. Cred ca nu coruptia este principala problema. Ea exista peste tot(Italia este mai corupta ca Romania) . Marea problema este lipsa de viziune a oamenilor politici. Si ar mai fi una . Mai demult am publicat un articol militar pe facebook si m-am trezit cu zeci de comentarii de genul ,, La ce ne trebuie armata cand avem alte probleme,, .

 4. Breh, te agiti degeaba 🙂
  Urli la Luna ca lupchii!

  Dotarea Armatei Romane e plecata cu picioarele inainte spre groapa.
  Se taraie usor pe dricul vechiturilor sale, acum e undeva intre Biserica si Cimitir.

  Dotare moderna?
  Pai in stadiul in care este acum trebuie asa cam prea multe miliarde investite in asta.

  Cine da ceva?
  Haida Una?
  Haida Doua?
  Haida Treeeii?

  Adjudecat? Nu da nimeni nimic!
  Ba nu, a dat Becali niste lopeti…

  MAXIMUL istoric de dotare fu pe timpul dictatorului Ceasca. Ironic, nu?
  Maximul de industrie de aparare etc.
  Maximul de industrializare.
  Maximul de populatie/natalitate.
  Idiotul ala poate fi acuzat de orice, dar nu ca nu a dotat armata.
  Idiotul ala poate fi acuzat de orice, dar nu de lipsa de patriotism.
  Ironic, nu?

  Minimul de dotare pe timpul dictachiorului.
  Si al alora ce vor urma dupa el.
  Ironic, nu?

  Si relax, inca nu s-a atins minimul.
  La un moment dat trebuie sa se renunte si la harburile existente.

  Fenomenul continua, in sensul ca inca nu se cumpara nimic.

  Infanteria e baza noastra.
  Recomand sa aduca instructori talibani sa ne invete gherila.

  Incompetenta si coruptia nu explica ce se intampla acum cu Armata si cu Romania in general.

  De manifestat manifestara in principal suporterii(?!), pensionarii militari nemultumiti de pensii si niste adunati de partidele de opozitie.

  Marea masa a populatiei se destinde cu popcorn la televizor.

  So…go figure…

  In armata , la fel.
  Aparu UN zgubilitic in uniforma la un miting politizat si batu campii.
  UNUL SINGUR nemultumit in toata armata.
  Mai rau dupa aia veni cu solutii gen armata sa stea dea dreapta-stanga regelui, dictatura militara temporara etc…
  Chestii care nu au cum sa prinda.

  Breh, ca tot vorbim de dotarea armatei, unde PLM sunt ofiterii si sergentii breh, sa-si ceara drepturile.

  Nu ma astept sa apara UNUL la mitinguri cu USLul si regalistii si sa propuna dictatura militara cu regele dea dreapta Soarelui, dar cum pulitzaii aia fura in stare sa-l injure pe chiorimea sa si sa-l faca javra ordinara, si astia nimic…

  Stiu ca suna aiurea sau anarhic, dar totusi…nici situatia actuala nu e chiar normala…

  N-au dreptul la manifestatii…
  Au incercat sa trimita 65000 de scrisori chioridiotului la Cortoceni sa-l intrebe de sanatate?

  Breh, am impresia ca noi ne agitam ca idiotii pe bloguri de dotarea armatei, si pe aia din armata ai doare in brisca, isi iau salariile si e ok…

  • Nu te cred frate! E doar o etapa, doar un lot de idioti la conducere. Lucrurile se vor rezolva, partial macar, la un moment dat. Avem nevoie de investiti in economie, avem nevoie de infrastructura, iar bani nu sunt. Inzestrarea Armatei ar fi asul nostru din maneca. Trebuie ca un politician sa-l vada la un moment dat si sa devina eroul Romnaiei!

 5. Din pacate clegul gsg9 are mare dreptate desi vine in contradictie cu ideea sa ca armia romana ar rezista rusilor si tot adevar graieste ca armata ar trebuii sa aibe o miscare de atragere atentiei asupra acestor probleme dar e dificil pt ca mie teama ca politica are ceva oameni si in randurile ofiterilor cat despre acel politician mai visez si eu cu ochii descisi dar vorba aia vrabia malai viseaza si s-ar putea sa ne puna astia bir si pe asa ceva.

 6. Sunt de acord cu voi.Din pacate politicienii nostrii nu sunt responsabili,nu au viziune si au o gandire limitata ( ca sa nu spun altfel ).Eu stau si ma intreb: in cazul unui conflict militar ( Doamne ferește ) ce vor face scumpii nostrii politicieni.Probabil s-ar urca in primul avion împreună cu familia si cu viteza maxima s-ar oprii in statele unde îi asteaptă un loc calduț.Probabil,de acolo,cu conturile pline de euro și dolari, ei vor urla că sunt refugiați si că ei au făcut totul pentru tară și popor. JENANT nu ? Iar noi ăști,needucații,bețivii,trântorii și bandiții rămânem să plătim ” factura ” incompetenței lor.
  Referitor la achiziția de avioane : nu sunt specialist,dar din discuțiile pe care voi le-ați avut și pe care eu le-am urmărit mi-ar plăcea ca România să poată achiziționa avioane Gripen.Cred că este un avion bun, ieftin in exploatare și ar implica și industri autohtonă în această achiziție.Mai cred ca 48 de aparate sunt prea puține ca să te poți face auzit.Referitor la construirea lui AH 1 RO pentru mine a fost un vis frumos.Din păcate atunci ca și acum nu s-au găsit bani.Sunt brașovean și mi-ar fi placut ca aceste aparate sa fie produse la noi,la Ghimbav.Am lucrat mulți ani la ROMAN Brașov,și am vazut cum această uzină a fost pur și simplu decimată.Produsele de la Roman dotate cu motoare Caterpilar,MAN sau Renault nu erau chiar rele.Ce-i oprește pe actualii factori de decizie să cumpere camioane de la ROMAN pentru uzul intern ( mă refer la primăriile de orașe,instituții publice etc.) ?Interesul.Probabil șpaga este prea mică.Uzina de tractoare a fost rasă de pe fața pamântului.Când spun rasă nu exagerez.Nu mai există nici o hală în picioare.Ce doreau să construiască acolo: un mol sau un cartier de vile.Din pacate pentru toată lumea a venit criza.Nici uzină nici mol.Deci România nu mai produce tractoare pentru „fermierii „noștrii.România trebuie să importe să devină o tară de consum nu una de producție.Acesta este oare costul intrării României în UE?
  Pe mulți din politicienii noștrii i-aș numi trădători de tară,și i-aș condamna la ani grei de pușcărie pentru ce au facut acestei tări,acestui popor,dar din păcate nu am o astfel de putere.
  Păcat pentru că nu suntem o națiune de needucați,de bețivi și nenorociți.Trag speranță că nu vom ajunge o astfel de națiune și vom avea un viitor mai bun

 7. Eminescu despre clasa politica romaneasca – atat de adevarat inca… George, ar trebui sa pui asta pe lateralul paginii, alaturi de motto, ca fiecare vizitator sa citeasca asta!

  NETREBNICII CARE NE CONDUC

  Ce cautã aceste elemente nesãnatoase în viata publicã a statului? Ce cautã acesti oameni care pe calea statului voiesc sã câstige avere si onori, pe când statul nu este nicaieri altceva decât organizarea cea mai simplã posibilã a nevoilor omenesti? Ce sunt aceste pãpusi care doresc a trai fãrã muncã, fãrã stiintã, fãrã avere mostenitã, cumulând câte trei, patru însãrcinãri publice dintre care n-ar putea sã împlineascã nici pe una în deplina constiintã? Ce cãuta d. X profesor de universitate, care nu stie a scrie un sir de limbã româneascã, care n-are atâtea cunostinte pozitive pe câte are un învãtãtor de clase primare din tãrile vecine si care, cu toate acestea, pretinde a fi mare politic si om de stat?
  Ce cautã? Vom spune noi ce cautã.
  Legile noastre sunt strãine; ele sunt fãcute pentru un stadiu de evolutiune socialã care în Franta a fost, la noi n-a fost încã. Am facut strane în biserica nationalitãtii noastre, neavând destui notabili pentru ele, am durat scaune care trebuiau umplute. Nefiind oameni vrednici, care sã constituie clasa de mijloc, le-au umplut caraghiosii si haimanalele, oamenii a caror muncã si inteligentã nu plãteste un ban rosu, stârpiturile, plebea intelectualã si moralã. Arionii de tot soiul, oamenii care riscã tot pentru cã n-au ce pierde, tot ce-i mai de rând si mai înjosit în orasele poporului românesc. Cãci, din nefericire, poporul nostru stã pe muchia ce desparte trei civilizatii deosebite: cea slavã, cea occidentalã si cea asiaticã si toate lepãdãturile Orientului si Occidentului, grecesti, jidovesti, bulgaresti, se grãmãdesc în orasele noastre, iar copiii acestor lepãdãturi sunt liberalii nostri. Si, când lovesti în ei, zic cã lovesti în tot ce-i românesc si cã esti rãu român…
  Dar acum, de ne veti fi iertat sau nu, sã stãm de vorbã gospodãreste si sã vã întrebãm ce poftiti d-voastrã? Si, ca sã stim cã aveti dreptul de a pretinde, sã întrebãm ce produceti? Arãtati-ne în Adunãrile d-voastrã pe reprezentantii capitaliilor si fabricelor mari, pe reprezentantii clasei de mijloc care sã se deosebeascã de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, si ale „Românului” si de fabrica d-voastrã de palavre din Dealul Mitropoliei?…
  Ciudatã tarã, într-adevãr! Pe cei mai multi din acesti domni statul i-a crescut, adicã i-a hranit prin internate, ca dupã aceea sã-si câstige, printr-un mestesug cinstit, pâinea de toate zilele. Dar statul a ajuns la un rezultat cu totul contrar. Dupa ce acesti domni si-au mântuit asa-numitele studii, vin iar la stat si cer sã-i cãpãtuiascã, adicã sã-i hrãneascã pânã la sfârsitul vietii. Dar nu-i numai atâta.
  Tãrani? Nu sunt. Proprietari nu, învatati nici cât negrul sub unghie, fabricanti – numai de palavre, meseriasi nu, breaslã cinstitã n-au, ce sunt dar? Uzurpatori, demagogi, capete desarte, lenesi care trãiesc din sudoarea poporului fãrã a o compensa prin nimic, ciocoi boierosi si fudui, mult mai înfumurati decât coborâtorii din neamurile cele mai vechi ale tãrii.
  De acolo pizma cumplitã pe care o nutresc aceste nulitãti pentru orice scânteie de merit adevãrat si goana înversunatã asupra elementelor intelectuale sãnãtoase ale tãrii, pentru ca, în momentul în care s-ar desmetici din betia lor de cuvinte, s-ar mântui cu domnia demagogilor.
  Într-adevãr, cum li s-ar deschide oamenilor ochii când unul le-ar zice: „Ia stati, oameni buni! Voi plãtiti profesori care nici vã învatã copiii, nici carte stiu; plãtiti judecãtori nedrepti si administratori care vã furã, cãci nici unuia dintr-însii nu-i ajunge leafa. Si acestia vã ametesc cu vorbe si vã îmbatã cu apã rece. Apoi ei toti poruncesc si nimeni n-ascultã. Nefiind stapân care sã-i tie în frâu, ei îsi fac mendrele si vã sãrãcesc, creându-si locuri si locusoare, deputãtii, primãrii, comisii si multe altele pe care voi le plãtiti pesin, pe când ei nu vã dau nimic, absolut nimic în schimb, ci din contrã vã mai si dezbracã, dupa ce voi i-ati întolit. N-ar fi mai bine ca sã stapâneascã cei ce n-au nevoie de averile voastre, având pe ale lor proprii? Sau cel putin oameni care, prin mintea lor bine asezatã, vã plãtesc ce voi cheltuiti cu dânsii?
  De aceea, alungati turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic si n-au nimic si vor sã trãiascã ca oamenii cei mai bogati, nu stiu nimic si vreau sã vã învete copiii, si n-au destulã minte pentru a se economisi pe sine si voiesc sã vã economiseascã pe voi toti.
  (Din ciclul “Icoane vechi si icoane nouã”, publicat în “Timpul” – 1877)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s