Noul TBT al Armatei da semne foarte bune de viata…

Standard

TBT-ul incepe sa miste si se misca bine de tot.

De curand MApN a agreat un contract cu Romarm in valoare de 1(un) milliard de dolari pentru dotarea Armatei cu noul transportor blindat pentru trupe. Desi contractual nu este inca semnat, el a fost definitivat si aprobat de toate forurile intersate. De unde bani?! Singura solutie ar fi angajarea de fonduri din alte surse decat cele bugetate. Deocamdata nu se  cunosc numarul de TBT-uri care vor fi livrate si nici configuratia lor.

 SAUR 3

In alta ordine de idei o informatie din SUA, dezvaluie semnarea certa a unui contract pentru livrarea de armament de infanterie in valoare de 500 milioane de dolari. Cel mai probabil, beneficiarul acestui contract nu va fi armata americana, dar ce conteaza…500 de milioane de dolari intrati in industria nationala de aparare inseamna enorm. Inseamna slujbe, retehnologizare si poate pastrarea acestei industrii in viata .

Nu pot decat sa ma bucur ca de Ziua Marinei va pot da si ceva vesti bune! Sa fie intr-un ceas cat mai bun!

40 de răspunsuri »

   • singura suma de care stiam era cea de 2 mil ron (de asta ma gandesc ca ar trebui sa scoata prototipul).sa speram ca va fi gata prototipul si vor fi date comenzi(si executate) cat mai curand.pana vin alegerile … ca dupa aia , Dumnezeu cu mila. si pe viitor , cine stie , cu bllindajul si motorul de la tbt 8X8 poate „punem” de un nou mli.ca tot avem un surplus de turele :). cei de la textron erau implicati cu cei de la aerostar intr-un proiect de transportot 4X4 , un inlocuitor pentru tabc-79.un 4X4 vad si la moreni pe site dar nu stiu daca e doar o poza si-atat sau se lucreaza la proiect.

 1. In unele din fotografiile facute in fabrica la Moreni , in stanga mock-up -ului TBT -ului apare un alt mock-up realizat tot din OSB . Stie cineva ce ar putea fi ? Seamana mult cu AM-7 , vehiculul protejat aflat in dotarea jandarmeriei .Ar putea fi o simla modernizare a acestuia sau este mock-up ul unui ipotetic MRAP ?

 2. 😮 George habar n-am avut de mail.de 2 saptamani stau cu un troian in calculator asa imi zice antivirusul.am zis ca o fi de la windows ca i s-a terminat resursa 🙂 si sa-l reinstalez.pana aseara cand am vrut sa caut ceva pe DEX si m-a trimis pe XXX 😦 mi-e frica de keylogger si de aia n-am intrat pe mail Revin ca am uitat alte site-uri
  http://www.marinarii.ro/

 3. Daca au agreat contractul e bine. Finantarea se poate rezolva in sensul ca TBT nu trebuie toate in dotare la anul ci in rate si contingente. Va fi un fel de pay as you go. Adica 1 mld. de dolari pe 10-15 ani nu e mult.

  • Pai exact asta e si ideea.Un contract multianual, care sa permita , poate si un eventual export. Totusi 1 miliard mi se pare mult pt 600-800 de bucati.S-ar putea sa intre aici si anumite dotari pt vehicule specializate, tip AA, tun 120mm, sau altele, poate si pt dezvoltare.Oricum e bine…

   • In miliardul ala intra cercetarea/dezvoltarea si furnizorii straini (si vor avea multi). Intrarea pe pietele externa e complicata, si daca nu e sustinuta de stat s-ar putea sa fie un rasunator esec. In momentul de fata piata e suprasaturata de vehicule blindate, TABuri si MRAPuri, deci baietii de la Moreni trebuie sa-si gaseasca rapid nisa. Cel mai probabil sa incerce in Orientul Mijlociu, Africa si poate Caucaz.

   • Potentiali clienti exista, Georgia a ramas in curu gol de la ultima vizita a rusilor, ar fi Azerbaidjanul acolo in zona, poate cateva prin A-stan platite de americani, in Libia un contract dupa ce fortele aliate termina cu Gaddafi si amarasteni ar mai fi.

   • asa e cu Azerbaidjan.parca s-a semnat un fel de parteneriat strategic in domeniul militar
    in rest important e sa inceapa productia.sa mearga treaba.intre timp se poate ajunge la variante mult imbunatatite fata de ce apare acum.vreau sa zic ca in 2020 poti avea tbt in vreo 3 variante

   • La o comanda de 800 de unitati ,pentru a termina la timp, ritmul ar insemna 100 de bucati pe an pana in 2020 sau 61 pe an pana in 2025. Si eu mi-as dori mai mult , dar cate tari isi mai permit cumpararea a 100 de bucati anual ?Cam putine . Caci mai avem si alte nevoi de inzestrare. Numai cat am terminat aseara de cautat bani pentru a plati avioanele visate pe blogul Resboiu 🙂

 4. Pingback: Adio 2011, bine ai venit 2012! spune DpA…sa ii auda Dumnezeu! « RomaniaMilitary

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s